Hallå där David Thorstensson, spelexpert på Betting sedan mer än 3 år tillbaka. Nu när de inte är någon sport tänkte vi passa på att ställa några frågor.

David, som lagt över 4000 speltips här på sajten, siar bland annat om vilka spelare som kan gynnas av att tennistourerna är på paus.

Tror du några ATP-spelare klarar det här matchuppehållet bättre än andra? Vilka skulle kunna ”gynnas” relativt de andra spelarna?

– Det tror jag absolut, och det är detta som blir så sjukt intressant när allt ska dra igång igen om några månader. Det kommer vara ett uppehåll på gissningsvis ett halvår. Kommer de yngre spelarna kunna utvecklas under denna tid? Jag tror det utan tvekan. Ungtuppar som Tsitsipas, Shapovalov och Auger-Aliassime kan komma tillbaka på en helt annan nivå än tidigare.

– De äldre har ju rutinen vilket nog är viktig när det gäller att snabbt hitta matchformen när det är dags, men kommer de jobba lika hårt under uppehållet som de yngre? Kanske inte.

– Överlag alltså, yngre spelare tror jag gynnas framför de äldre.

Hur tycker du att man som spelare kan förbereda sig tills dess att det drar igång?

– Det finns ju så klart hur mycket som helst att göra, förutsatt att man har drivet. En sak är så klart att bokföra alla sina spel och helt enkelt få fram ett resultat för hur det gått. Få saker är så lärorika som det. 

– Om man redan bokför sin spel kan det vara en mycket bra idé att grotta ner sig i siffrorna. Finns det något särskilt som går riktigt bra, typ spel på skrällar eller favoriter? Är man väldigt mycket bättre på livespel än på spel placerade inför matcherna?

– Kort sagt, kolla på siffrorna, man lär sig otroligt mycket om det.

– Om man sen vill gå ett steg längre, läs på om spelarna. En gedigen kunskap om spelare styrkor och svagheter är otroligt viktigt. Ta fram rankingen, kolla på Youtube, förbered dig nu när chansen finns.

Vilka hemsidor tycker du man ska bevaka när det gäller just att spela på tennis?

– Min egen vamosrafa.se givetvis. Den är vägen till kunskap, underhållning och allt annat.

– Nejdå, men betting.se absolut, när spelet väl kommer igång om inte annat. Jag lägger ut speltips varje dag när det är spel, många dessutom, och oavsett om man spelar på alla eller inte gör det nog det hela lite roligare att hänga med på. Kolla gärna också livescoresektionen här på Betting, den är grym.

– Annars så, atptour.com, den är viktig. Sök på spelarna du vill veta mer om där och kolla deras statistik på olika underlag exempelvis. 

Till sist, har du några bra sportfilmer du tycker man kan fördriva tiden med? Har du några favoriter eller är det så att sport är bäst live och det är det enda som gäller?

– Går det att få den frågan utan att nämna talet i Any Given Sunday och hela den filmen? Det gör det ju inte nej.

Moneyball, otroligt intressant och kanske inte hundra procent verklighetstrogen men baserad på verkligheten i alla fall. Den får tankarna att snurra och den är mycket enkel att föra över till bettingen. Är det möjligt att ta Moneyball-tänket till bettingen? I stora drag ja. Att inte bry sig så mycket om alla andra utan titta på siffrorna och göra sin egen värdering, om allt.

– Sen måste jag också nämna Borg-filmen. Inte fått den bästa kritiken i alla läger kanske. Jag tror absolut den är lite överdriven på vissa fronter, men jag tycker den är bra gjord och i stort speglar den nog en tid då tennisen var sjukt cool väldigt bra.

Följ vår tennisexpert här eller läs mer på Betting.se: