Det finns flera goda skäl till att göra jobbet och analysera de 13 matcherna på lördagens Stryktips. Tips-SM ska avgöras då det är den sjätte och sista rundan som går av stapeln. I potten återfinns det även en jackpot på 12,5 miljoner kronor! Raden toppas av London-derbyt mellan Tottenham och Chelsea som utspelar sig på Wembley Stadium. Hur streckar du toppmötet?

Spelstopp: 15.59

 

  1. Tottenham - Chelsea 2

Wembley Stadium står för helgens stora underhållning! Tottenham har haft en del problem med topplagen på Wembley. Här störs även Pochettino av en del skador då Vertonghen och Dembélé är out och Rose, Tripper och Davinson Sánchez är osäkra kort. Chelsea har imponerat mer under säsongen och trots att The Blues frustrerande nog bara fick en pinne mot Everton senast blev det ett rekord för Sarri. Aldrig tidigare en ny tränare gått obesegrade genom de tolv inledande omgångarna. Gästerna har sett något vassare ut, framförallt framåt där Hazard briljerat. Värdet finns åt höger så utgå därifrån.

 

  1. Brighton - Leicester 2

En sentimental Kasper Schmeichel har hållit nollan intakt efter Khun Vichais tragiska bortgång. Poängmässigt är formen god med fyra inspelade poäng sett till de två senaste matcherna. Motståndet har dock varit av lägsta kvalité, Burnley och Cardiff. Nu väntar en tuffare uppgift för rävarna som saknar Harry Maguire. Dock kan det fina nyförvärvet James Madison vara tillbaka i spel efter sin skada. Brighton har förvisso Dale Stephens avstängd och de två senaste matcherna har The Seagulls torskat. Det har dock varit på resande fot. Hemma på sydkusten är Brighton av en annan kaliber. Gaffeln (etta-tvåa) blir utgången i den här ovissa tillställningen.

 

  1. Everton - Cardiff 1

Marco Silva har ett fint lag på pappret som varit stabila hemma på Goodison Park under hösten. Efter sex hemmamatcher har Everton skrapat ihop 13 poäng. The Toffees har haft en del skadebekymmer under säsongen men det ser klart ljusare ut på den fronten just nu då endast Sigurdsson är osäker till spel bland nyckelspelarna. Cardiff City fick hjälp av Stephens utvisning mot Brighton senast där Sol Bamba avgjorde på stopptid. Walesarna återfinns detta till trots under nedflyttningsstrecket och mot ett hemmastarkt Everton ska inte The Bluebirds kunna räcka till. Stark etta!

 

  1. Fulham - Southampton 1

Efter förlusten senast mot Liverpool fick ledningen nog. Slavisa Jokanovic har fått sängen och in har istället mästartränaren från 2015/16 kommit, Claudio Ranieri. Italienaren ställs inför ett ganska tacksamt test i hans första match som tränare för Fulham. Southampton kommer till spel utan Shane Long och Ryan Bertrand. Dessutom sägs Mario Lemina och lagets bästa målskytt Danny Ings vara tveksamma för spel. Fulham har god kompetens i laget, inte minst offensivt med spelare som Ryan Sessegnon, Schürrle och Mitrovic. Här bör det vara slagläge för The Cottagers som hoppas på en tränareffekt. Utgå från vänster!

 

  1. Manchester United - Crystal Palace 1

The Red Devils hade inte mycket att sätta emot City i derbyt men innan uppehållet visade United upp en stigande form. Fortsätter Mourinhos manskap på inslagen väg så bör Crystal Palace vara en munsbit den här lördagen. Roy Hodgson har nämligen ett fruktansvärt skadeläge. Givna startspelare som Benteke, Wan-Bissaka, Tomkins och Zaha är alla out här vilket gör The Eagles kraftigt försvagade. Visserligen har United Shaw avstängd och Lukaku uppges vara osäker till medverkan. Detta till trots känns djävlarna som en riktigt trygg spik.

 

  1. Watford - Liverpool 2

The Hornets dippade något innan landslagsuppehållet men överlag har Watford stått för en riktigt fin säsong. Bålgetingarna återfinns på sjundeplats efter tolv omgångar, på samma poäng (20) som Man United. Inför det här mötet med Liverpool ser Javi Gracia ut att få tillbaka två tunga pjäser, Daryl Janmaat och Troy Deeney som tidigare varit skadade. Således lär det här bli ett svårt test för Klopps Liverpool. The Reds är så klart ett bättre lag i grunden, och skadeläget ser helt okej ut för den karismatiske tysken. Liverpool har dock haft en hel del problem utanför Anfield vilket gör att utgångstvåan behöver garderas tidigt på Vicarage Road.

 

  1. West Ham - Manchester City 2

De regerande mästarna är ett annat lag från Manchester som ställs mot ett riktigt skadedrabbat gäng den här lördagen. Ojämna och svårbedömda West Ham har Carlos Sánchez, Yarmolenko, Winston Reid och Lanzini out på grund av skador. Dessutom är Snodgrass avstängd. Med dessa spelare borta kommer The Hammers med största sannolikhet inte att räcka till mot Guardiolas manskap. De ljusblå har trivts riktigt bra mot “bubbelklubben” de senaste säsongerna och allt talar för att City löser lagets sjätte raka triumf mot West Ham. Given tvåa!

