Så nära, så nära. Insida stolpen. Det var en bitter förlust i semifinalen mot Holland. Det var väldigt jämnt väldigt länge.

Till slut blev vi tyvärr tvungna att ge oss. Vi tar siktet på bronset i stället.

Bara det faktum att vi är i match om tredjepris är stort. När vi sedan tar med oss bronspengen hem, ja då är det bara att se till att vara i Kungsträdgården i tid för att hylla våra hjältar. Det må kanske inte vara en jätteskräll men bedriften i sig är stor och den förtjänar att firas med pompa och ståt.

Nu har jag visserligen gått händelserna lite i förväg, vilket oftast är farligt att göra.

Engelskorna åter oorganiserade?

Vi ska inte ta ut någonting i förskott, för brittiskorna vill nog gärna ha något att säga till om här. Det England som vi fick se i semifinalen ska vi slå. Det var inte alls det organiserade, defensivt stabila spel som de visat upp tidigare i turneringen. USA radade upp chanser i första halvlek och det hade kunnat bli bra mycket fler mål än två för amerikanskorna. England må ha skärpt till sig i andra halvlek men det var något med hela laget. Det var inte samma lugna och stabila lag som tidigare. Det blev mer och mer dåligt fokus och gnäll på domaren. Det fokus och den energi man haft innan lade man nu på något annat. USA lyckades helt klart få dem ur balans. Hittar de tillbaka till sitt gamla jag eller ska de fortsätta lägga fokus på allt annat än just det de är där för?

Sverige var stabila och lyckades hålla ner farten för holländskorna. Ända fram tills då att Van De Sanden byttes in. Då gick det undan och slutligen blev det för mycket. Vi får fortfarande inte till det på fasta situationer. Vi ska ju vara bra där. Vi har alla möjliga bra huvudspelare som ska kunna ha gjort mål vid det här laget. Det är dags att vi tar fram det nu. För det är nu eller aldrig. Vi kommer behöva göra mål. White kommer göra mål på oss, hon är i sinnessjukt bra form just nu. Ska man dessutom räkna de mål hon gjort när hon varit offside, ja då hade hon vunnit skytteligan. Vilket hon mycket kan väl kan göra ändå i och för sig.

Sveriges jämnhet och moral avgör?

Sverige har varit jämnheten själv i detta VM. Där många andra lag har farit mer upp och ner än en berg-och-dalbana så har Sverige stått stadigt. Vi har inte blandat och gett särskilt mycket i prestation. Vi gör lite mål och släpper in mindre. Vi kör aldrig över några motståndare, förutom Thailand då. Likt maratonlöpare så håller vi tempot hela vägen. Det är ärligt talat inte det roligaste att se. Inte ens maratonlöpare föredrar att se ett maraton framför en 100 meters-tävling. Det handlar inte om att spela den roligaste fotbollen. Du får inte poäng om du gör en snygg dribbling. Gör det enkelt och gör det rätt. Det är vi väldigt bra på. Det är inga konstigheter utan det är ett väl genomfört jobb. Svenskar är kända för sin arbetsmoral i yrkeslivet men det är inte bara där det gäller. Se till egentligen de flesta sporter, vi är kända för att ha bra lag snarare än en samling bra spelare. Arbetsmoral och hårt arbete finns i vårt DNA. Det är det som definierar oss. Vi vinner detta för att vi är ett bättre lag, inte för att vi har bättre spelare. Det är ett maraton på minst 90 minuter och i slutet så korsar vi målsnöret först.

Förlängning? Högst odds hos Betfair, 4 ggr. Spela!

Det lär bli en rätt målsnål match då vi som sagt inte är kända för att göra särskilt många mål. Dessutom är Englands svaghet just målskyttet. Jag tror att försten till två mål vinner detta. Sen hur lång tid det tar, ja det får vi se på lördag. Jag skulle dock inte planera in någonting före klockan 20, om jag vore ni. På lördag klockan 17.00 spelar Sverige för bronset.

Tacofredag på en lördag!

Skjut på tacofredan till lördag och duka upp för fest då i stället. Då tar vi det bronset vi förtjänar. Flera spelare i det svenska laget har sagt att en fjärdeplats bara skulle kännas som att man slösat med tiden. De kommer inte nöja sig med en fjärdeplats och det kommer vi inte behöva heller. På lördag slår vi England. På lördag tar vi hem bronset. På söndag städar vi vardagsrummet från all guacamole och salsa som flugit all världens väg efter Sveriges 2-1 mål och aldrig förr har vi varit gladare över att städa.

100% upp till 1 000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+, regler och villkor gäller