Helgens Stryktips sträcker sig över två dagar eftersom matchen mellan Fulham och Burnley har blivit framflyttad till söndag. Det är fem Premier League-matcher och åtta fajter från Championship som ska tippas på denna kupong som har en maffig Jackpott på 14 miljoner riksdaler!

 

 

Spelstopp: 15.59

 

1. Arsenal - West Ham 1

Kupongen inleds med ett Londonderby på Emirates, där det står fundamentala poäng på spel redan i den andra omgången. Varken Unai Emery eller Manuel Pellegrini har fått den start man hade hoppats på. Inför lördagens drabbning står båda lagen på noll poäng. The Gunners har alltjämt en del skadeproblem i backlinjen, och The Hammars kommer fortsatt att få klara sig utan Andy Carroll, Manuel Lanzini och Winston Reid. Arsenal har ställts mot tuffast möjliga motstånd i inledningen, men denna lördag väntar ett helt annat typ av motstånd i form av ett dysfunktionellt West Ham. Därför känns ettan tillförlitlig!

 

2. Bournemouth - Everton X

På den engelska sydkusten är det betydligt mer vind i seglen hos lagen. Bournemouth står på sex poäng efter mötena mot Cardiff City och West Ham. Everton har i sin tur skrapat ihop fyra pinnar i matcherna mot Wolves och Southampton. Vi har dock imponeras mest av The Toffees, som på pappret har ett väldigt spännande lag, och som ska vara bra nog att kunna utmana om Europaplatserna. Känslan är dessutom att hemmalagets poängskörd inte ska övervärderas, eftersom Bournemouth mött rätt tacksamt motstånd. Därför väljer vi att rita ner X2 i kupongen.

 

3. Fulham - Burnley 1

Denna söndag ska nykomlingen Fulham ha goda chanser att spräcka nollan i poängkolumnen! The Cottagers har tidigare mött Crystal Palace och Tottenham, där de vitsvarta har sett ganska fina ut spelmässigt även fast det inte har blivit några poäng. Gästerna har i sin tur stått för en rätt intetsägande inledning. Kryss mot Southampton och förlust senast mot Ken Semas Watford. Denna söndag kommer The Clarets till spel med rätt slitna ben, eftersom Sean Dyches mannar spelade borta mot Olympiakos så sent som i torsdags i Europa League. Slagläge för hemmalaget? Det vill vi tro. Aleksandar Mitrovic skjuter hem segern till London. Etta!

 

4. Huddersfield - Cardiff X

Viktiga poäng på spel i bottenmötet på John Smith's Stadium. Huddersfield har ställts mot riktigt kvalificerat motstånd i inledningen. Chelsea och Manchester City. Men står man på noll poäng och minus åtta i målskillnad efter två omgångar, är det såklart långt ifrån godkänt. Cardiff lyckades lösa en poäng i hemmapremiären senast mot Newcastle, där Neil Etheridge blev stor matchhjälte efter den sena straffräddningen. På förhand känns det här mötet helt öppet, där det är två lag som kommer att kämpa med sina näbbar och klor för att inte förlora. Krysset är nog därför bäst att börja med.

 

5. Southampton - Leicester 1

Southampton var ett bottenlag i fjol och ingenting talar väl egentligen för att The Saints skulle vara vassare den här säsongen. Truppen ser inte speciellt spetsig ut och inledningen på säsongen har inte alls varit övertygande. Leicester City ser hetare ut, och bör kunna slåss på den övre halvan av tabellen. Detta trots att The Foxes har tappat Riyad Mahrez som kritat på för den ljusblå Manchester-klubben. Offensiven är därmed inte riktigt lika slagkraftig som tidigare, och denna lördag kommer gästerna dessutom att få klara sig utan Jamie Vardy som är avstängd. Eftersom ettan erbjuder fint spelvärde så väljer vi att utgå från vänster, men det ska garderas tidigt!

 

6. Aston Villa - Reading 1

Vi vänder blad och tittar till Championship, där Aston Villa välkomnar Reading på Villa Park. Reading förlorade de tre inledande omgångarna, vilket var den sämsta starten sedan säsongen 1959/60 enligt Reading Chronicle. I onsdag lyckades dock gästerna spräcka poängnollan då en pinne bärgades mot nykomlingen Blackburn på resande fot. Men det lär dock ha gett en sur eftersmak eftersom The Royals ledde matchen med 2-0 inför den andra halvleken. Steve Bruce Aston VIlla är ett slagkraftigare lag, och är alltjämt obesegrade efter fyra omgångar. En svit som bör stå sig även efter den här matchen. Men ettan streckas hårt och därför plockar vi med krysset tidigt.

 

7. Norwich - Leeds 2

Marcelo Bielsas Leeds United toppar tabellen på tio poäng efter fyra omgångar. Senast lyckades The Whites lösa en poäng borta mot Graham Potters Swansea. Mot Norwich ska gästerna vara favoriter, men favoritskapet har blivit något för överdrivet här. Kanariefåglarna från Norwich vann hemma mot Preston med 2-0 i onsdags. Hemmalaget har ett namnstarkt men samtidigt ganska spretigt lag. Men om den tyske tränaren Daniel Farke får ihop det kan det nog blir riktigt bra! I fjol vann Norwich med 2-1 på Carrow Road, och här streckas som sagt tvåan alldeles för hårt för att singelstreckas.