 

  1. Hull - Nottingham X

Efter en riktigt trevande inledning har Hull City fått upp farten i The Championship. The Tigers har spelat ihop sju poäng i de tre senaste matcherna och Fraizer Campbell har visat fin form på slutet med sina fyra fullträffar sett till de tre senaste. Detta till trots återfinns de orangea fortsatt under nedflyttningsstrecket. Annat läge är det för Nottingham som är med i racet om playoff-platserna. Forest har ett bättre lag på pappret men Hulls form adderat med att gästerna endast vunnit två bortamatcher i ligaspelet sedan februari lockar fram krysset. På större system är inte en helgardering fel.

 

  1. Leeds - Bristol City

Marcelo Bielsas Leeds har övertygat under hösten och inför omgång 18 återfinns laget på en tredjeplats i tabellen. Här blir dock The Whites alldeles för övervärderade. Känslan är att Pontus Janssons Leeds har överpresterat något, med tanke på att truppen är likartad med i fjol. Dessutom är formen långt ifrån övertygande. Innan uppehållet fallerade Leeds fullständigt i 1-4 torsken mot West Brom på The Hawthorns. I grunden är Bristol City med Andreas Weimann, Josh Bownhill och Tomás Kalas i laget jämbördigt motstånd. Formen är inte övertygande hos gästerna men å andra sidan har Bielsas manskap endast vunnit en av de fyra senaste matcherna på Elland Road. Gå för skrällen och helgardera!

 

  1. Millwall - Bolton 1

En mer tillförlitlig hemmafavorit den här lördagen är Millwall. Lejonen från huvudstaden visade i fjol att man är ruskigt starka hemma på The Den. Då förlorade de blåvita blott fyra hemmamatcher i The Championship. Millwall har vunnit de tre senaste matcherna på The Den och mycket talar för att fjärde raka kommer här. Bolton är nästjumbo med seriens dystraste formkurva. Ser man till de sju senaste matcherna har Wanderers endast plockat en pinne. Detta bör vara en relativt säker etta som fungerar som en utmärkt spik under 65 procent!

 

  1. Sheffield Wednesday - Derby 2

På Hillsborough går ett klassiskt möte av stapeln. Sheffield Wednesday befinner sig på den undre halvan av tabellen med en minst sagt svag form. The Owls löste en pinne i derbyt mot United innan uppehållet men dessförinnan var de blåvita poänglösa i fyra matcher i följd. Frank Lampards Derby besitter en högre höjd och The Rams går betydligt bättre än värdarna. Liverpool-lånet Harry Wilson har stundtals sett briljant ut och Lampard ser ut att ha ingredienserna för att aspirera om uppflyttningplatserna den här säsongen. Den streckvärda tvåan chansspikas.

 

  1. Stoke - QPR X

Queens Park Rangers kommer tillbaka från landslagsuppehållet med gott självförtroende. QPR reser till Stoke-on-Trent med 16 inspelade poäng sett till de sju senaste matcherna. Det stjärnspäckade “Stokealone” har inte alls levt upp till förväntningarna och The Potters är mållösa i fem halvlekar i följd. Kunnande finns definitivt i truppen men Gary Rowett har haft svårt att omvandla den kompetensen till poäng i The Championship. Krysset känns som ett rimligt utfall som vi utgår från på Bet365 Stadium. På större system garderas krysset upp med skrälltvåan.

 

  1. Swansea - Norwich

Sist ut på kupongen är ett intressant möte ur många aspekter. Graham Potters Swansea, med Kristoffer Nordfeldt, Joel Asoro och Martin Olsson, växlade upp något innan uppehållet. Efter 17 omgångar står The Swans på 26 poäng, nio av dessa har spelats in i de fyra senaste. Nu står serieledarna för motståndet på Liberty Stadium. Norwich har strålande form, inte minst Teemu Pukki som gjort fyra mål i de två senaste matcherna. The Canaries kommer till spel i Wales med fem raka vinster i ryggen och seriens bästa bortalag ska naturligtvis ha fin poängchans här. X2 sätter punkt!

 

Kassaskåpet! - Manchester City

Ett av Europas bästa lag ska utan tvekan ha strålande chanser att straffa ett West Ham med en hel drös av tunga avbräck. City är alldeles för bra och stabila för att åka på ett slarvigt poängtapp här.

 

Varningen! - Bristol City

Leeds har inte imponerat hemma på Elland Road den senaste tiden och The Whites känns inte riktigt lika bra som tabellen visar. Bristol City är ett jämbördigt lag som mycket väl kan rensa bort ett par system på kupongen. Tvåan ska med!

 

96 rader

  1. Tottenham - Chelsea x2
  2. Brighton - Leicester 12
  3. Everton - Cardiff 1
  4. Fulham - Southampton 1
  5. Man United - Crystal P 1
  6. Watford - Liverpool x2
  7. West Ham - Man City 2
  8. Hull - Nottingham 1x
  9. Leeds - Bristol City 1x2
  10. Millwall - Bolton 1
  11. Sheffield W - Derby 2
  12. Stoke - QPR x
  13. Swansea - Norwich x2

 

864 rader

  1. Tottenham - Chelsea x2
  2. Brighton - Leicester 1x2
  3. Everton - Cardiff 1
  4. Fulham - Southampton 12
  5. Man United - Crystal P 1
  6. Watford - Liverpool x2
  7. West Ham - Man City 2
  8. Hull - Nottingham 1x2
  9. Leeds - Bristol City 1x2
  10. Millwall - Bolton 1
  11. Sheffield W - Derby 2
  12. Stoke - QPR x2
  13. Swansea - Norwich x2