Hur står det till med "The Big Six" i den engelska ligan inför säsongsstarten? Vi tar en titt på vad oddsen säger som komplement till vår stora oddsguide inför Premier League-säsongen 2019/2020. I kommande artiklar går vi igenom lagen ett och ett.

Förutom några få undantag under 2010-talet har de tre London-klubbarna Chelsea, Tottenham Hotspur och Arsenal, de två Manchester-klubbarna City, United och grannstadsklubben Liverpool pendlat mellan de sex översta platserna av Premier League tabellen.

Dominansen har brutits vid ett fåtal tillfällen, där den mest minnesvärda säsongen 2015/2016 var när Leicester överraskande vann titeln. Den säsongen resulterade även i att både Chelsea och Liverpool hamnade långt efter de övriga fyra storlagen.

Men efter det året har inte de övriga sex släppt in något annat lag i matchen om ligatiteln och de åtråvärda kvalplatserna till Champions League och Europa League.

Kommer något lag underifrån att hota The Big Six?

Så, kommer vi att få se ett paradigmskifte Premier League säsongen 2019/20 är då frågan? Nej, troligtvis inte eftersom att de sex största klubbarna redan har starka trupper med ligans bästa spelare och kapitalet att säsong efter säsong även stärka på de positioner där truppen behöver finslipas.

Det har tidigare säsonger varit ett argument att engelska lag inte kan kombinera cuperna ute i Europa, samtidigt som ligan, utan att slita ut truppen. Men med tanke på att både Liverpool och Tottenham lyckades spela sig fram till Champions League-final, och samtidigt säkra CL-spel i ligan, får vi nog anse att trupperna nu för tiden är så breda att de håller även för veckomatcher.

Vi ska heller inte glömma bort att stora delar av toppklubbarnas trupper innehöll spelare som representerade sina länder i VM. Vilket betydde en ännu högre belastning på spelartruppen innan säsongen startade 2018/2019. Och trots det gick det som det brukar...

I kommande artiklar här på Betting.se ska vi titta till var och ett av de sex tippade toppklubbarna. Allt för att snacka upp Premier League 2019/2020 så mycket vi kan.

Läs också: Galna specialspel på toppklubbarna

The Big Six är favoriter enligt oddsen även i år.