Sverige är klara för semifinal i dam-VM efter en dramatisk avslutning mot Japan i kvartsfinalen. På tisdag ställs de svenska damerna mot Spanien i Auckland och slår återigen från underläge. Men vad har Sverige egentligen för chanser att gå hela vägen? Betting.se har sammanställt odds från de största spelbolagen som ger en indikation på vilka förhoppning de svenska fansen ska ha.

Spanien knappa favoriter

Vilka som är favoriter till titeln i fotbolls-vm råder det delade meningar om. Enligt spelbolagen har Sveriges semifinalmotståndare, Spanien, störst chans att vinna dam-VM med ett snittodds på 2,50. Det motsvarar cirka 36% chans. England rankas precis bakom med cirka 30% chans.

Sverige har slagit ur underläge under hela turneringen. Inför dam-VM hade svenskorna ett vinnarodds på 17,0 vilket motsvarar 6% chans. Inför semifinalerna har oddset på Sverige korrigerats till 6,0 som betyder att svenskorna har 16% guldchans. Det betyder att Sverige rankas sämst av alla kvarvarande lag i turneringen, precis bakom Australien vars vinstchanser ligger på cirka 18%.

- Sverige har varit nederlagstippade under hela turneringen och det tycks passa svenskorna bra. Efter att ha slagit ut USA i åttondelen har de kunnat spela avslappnat och all press ligger egentligen på Spanien på tisdag, säger Leopold Neurath, spelexpert på betting.se.  

Goda medaljchanser för svenskorna

Genom att sammanställa odds på att Sverige ska sluta topp 3 går det att utläsa ljusare nyheter. Spelbolagen bedömer nämligen Sveriges chanser att sluta topp 3, med andra ord ta medalj, är cirka 60% chans vilket motsvarar ett odds på cirka 1,65.

Om undersökningen

Datan kommer från svenska spelbolag och procentenheten är ett genomsnitt på spelbolagens vinnarodds. Spelbolagen har en utbetalningsprocent på cirka 10% som tagits i beaktande när procentsatserna beräknats.

För mer information, vänligen kontakta:

Leopold Neurath, Spelexpert, Betting.se, [email protected]

Om Betting.se

Betting.se är en community om spel där både experter och användare delar med sig av speltips, nyheter och recensioner av oddsbonusar. Här hittar du de senaste nyheterna inom betting och dagliga rekar. Allt är skapat av riktiga spelare med passion för betting.