 

8. Swansea - Bristol City 2

I Wales hittar vi nästa överstreckade favorit, Graham Potters Swansea. Potter har inlett säsongen positivt och är fortfarande obesegrade. Men Kristoffer Nordfeldt, som äntligen blivit ordinarie, är långtidsskadad, precis som Wilfried Bony. Dessutom kommer The Swans till spel denna lördag med två raka kryss mot Birmingham och Leeds. Därför köper vi inte den stenhårt streckade ettan. Bristol City vann med 3-0 borta mot Queens Park Rangers i onsdag och The Robins är verkligen inte något dussingäng. Gå för skrällen och tryck in alla tecken!

 

9. Bolton - Sheffield United 2

Bolton Wanderers, som var ett bottenlag i fjol, har inlett säsongen riktigt starkt poängmässigt. Trots att Wanderers varit stundtals utspelade i samtliga matcher står hemmalaget mirakulöst nog på tio poäng efter fyra omgångar. Motreaktion att vänta? Det är nog bara en tidsfråga. Sheffield United är i grunden ett bättre lag, och kommer precis som hemmalaget till spel med en seger i ryggen. Detta trots att The Blades hade en del sjukdomsproblem inför tillställningen mot Kanariefåglarna. Här tittar det svenska folket alldeles för mycket på tabelläget, vilket dukar upp ett enormt fint spelvärde på gästerna. Vi väljer att chansa och singelstrecka The Blades!

 

10. Derby - Preston 1

Ovisst möte på Pride Park i Derby. Frank Lampards Derby County tog sig till playoff-spel i fjol och ska ha rimliga chanser att återupprepa det den här säsongen. Men The Rams har varit rätt ojämna inledningsvis, vilket gör att det stora favoritskapet på hemmasegern är något svårköpt. Dessutom är Tom Huddlestone, Marcus Olsson, Curtis Davies, Scott Malone och Harry Wilson fortfarande skadade. Preston är absolut inget dåligt lag utan snarare ett lag tänkt för den övre halvan av tabellen. Ettan måste garderas!

 

11. QPR - Wigan 2

Nu börjar goda råd bli dyra för Queens Park Rangers! Londonlaget står fortfarande på noll poäng och har en målskillnad på 2-13 efter fyra omgångar. 1-7 förlusten mot West Brom följdes senast upp med 0-3 i baken hemma mot Bristol City. Katastrof! Wigan Athletic, som vann League One i fjol, är seriens vassaste nykomling. Wigan har inlett riktigt bra och senast blev det seger med hela 3-0 mot Stoke! Med allt detta i åtanke bör väl gästerna vara favoriter på Loftus Road? Fint värde dukas upp på Latics och tvåan är inte alls fel att spika!

 

12. Sheffield Wednesday - Ipswich 1

Ett annat lag som haft det riktigt tungt inledningsvis är Ipswich Town. The Tractor Boys har inte alls sett vassa ut och står på blott två poäng efter fyra omgångar, där både dessa poäng spelats in hemma på Portman Road. Nu ställs man mot Sheffield Wednesday på Hillsborough. The Owls tog tre poäng i onsdags mot ett tidigare obesegrat Millwall på hemmagräs. Ugglorna från Sheffield är generellt sett hemmastarka och ettan är nog mest trolig här. Vi pillar med krysset i det stora systemet.

 

13. Stoke - Hull 1

Trots att Stoke fått behålla spelare som bland annat Jack Butland, Bojan Krkic, Ryan Shawcross, Joe Allen och Peter Crouch efter degraderingen har The Potters stått för en usel inledning. Hemmalaget var ett av lagen som förväntades slåss i den absoluta toppen av tabellen men efter fyra omgångar är Stoke alltjämt segerlösa. Detta till trots ska man ha bra chans att vända den negativa trenden här. Hull City, som vann blott fyra av 23 bortafajter i fjol, är ett lag för den undre halvan. På pappret skiljer det enormt mycket mellan dessa lag och vi räknar med att Stoke tar sin första trepoängare för säsongen i helgen. Etta!

 

Kassaskåpet! - Arsenal

Arsenal har ett riktigt intressant lagbygge som såg klart bättre ut senast mot Chelsea. West Ham agerar inte som ett lag och Manuel Pellegrini har fortfarande enormt mycket att jobba på. Ettan är kupongens bästa spik!

 

Varningen! - Bristol City

Bristol City och Norwich är kupongens bästa rensare! Niclas Eliassons Bristol såg riktigt bra ut senast i 3-0 segern borta mot QPR. Swansea må vara favoriter på Liberty Stadium men inte alls så stora som streckningen vill få det till!

 

96 rader

 

1. Arsenal - West Ham 1

2. Bournemouth - Everton x2

3. Fulham - Burnley 1

4. Huddersfield - Cardiff x

5. Southampton - Leicester 1x

6. Aston Villa - Reading 1x

7. Norwich - Leeds 12

8. Swansea - Bristol City 1x2

9. Bolton - Sheff U 2

10. Derby - Preston 1x

11. QPR - Wigan 2

12. Sheff W - Ipswich 1

13. Stoke - Hull 1

 

864 rader

 

1. Arsenal - West Ham 1

2. Bournemouth - Everton x2

3. Fulham - Burnley 1

4. Huddersfield - Cardiff 1x

5. Southampton - Leicester 1x

6. Aston Villa - Reading 1x

7. Norwich - Leeds 1x2

8. Swansea - Bristol City 1x2

9. Bolton - Sheff U 2

10. Derby - Preston 1x2

11. QPR - Wigan 2

12. Sheff W - Ipswich 1x

13. Stoke - Hull 1