Börjar tennisabstinensen bli alltför tuff att hantera? Vi har nått en bra bit över halvvägs vid det här laget när det gäller att överleva det drygt månadslånga uppehållet som atp-touren har i slutet av året.

Exakt 12 dagar återstår innan allt drar igång igen. Precis innan nyår, eller efter jul, om man så vill, drar träningsturneringen Mubadala World Tennis Championship i Abu Dhabi igång och det brukar ses som starten på nästa säsong. Inga poäng delas ut, men massor av pengar till spelarna som deltar, både för att vara med, men också för att vinna matcher. Det är helt enkelt en utmärkt chans för dem att mäta sig med varandra under lagom allvarliga villkor. En mjukstart på säsongen, helt enkelt.

I år är Rafael Nadal och Novak Djokovic de stora affischnamnen. Nadal brukar vara med, men Djokovic är en sällsynt deltagare i turneringen. Han känner nog att han måste matcha lite extra inför Australian Open den här gången då han inte spelat på ett halvår. Normalt går man efter rankingen när man seedar spelarna men denna gång har man gjort ett litet avsteg. Om man gått efter ranking hade Nadal som en av de två högst rankade varit direktkvalificerad tillsammans med Dominic Thiem som är den näst högst rankade deltagaren. Men nu är Djokovic, som tappat på rankingen, med och man gör ett avsteg. Nadal och Djokovic är direktkvalificerade till semifinalerna som spelas den 29:e december.

Två till semifinalister ska plockas fram, och det sker via de kvartsfinaler som spelas den 28:e. Bethard*, som har högst återbetalning i världen på atp-touren, har kanonodds även på den här turneringen. Såhär ser oddsen ut för säsongens två första matcher.

28 december 15:00 Stan Wawrinka-Pablo Carreno Busta 1,95-1,95 

Det är inte bara Djokovic som gör comeback efter lång frånvaro i den här turneringen. Wawrinka gör det också. Mycket intressant start för Wawrinka, som i normalfallet är flera nivåer bättre än Carreno Busta, men det måste så klart sättas frågetecken kring hans nivå. Han har inte spelat på ett halvår. Carreno Busta avslutade förra säsongen svagt och nja, visst borde väl Wawrinka vara favorit i den här matchen, det tycker jag allt.

28 december 17:00 Dominic Thiem-Milos Raonic 2,35-1,66

Nej, det var inte slut med comebackspelare här inte. Raonic var också en av alla spelare som missade den andra halvan av säsongen 2017. Nu tillbaka, och klart intressant att se vad han kan göra mot den notoriskt hardcourtsvage Thiem. Intressant här dock att man från oddssättarhåll räknar kallt med att Raonic ska ha klart duglig matchform, medan man inte räknar med att Wawrinka ska ha det. Om man ska tro oddsen i alla fall. Wawrinka är normalt sett den bättre spelaren av honom och Raonic, och Raonic är den som har det tuffaste motståndet. Thiem må vara hardcourtsvag, men han är ändå en klart farligare motståndare än Carreno Busta. Lite märkligt kan jag därmed tycka, att Raonic är klar favorit här, medan Wawrinka inte är det i sin match. Sen har Raonic ett spel som kanske kräver lite mindre matchträning. Att serva, det kommer han nog klara av liksom, och knapp favorit ska han nog ändå vara här, men i min mening alldeles för stor favorit. Klart värde på Thiem.

När det väl börjar närma sig start på den här turneringen kommer det i vanlig ordning även finnas slutsegrarodds hos Bethard*, där man just nu som ny kund kan få en specialbonus upp till 1400 kronor om man registrerar sitt konto via oss här på Betting.