Det är inte den mest saftiga tisdag i sportens värld vi har framför oss vad gäller tv-sport, men en extra god idé då att försöka krydda dagens tv-matcher med några roliga spel som kan förhöja upplevelsen.

Matcher, starttider, och sändande kanal är hämtade från TVMatchen.

17:30 KHL: Dynamo Moskva-CSKA Moskva Viasat Hockey

Moskvaderby i KHL. Hett? För vissa kanske. Med ett spel till 9 gånger pengarna, med svenskt inslag dessutom, varför inte.

19:00 Hockeyallsvenskan: AIK-Oskarshamn Sportkanalen

Mer hockey och stekhet allsvensk final denna tisdag. AIK klamrade sig fast i matchserien med minsta möjliga marginal senast genom att vinna i förlängning. Nu femte och avgörande match om vilket av lagen som ska få möta Timrå i en direkt avgörande matchserie om vilket lag som spelar i SHL nästa säsong. Förloraren får en chans till i form av ett möte med det lag som kommer ut från slutspelsserien med lagen som slutade lite längre ner i serien. Vinnaren där ställs sedan mot Mora. Mora, klart tuffare än Timrå, och dessutom, ingen höjdare att behöva ge sig på ytterligare en matchserie. Kvällens match betyder extremt mycket för chanserna att nå SHL kommande säsong.

Efter att ha varit så illa ute i förra matchen så har AIK denna gång allt och vinna och startar i ett ursinnigt tempo direkt i den första perioden?

20:00 Euroleague: Olympiacos-Bayern Munchen Viaplay

Vi avslutar denna tisdag med lite högklassig, europeisk basket. Om det handlat om fotboll hade det kanske sett lite annorlunda ut med sannolikheterna men nu är det basket och där är Olympiacos klara favoriter i den här matchen. Och de flesta andra matcherna. Grekerna är år efter år ett av de största europeiska lagen medan tyskarna är förhållandevis färska på den här nivån. 

De har alltid ett fantastiskt hemmastöd, grekerna. Grekisk basketpublik är bland det värsta man kan ha emot sig, och det lär bli åka av. Sevärt? Utan tvekan. Vill man heja på hemmalaget? Det vill man, om man vill bli underhållen.