Enligt de flesta världens största golftävling. The Open, spelas den här veckan och vi tar oss ett rejält snack med vår golfexpert Niklas Andersson. 

Tjena Niklas, vi börjar väl som vanligt, hur har den egna golfkarriären gått sen senast. Är du själv på väg ut på touren vid det här laget?

- Jodå, min egen karriär smyger på åt rätt håll. Delad tvåa i en tävling precis under Sverigetouren där två rätt stabila 71-rundor gav en slant in på kontot. Tyvärr har väl inte kontot riktigt stigit till Koepka-nivåer, men att tjäna pengar på det roligaste som finns, det kunde vara sämre. 

- Formen ska nu toppas till de närmaste veckorna då det kommer upp en del tävlingar så nästa gång ska jag förhoppningsvis berätta om stora framgångar.

Största majorn enligt Niklas

British Open, eller The Open. Den största majorn eller kan någon annan utmana?

- Magi! Man har följt den här tävlingen sen den började sändas på tv. 

- För mig är den bara störst. Det är i den här tävlingen som spelarna måste använda sin hjärna för att skapa kreativa slag som ingen annanstans. Det blir lite som en annan, bättre sport jämfört med när de spelar på de vanliga amerikanska banorna.

Hemmaplan för McIlroy

Precis som alla majors utom Masters flyttas den här tävlingen runt mellan ett gäng banor. Var spelar man i år? Berätta allt du vet om banan?

- Royal Portrush i Nordirland. Det är första gången på 68 år som The Open inte spelas i Skottland eller England, väldigt speciellt alltså. Längst norrut på ön och vi kan kallt räkna med stora väderskiftningar, precis som det ska vara i The Open. 

- McIlroy satte banrekord, 61 slag på den här banan som 16-åring. Han är i princip uppväxt på banan. Ingen nackdel precis och gissa om han kommer ha publiken med sig på hemmaplan!

McIlroy tar det på hemmaplan? 10 gånger hos Unibet

Vilken typ av spelare kommer gynnas? Kort och rakt eller långt och snett? Var kommer det hela avgöras, från tee, fram till greenen eller på greenen?

- Som vanligt på dessa linksbanor bara måste man vara stabil från tee. Det finns inga andra alternativ. Man måste hitta fairway och helst rätt sida av fairway för att kunna attackera flaggorna. 

- De som gynnas mest kommer nog annars vara de som slår högt då det kommer vara oerhört svårt att komma åt flaggorna med låga inspel.

Se upp för Stenson!

Svenskarna! Vilka är med? Hur går det för dem?

- Stenson, Björk och Norén.

- Norén behöver man väl knappt prata om tyvärr. Han är fullkomligt iskall och ingenting talar för att han ska komma igång. Han har tappat nästan allt och kommer rasa ut från PGA-touren och behöva börja om i Europa igen. Han kommer vara chanslös.

- Björk spelar bättre och bättre just nu och har gjort några ganska okej tävlingar på slutet. Han räcker inte till i den här konkurrensen. Om han klarar kvalgränsen är det bra.

- Stenson är däremot för mig en av favoriterna! Otroligt kul att säga. Han hittade sitt spel på ett imponerande sätt i Skottish Open och en Stenson i form i The Open, den meningen ska få de andra att darra lite. Hans stabilitet från tee, hans höga järnslag, han är som klippt och skuren för den här banan och det är för mig en besvikelse om han inte är där framme och slåss om det på söndag. Han vet också vad som krävs med tanke på att han vunnit tävlingen tidigare. 

Spela Stenson till 23 gånger hos LeoVegas!

Och givetvis, det vi är mest intresserade av. Berätta för oss, vem vinner den här gången? Favoriten? Någon med bra skrällchans?

- Jag tror som sagt mycket på Stenson. Tillsammans med McIlroy och Rahm tillhör han mina tre favoriter. 

- Skräll? Hatton kanske. Hemmaplansspecialist som är ojämn men har hög kapacitet när det stämmer för honom. Han är uppväxt på dessa banor och har han ordning på humöret tror jag han kan ha alla chanser.

Vi tackar Niklas och får be om att återkomma framåt helgen. Håll också utkik efter Niklas speltips här på betting.se. Han är en av våra mest vinnande experter.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet