Europatipset på söndag har en Jackpott på 3 miljoner riksdaler och innehåller en riktigt salig mix av matcher. Match 1 hämtas från Premier League i södra England där Brighton gästas av Manchester United. Sedan rullar kupongen vidare med Allsvenskan, La Liga, Serie A och Ligue 1. Ha i åtanke att match 8 och 10, som spelas i Italien, lottas på grund av tragedin i Genua!

Spelstopp: 14.59

1. Brighton - Manchester United  2

Manchester United tog tre poäng i premiären mot Leicester City där Paul Pogba och Luke Shaw nätade. Två spelare som inte direkt dragit jämt med José Mourinho. Fransmannen har gått ut och sagt att han inte vill vara kvar i klubben och The Red Devils känns överlag väldigt oharmoniskt. Brighton fick ingen kul start på säsongen där The Seagulls torskade med 0-2 mot Watford på Vicarage Road. Chris Hughton har dock ett ganska spännande spelarmaterial och med tanke på att Brighton var otroligt svårslagna på hemmagräs förra säsongen, garderas den överstreckade tvåan tidigt. 

2. Brommapojkarna - AIK 1

I Allsvenskan vankas det derby i huvudstaden! Brommapojkarna slåss för sin existens samtidigt som AIK går för SM-guldet. BP återfinns alltjämt på kvalplats, men laget från Grimsta har skaffat sig lite marginal till bottenduon efter segrarna mot Dalkurd och Örebro. Trots att inte spelet alltid klaffar kommer AIK till spel med otroligt bra form. I Allsvenskan har Gnaget fem raka segrar och är fortfarande det enda laget i serien som är obesegrade. Gästerna har vunnit tolv av de 13 senaste matcherna mot BP och trots att tvåan streckas hårt så är det en av kupongens bättre spikar.

3. Djurgården - Kalmar FF 1

Förra helgen var ingen rolig helg för alla Djurgårdssupportrar. Järnkaminerna förlorade med hela 0-5 på Hisingen mot BK Häcken, vilket definitivt satte stopp för allt som stavas gulddrömmar. Denna söndag ska dock DIF ha rätt goda chanser att studsa tillbaka från förra veckans debacle. Kalmar FF kommer till spel med oerhört svag form, och är inte alls lika heta när matcherna spelas på konstgräs. Smålänningarna trivs betydligt bättre hemma på Guldfågeln, där de rödvita förlorat blott två fajter den här säsongen i ligaspelet. En av dessa förluster var dock mot Djurgården. Ettan spikas!

4. Elfsborg - IFK Norrköping 2

Elfsborgs kräftgång bara fortsätter. Hemmalaget har fyra raka förluster och fem matcher i följd utan att laget ens har lyckats göra ett enda mål. Inför omgång 18 i Allsvenskan är det bara målskillnad som skiljer Ellos från Brommapojkarna som befinner sig på kvalplats. Oroväckande, minst sagt! IFK Norrköping har haft lite motstuds på slutet där spelet har sett bra ut men poängskörden varit något skral. Här finns det dock alla chanser i världen att hitta tillbaka till vinnarspåret mot kräftgående Elfsborg. Lägg därtill att Samuel Holmén är avstängd hos hemmalaget. Strecka från höger. 

5. GIF Sundsvall - Häcken 2

GIF Sundsvall och BK Häcken var den förra omgångens stora utropstecken! Giffarna besegrade Trelleborg på Vångavallen med 6-1, där formtoppade Linus Hallenius tryckte dit tre bollar. Häcken körde över Djurgården senast på hemmaplan med hela 5-0. Otroligt! Det kommer att bli en väldigt intressant H2H-duell mellan ettan och tvåan i skytteligan, Paulinho och Hallenius. Sundsvall har visat gång på gång att man inte ska underskattas, men när allt värde ser ut att hamna hos gästerna så ska det streckas från höger även här! Häcken har för övrigt fem raka fajter mot Giffarna utan förlust. 

6. Eibar - Huesca 1

Över till Spanien där premiäromgången i La Liga ska synas! Eibar ställs mot nykomlingen Huesca i den första omgången. Huesca som gör sin första säsong någonsin i det spanska finrummet. Eibar slutade på en meriterande niondeplats i La Liga i fjol, och har en likartad trupp inför den här säsongen där bland annat Sergio Álvarez och Fabián Orellana kommit in och förstärkt mittfältet. Gästerna är som sagt nykomlingar, men truppen ser ganska intressant ut. Rúben Semedo, som hade svårt att ta plats i Villarreal den gångna säsongen, är ett av flera intressanta nyförvärv under sommaren. Börja med ettan. 

7. Rayo Vallecano - Sevilla 1

Madrid-klubben Rayo Vallecano är tillbaka i det spanska finrummet efter två års harvande i Segunda. Hemmalaget vann den spanska andradivisionen den gångna säsongen och är tillbaka i La Liga med besked. Jordi Amat, som den förra säsongen spelade för Real Betis, och Gaël Kakuta, med förflutet i bland annat Chelsea och Lazio, har kritat på för Madrid-klubben under sommaren. Sevilla känns i sin tur något på nedgång. Gästerna har gjort sig av med Clément Lenglet, Carlos Correa och inte minst Steven N'Zonzi i sommar. En nykomling i en hemmapremiär ska absolut inte underskattas, därför går vi för alla tecken!

8. Milan - Genoa 1

Matchen lottas - fördelning 10-4-2. Håll koll på streckningen och plocka ut tecken därefter. 

9. Parma - Udinese X

Så var Serie A tillbaka och ligan känns hetare än på väldigt länge! Det klassiska laget Parma konkade 2015 men är nu tillbaka i det italienska finrummet. Ekonomin är dock inte den bästa så några stora nyförvärv har det inte gjorts under sommarmercaton. Däremot har Parma lånat in ett par gubbar och som det ser ut kommer ivorianen Gervinho att krita på för klubben inom kort. Udinese blev mirakulöst nog indragna i bottenstriden den förra säsongen efter en otroligt svag vårsäsong i Serie A. Gästernas trupp ser långt ifrån slagkraftig ut och känslan är att båda parter lär vara rätt nöjda med ett kryss i premiäromgången. Tänkbart spikkryss!

10. Sampdoria - Fiorentina 2

Matchen lottas - fördelning 6-5-5. Håll koll på streckningen och plocka ut tecken därefter. 

11. Torino - Roma 2

Det stundar en riktigt intressant fajt på Olympiastadion i Turin. Det vinröda hemmalaget har en riktigt stark offensiv uppsättning och förväntas vara med och slåss om Europa-platserna den här säsongen. I veckans match i Coppa Italia besegrade Torino Serie B-Cosenza med 4-0, där Il Gallo, Andrea Belotti, smällde dit två kassar. Monchi har sett till så att det har blivit en stor spelaromsättning i Roma under sommaren. Ur ett svenskt perspektiv blir det naturligtvis extra intressant att se hur Robin Olsen tar sig an uppgiften att fylla Alisson Beckers skor. Giallorossis trupp är stjärnspäckad och ska råda som favoriter i premiären. Tvåan streckas hårt men känslan är att X2 bör räcka trots allt. 

12. Strasbourg - St Etienne 2

Strasbourg fick en lysande start på säsongen förra helgen. Laget från nordöstra Frankrike besegrade Bordeaux på resande fot med 2-0, men man bör nog inte lägga alltför stor vikt kring det resultatet med tanke på att Bordeaux fick en man utvisad redan efter 13 minuter spel. Storklubben St Etienne fick också med sig tre poäng i premiären, mot Guingamp. Gästerna gjorde en fantastiskt vårsäsong i Ligue 1 i fjol och bör vara ett bättre lag i grunden än hemmalaget. Därför känns favoritskapet på Strasbourg helt omotiverat. Strecka från höger där allt värde återfinns. 

13. Toulouse - Bordeaux 1

Sista matchen på kupongen hämtas från Toulouse. Varken Jimmy Durmaz eller Ola Toivonen fanns med i laget i premiärförlusten borta mot Marseille förra helgen. 0-4 slutade den fajten. Trots att TFC var ett bottenlag den gångna säsongen i Ligue 1 så var man relativt starka hemma på Stadium Municipal. Bordeaux förlorade som tidigare nämnt mot Strasbourg med 0-2 i hemmapremiären, där brassen Pablo blev utvisad tidigt. Gästernas stora stjärna i fjol, brassen Malcolm, har blivit såld till Barcelona. Bordeaux ser inte lika starka ut längre och att laget spelade Europa League i torsdags ska inte underskattas. Börja med ettan i Match 13. 

Kassaskåpet! - AIK

Det är inte alltid vackert, men vad spelar det för roll när AIK bara fortsätter att rada upp segrar? Brommapojkarna har helt katastrofala siffror mot Gnaget och förlorade bland annat med 1-5 mot de gulsvarta för knappt en månad sedan. Tvåan ska sitta!

Varningen! - Rayo Vallecano

Det är alltid lurigt att möta en nykomlingen i ett tidigt skede av säsongen. Sevilla känns svagare än i fjol och på resande fot hade gästerna det oerhört svårt under fjolåret. Gå efter värdet och strecka från höger!

96 rader

1. Brighton - Man United x2
2. Brommapojkarna - AIK 2
3. Djurgården - Kalmar 1
4. Elfsborg - Norrköping 2
5. Sundsvall - Häcken 2
6. Eibar - Huesca 1
7. Vallecano - Sevilla 1x2
8. Milan - Genoa 1
9. Parma - Udinese x
10. Sampd. - Fiorentina x2
11. Torino - Roma x2
12. Strasb. - St Etienne x2
13. Toulouse - Bordeaux 1x

864 rader

1. Brighton - Man United x2
2. Brommapojkarna - AIK 2
3. Djurgården - Kalmar 1
4. Elfsborg - Norrköping x2
5. Sundsvall - Häcken 2
6. Eibar - Huesca 1x
7. Vallecano - Sevilla 1x2
8. Milan - Genoa 1
9. Parma - Udinese x
10. Sampd. - Fiorentina x2
11. Torino - Roma x2
12. Strasb. - St Etienne 1x2
13. Toulouse - Bordeaux 1x2