Årets sista ATP-turnering drar igång under måndagen. Paris Masters som alltid avslutar säsongen, den ordinarie säsongen ska sägas, drar igång i Bercyhallen och i vanlig ordning har vi en grym vecka att se fram emot.

Denna turnering är något i hästväg om man gillar bra stämning och lite extra drag runt matcherna.

Alla toppspelare på plats i Paris masters

Problemet för den här turneringen brukar vara att toppspelarna har en tendens att saknas. De har turats om lite, men oftast har inte alla de tre stora varit på plats samtidigt. Så blir det dock i år. Novak Djokovic och Rafael Nadal fångades under helgen på film när de tränade med varandra på centercourten. Inte ofta man ser det, att världens två bästa spelare kör ett träningspass tillsammans. Roger Federer spelar idag final i sin hemmaturnering i Basel. Lite minifrågetecken kring honom med andra ord. Om han känner sig det minsta sliten efter den veckan står han nog över Paris masters för att fokusera på ATP-slutspelet men av allt som är sagt just nu kommer han till Paris.

De flesta andra kommer också. Daniil Medvedev som faktiskt vunnit de två senaste mastersturneringarna, är också redan på plats. Han stod över veckans turnering i Wien för att vara helt fräsch till Paris. Han blir farlig.

Vilka dyker inte upp då?

Andy Murray vilar till Davis Cup-finalerna årets sista spelvecka. Lite tråkigt, men antagligen klokt av honom att inte gå för fort fram efter titeln i Antwerpen för någon vecka sen. Juan Martin Del Potro har ännu inte kommit igång med träningen för fullt efter sin knäoperation och ser ut att missa resten av säsongen. Kei Nishikori är nyopererad, armbågen, och spelar inte mer i år.

I övrigt är de stora på plats, och allt talar för att massor och åter massor av sevärda matcher kommer spelas under veckan.

Hur ser då oddsen ut?

Favoriten

Djokovic 2,60 Bethard

Djokovic är favorit i alla turneringar han spelar så länge det inte är grus som är underlaget och så också här. Noterbart dock, sen Wimbledon har han spelat tre stora turneringar, två masters och en Grand Slam. Han har inte vunnit någon av dem. Den enda turnering han vunnit sen Wimbledon är Tokyo, en 500-turnering. Vunnit fyra gånger i Paris, Djokovic och han trivs på det ganska studsiga underlaget som är i den här turneringen. Han är en berättigad favorit. Värde i 2,60? Kan diskuteras.

Utmanarna

Federer 5,00 Bethard

Federer är andrahandsfavorit denna gång. Kan kanske låta konstigt med tanke på att Nadal finns med, men det handlar om att det är spel inomhus. Nadals meriter från inomhusspel är i princip obefintliga. Han har aldrig vunnit här i Paris och aldrig vunnit slutspelet, de två stora turneringar som spelas inomhus. Federer har vunnit slutspelet flera gånger men han har faktiskt bara vunnit här i Paris en gång, 2011. Han har ofta saknats, men ibland inte riktigt fått till det och kanske att studsen i Bercyhallen är lite för hög för att han ska trivas optimalt. Lite frågetecken just nu kring om det verkligen är 100% säkert att han ställer upp också. Man kanske kan vänta lite med att spela Federer.

Nadal 5,50 Bethard

Märkligt faktiskt att Nadal aldrig fått till det inomhus. Hög bollstuds ska passa honom som handen i handsken men det finns nog två andra förklaringar. På senare år har han nästan alltid varit skadad eller sliten i slutet av säsongen. Han har spelat ibland men inte riktigt kunnat göra sig själv rättvisa. Och innan dess, när han fortfarande var ung, var det ofta rätt snabba underlag inomhus och det passade honom då inte alls. Dags för en fullträff nu? Jag tror att Nadal kan bli rätt farlig i årets sista turneringar.

Medvedev 5,50 Bethard

Final i Montreal, vinst i Cincinnati, final i US Open, vinst i Shanghai. Ingen spelare kan konkurrera med Medvedevs resultat sen Wimbledon. Han har faktiskt varit i final i samtliga sex turneringar han spelat sen Wimbledon. Helt otroligt med tanke på att hälften av dem alltså är turneringar på absolut högsta nivå. Man ska ta Medvedev på stort allvar i alla turneringar han spelar numera.

Skrällen

Thiem 21,00 Bethard

Dominic Thiem har tagit stora kliv framåt senaste månaderna på hardcourt och den här veckan är han i final hemma i Wien. Långsam hardcourt som det är här passar honom precis hur bra som helst och att han spelat många matcher senaste veckan är inga problem. Thiem är ett fysiskt fenomen som inte blir sliten. Han kan absolut vara med och hugga om slutsegern i Paris masters.

Finalen spelas nu på söndag 3:e november och det absolut mesta kommer sändas av Viasat Sport som har rättigheterna här i Sverige. Jag kommer givetvis lägga ut speltips på turneringen under hela veckan. Bara att följa min profil och hänga med på det.

Bethard överlägsna på tennis

Bethard är det spelbolag som har överlägset högst odds på ATP-touren i tennis. Jämför gärna, oddsen är klart högre än hos andra spelbolag vilket så klart ger maximal möjlighet för kunderna att vinna pengar. 

Följ stegen nedan och starta ett konto hos Bethard via oss här på Betting.se för att få 100% bonus upp till 1000 kronor.

  1. Följ denna länk för att komma till Bethard.
  2. Använd BankID för att registrera dig utan krångel.
  3. Acceptera Bethards mycket fördelaktiga bonus.
  4. Börja spela, förslagsvis på matcherna i Paris masters.