Det är ett svårtippat Topptips vi har framför oss denna onsdag. I Estland vankas det europeisk Supercup-final mellan Real Madrid och Atlético Madrid. Blir det Lopetegui eller Simeone som kniper säsongens första titel? Svenska Cupen, Copa do Brasil, MLS och en fajt i den isländska cupen kompletterar sedermera kupongen. 

Spelstopp: 17.59

1. Real Madrid - Atlético Madrid 1

Innan La Liga-säsongen sparkas igång till helgen så ska ett Madrid-derby spelas i Tallinn. Det blir ett lite annorlunda derby i jämförelse med tidigare år, eftersom varken Zinedine Zidane eller Cristiano Ronaldo finns kvar i Madrid. Marängerna, som vunnit Champions League tre år i rad, har trots allt gett ett förtroendeingivande intryck under försäsongen. Den spelaren som stuckit ut mest under försäsongen är Gareth Bale som har sett otroligt vass ut. Under sommaren har Lopetegui fått förstärkning i form av Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola och den brasilianske talangen Vinícius Júnior. Atlético Madrid ser minst lika starka ut som förra säsongen, med Thomas Lemar som det stora utropstecknet under sommarfönstret. Men Real får tipset. 

2. Karlstad BK - Gefle 2

En match på kupongen hämtas från Sverige och den Svenska Cupen. Karlstad BK, som spelar i Division 2 Norra Götaland, kommer till spel under onsdagen med riktigt god känsla. Värmlänningarna återfinns på andraplats i Division 2, med resultatraden 12-3-1. Så det finns absolut ingen anledning att tro att det kommer att bli någon promenadseger för Superettan-laget. Gefle IF har haft det riktigt tufft i Superettan den här säsongen, men om gästrikarna kommer in med rätt inställning denna onsdag så bör det väl ändå skilja någon nivå mellan dessa lag? Tvåan garderas i det stora systemet. 

3. Cruzeiro - Santos 1

Över till Brasilien och returmatcherna i Copa do Brasil, där vi kommit fram till kvartsfinalerna. Cruzeiro vann den första drabbningen mellan lagen med 1-0 på resande fot. Sao Paulo-laget Santos har det riktigt tufft i Serie A. De vitsvarta återfinns under nedflyttningsstrecket efter 18 spelade matcher i det brasilianska finrummet, så frågan är om det verkligen är läge att prioritera cupspelet nu? Cruzeiro är betydligt mer stabila, och förlorar väldigt sällan på hemmagräs. Det här kommer inte hemmalaget att slarva bort. De regerande mästarna Cruzeiro avancerar till semifinal!

4. Chapecoense - Corinthians X

Vidöppet möte i Santa Catarina! Corinthians vann den första fajten på hemmagräs i Copa do Brasil med 1-0 mot Chapecoense. Men dessa två lag möttes faktiskt så sent som i helgen i Serie A, och då var det Chapecoense som segrade med 2-1 på hemmaplan. Därför känns denna drabbning oerhört svårtippad. Men eftersom det gröna hemmalaget är otroligt svårslagna hemma på Arena Condá, samtidigt som gästerna inte nödvändigtvis måste vinna den här fajten för att avancera i turneringen, känns 1X smart att utgå ifrån. 

5. Flamengo - Gremio 1

Gremio grämer sig nog efter det första kvartsfinal-mötet. De blåsvartrandiga tog ledningen i den första halvleken med 1-0 mot Flamengo, och det såg länge ut att bli det enda målet i matchen. Men laget från Rio de Janeiro lyckades kvittera i den 94:e minuten vilket gör att Flamengo får råda som knappa favoriter att lösa biljetten till semifinalen. I Rio är de rödsvarta, som återfinns på andraplats i den brasilianska serien, väldigt svåra att tas med. Att ett relativt bortasvagt Gremio ska ta det här känns inte helt otroligt, men visst ska det streckas från vänster i Match 5. 

6. Los Angeles FC - Real Salt Lake 1

I Major League Soccer identifieras radens största favorit, Los Angeles FC. Bob Bradley har ett starkt spelarmaterial, med den mexikanske stjärnan Carlos Vela i en nyckelroll i offensiven. I LA är hemmalaget väldigt stabila, och denna onsdag ska Bradleys mannar ha ypperliga chanser att studsa tillbaka efter en rätt negativ trend. Real Salt Lake är för det första ett svagare lag på pappret. Men den största faktorn som gör Los Angeles till kupongens mest självklara favorit är gästerna urusla bortaspel. I MLS har Salt Lake 1-2-8 på resande fot, medan hemmastatistiken är HELT omvända siffror. Dessutom har gästerna en gedigen skadelista. Spika ettan!

7. DC United - Portland Timbers 1

Wayne Rooney har presenterat sig i USA! DC United vann hemma i Washington senast mot Orlando City, där den 32-årige engelsmannen fick ett bortdömt mål emot sig men svarade upp det felaktiga domslutet med att göra två fundamentala assist senare i matchen. Natten till torsdag ställs laget från Washington mot Portland Timbers på Audi Field. Gästerna förlorade senast hemma mot Vancouver Whitecaps med 1-2, där den svenske målsprutan Samuel Armenteros ådrog sig en smäll och uppges vara tveksam för spel mot DC United. I huvudstaden ska DC United definitivt anses som favoriter, inte minst med tanke hur bra Rooney och company såg ut i den senaste matchen mot Orlando. Ettan lutar åt att bli en riktigt bra värdespik!

8. Stjarnan - FH Hafnarfjördur 2

Island får sista ordet, där det stundar en semifinal i den isländska cupen. Hemmalaget har haft svårt mot FH Hafnarfjördur de senaste åren, i synnerhet hemma i Gardabaer. FH har faktiskt undgått att förlora borta mot Stjarnan sett till de sex senaste mötena i Gardabaer. Tittar vi till seriespelet på Island så är Stjarnan med i toppstriden, medan FH befinner sig ett par placeringar nedanför. Men hemmalaget har långt ifrån någon övertygande form. I Europa League fick Stjarnan duktigt med stryk och faktum är att hemmalaget vunnit blott två av de sex senaste tävlingsmatcherna. Ettan streckas alldeles för hårt för att vi inte ska gå för skrällen!

Kassaskåpet! - Los Angeles FC

I LA är Los Angeles FC lite av en maktfaktor på Banc of California i MLS. Trots hemmalagets förhållandevis svaga form känns ettan ruskigt stark i Match 6. Real Salt Lake har ett blytungt skadeläge och är ett av MLS sämsta lag när det kommer till bortaspelet. 

Varningen! - FH Hafnarfjördur

Det skiljde bara tre poäng mellan dessa lag under fjolårssäsongen i den isländska ligan. Den här säsongen har Stjarnan varit något bättre men det brukar alltid bli jämna tillställningar mot FH. Skrälltvåan lockar mest!

32 rader

1. Real Madrid - Atlético Madrid 1x
2. Karlstad BK - Gefle 2
3. Cruzeiro - Santos 1x
4. Chapecoense - Corinthians 1x
5. Flamengo - Gremio 1x
6. Los Angeles FC - Real Salt Lake 1
7. DC United - Portland Timbers 1
8. Stjarnan - FH Hafnarfjördur x2

144 rader

1. Real Madrid - Atlético Madrid 1x2
2. Karlstad BK - Gefle 12
3. Cruzeiro - Santos 1x
4. Chapecoense - Corinthians 1x
5. Flamengo - Gremio 1x
6. Los Angeles FC - Real Salt Lake 1
7. DC United - Portland Timbers 1
8. Stjarnan - FH Hafnarfjördur 1x2