Topptipset bjuder på matcher från Sverige, Irland, Danmark, Island och Brasilien. Division 1 södra inleder kupongen med två matcher, där ett prestigefullt lokalderby vankas i Lund. Dessutom stundar ett derby på den brasilianska sydostkusten i Serie B. Analysen är gjord för att nå upp till 8 rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Grebbestad - Oddevold 2

På västkusten ställs Grebbestad mot Oddevold. Gästande Oddevold har varit otroligt bra på Rimnersvallen i Uddevalla, men på resande fot är det helt omvända siffror. Faktum är att gästerna har fyra raka bortaförluster, med 17 insläppta mål på dessa matcher. Grebbestad återfinns i botten av tabellen, men formen i juni och juli lovar gott inför framtiden. Helgardera!

 

2. Torns IF - Lunds BK 1

I Lund vankas det lokalderby mellan Torns IF och Lunds BK. Torn har varit en succé i Söderettan den här säsongen. Hemmalaget återfinns inför omgång 16 på tredjeplats, bara två poäng bakom serieledarna Mjällby. Lund, som precis som hemmalaget Torn är nykomlingar i Division 1, gör det också bra. På resande fot har dock gästerna bara vunnit en av de fem senaste fajterna. Frågan är hur stor vikt man kan lägga vid det i ett lokalderby? Hemmalaget garderas.

 

3. Bohemians - Sligo Rovers 1

Vi tittar till den irländska fotbollen där Bohemians gästas av Sligo Rovers i Premier Division. Mycket talar för en oviss batalj mellan två väldigt jämna lag. Hemmalaget från Dublin får dock råda som favoriter här. Gästerna har två raka förluster, samtidigt som Sligo Rovers haft det tufft under säsongen mot Bohemians. Hemmalaget tippas, men precis som i förra matchen garderar vi i större system.

 

4. Sönderjyske - Ålborg 1

På fredag rullar den danska ligan igång. Den förra säsongen slutade Sönderjyske på den undre halvan av grundserien, fem poäng bakom Ålborg som i sin tur gick vidare till mästerskapsserien. Fjolårets två möten mellan lagen slutade med varsin bortaseger. På försäsongen är det dock hemmalaget som imponerat mest, där det blivit idel segrar mot Esbjerg, Mittjylland och Randers. Sönderjyske har förstärkt truppen med ett par intressanta tillskott och ser ut att ha ett lag för den övre halvan. Ettan tippas.

 

5. Vikingur - Keflavik 1

På Island har Vikingur Reykjavik prickat in formen i Urvalsdeild. Hemmalaget har två raka segrar, där båda dessa segrar dessutom har kommit på resande fot. Keflavik är nykomlingar i den isländska högsta ligan och har fortfarande inte vunnit sedan laget tog steget upp i seriesystem. Efter elva omgångar står gästerna på blott tre poäng. Bortalaget har fyra raka förluster, där laget dessutom misslyckats med att göra mål i samtliga matcher. Odiskutabel etta!

 

6. EC Pelotas - Juventude X

De tre sista matcherna på kupongen spelas i brasilianska Serie B. Vi börjar på sydostkusten, där det vankas derby i Pelotas! EC Pelotas är nästjumbo i serien med en dunkel form. Men precis som många andra brasilianska lag är Pelotas hemmastarka. Juventude är bara tre poäng före hemmalaget i tabellen, men trots detta har gästerna bara förlorat en av de tio senaste matcherna. Gästerna kryssar ofta och det är nog inte helt otänkbart att den trenden fortsätter på fredag.

 

7. Boa EC - CRB 2

CRB har kommit igång efter den bedrövliga inledningen. Östkustlaget från delstaten Alagoas besegrade Sao Bento senast med 1-0, och sett till de fem senaste matcherna har gästerna bara förlorat en fajt. Boa EC är tabelljumbo, med blott sju inspelade poäng och en seger inför omgång 15. CRB har dock stora problem med att ta trepoängare på resande fot, så tvåan garderas omgående!

 

8. Goias - Criciuma 1

Goias är för dagen ett av seriens formstarkaste lag. Sett till de fem senaste matcherna har laget spelat in 13 poäng. Därmed har hemmalaget lämnat bottenstriden och börjat närma sig toppen av tabellen. Criciuma återfinns under strecket med en betydligt sämre form, men laget brukar trivas bra mot Goias. Dessutom är laget rätt svårslagna. Gardera ettan omgående!

 


 

Kassaskåpet! - Vikingur

Vikingur har prickat formen och bör ta tre säkra poäng hemma mot seriens sämsta lag. Keflavik är helt under isen och kommer inte ha något att sätta emot här. Klar etta!

 

Varningen! - Criciuma

Goias har riktigt bra form, men trots det är det inte speciellt mycket som skiljer lagen åt i tabellen. Criciuma är svårslagna så räkna med att det här blir en jämn tillställning!

 

 

72 rader

1. Grebbestad - Oddevold 1x2
2. Torns IF - Lunds BK 1x
3. Bohemians - Sligo Rovers 1
4. Sönderjyske - Ålborg 1
5. Vikingur - Keflavik 1
6. Pelotas - Juventude 1x
7. Boa EC - CRB 1x2
8. Goias - Criciuma 1x

 

324 rader

1. Grebbestad - Oddevold 1x2
2. Torns IF - Lunds BK 1x2
3. Bohemians - Sligo Rovers 1x
4. Sönderjyske - Ålborg 1
5. Vikingur - Keflavik 1
6. Pelotas - Juventude 1x
7. Boa EC - CRB 1x2
8. Goias - Criciuma 1x2