Det väntas en jämn säsong i SHL, så mycket kan man slå fast när man tittar på oddsen inför säsongen som drar igång om knappt två månader.

Alla odds inför SHL-säsongen

Vi jämför oddsen hos två stora, svenska spelbolag, Unibet och Bethard. Vi väljer givetvis det högsta oddset som finns tillgängligt just nu.

Ovanligt osäkert kring favoritskapet kan man väl först och främst slå fast. De regerande mästarna Frölunda står sig som favoriter medan finalisterna från förra säsongen, Djurgården, anses tappa lite i slagkraft. 

Frölunda försvarar titeln? Högst odds hos Bethard!

När det gäller utmanarna så är spelbolagen inte helt eniga. Både Unibet och Bethard har visserligen Luleå som andrahandsfavorit, men sen skiljer det mycket. Unibet tror exempelvis hårt på HV71 som där är tredjehandsfavoriter medan de hos Bethard först hamnar på sjätte plats bland de mest betrodda. 

Går Luleå hela vägen i år? Spela på Unibet.

Noterbart också att Unibet tror mycket mer på Brynäs och Rögle än vad Bethard gör. Hos Unibet anses de ha fullt realistiska chanser att vinna, medan chanserna enligt Bethard är små. 

Dags för Brynäs att skrälla igen? Högst odds här.

När det gäller botten är de emellertid eniga. Leksand, Örebro och Oskarshamn är chanslösa. 

Men överlag, vi har en mycket jämn SHL-säsong att vänta. 11 av 14 lag har enligt oddsen en klar möjlighet att vinna, något som talar för en jämn och underhållande säsong.

Modo favorit i hockeyallsvenskan

När det gäller den näst högsta serien, Hockeyallsvenskan, så är Modo klara favoriter till att vinna, både hos Unibet och Bethard. 3,50 hos Unibet respektiver 4,40 hos Bethard. Skiljer mycket i odds alltså, men samma favorit. Västerås, AIK, och Timrå skuggar strax bakom. Tippade att hamna i botten är Almtuna, Tingsryd, Kristianstad och Vita Hästen.

Vi här på Betting.se kommer ha stort fokus på oddsen på både SHL och Hockeyallsvenskan så fort säsongen drar igång, och givetvis också hela vägen fram till starten. Det är bara att hänga med.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+ | Regler och villkor gäller