Sverige som eurovision vinnare? Helt osannolikt är det inte enligt tipparen bettingspider (Twitter: @Greenstakes). Vi har översatt hans speltips där han resonerar kring varför han ser Cornelia Jacobs som den som slutar på förstaplats när finalen i Turin avgörs lördagen 14 maj med start kl:21:00.

Läs allt om Eurovision odds.

Eurovision har något att erbjuda för alla

Musik/underhållning när den är som bäst ... och värst skulle nog vissa påstå. Ett virrvarr av sångare, grupper och uppträdanden som alla försöker sticka ut från mängden, av detta blir resultatet ofta bara en fantastisk blandning av musik och liveuppträdanden.

Eurovision är en enorm upplevelse att se live, men även hemma framför tv:n, Eurovision är en årlig och traditionell upplevelse som demografiskt sett kan samla nästan alla åldersgrupper, oavsett om det är som singel, par, underhållning för hela familjen eller om du är ett stort Eurovision-fan. Det finns något för de flesta att följa.

Det är röstning, det är extravagans och kitsch. Det är världens största sångtävling och något som jag skulle vilja slå fast på stora trumman (pun intended) perfekt för betting.

Även om det under senare år har ökat i antalet länder, 40 deltagande nationer 2022, är det historiskt sett 2-3 favoriter som slåss om trofén. Även om de två semifinalerna ger en fingervisning inför den stora finalen, offentliggörs rösterna från semifinalerna inte förrän efter finalen är avslutad, vilket innebär att chanserna för en på förhand oförutsedd vinnare är små.

Spridningen av olika musiktjänster har ökat under de senaste åren och eftersom reglerna också har luckrats upp när det gäller utgivning och uppspelning finns det nu stora möjligheter att marknadsföra de olika bidragen när de enskilda länderna har utsett sitt bidrag till tävlingen. Man får inte underskatta betydelsen av marknadsföring, eftersom den publicitet som skapas av och om artisten under tiden fram till finaldagen kan vara avgörande för en nations representant.

Här hittar du alla övriga speltips på sidan!

Hur utses ett lands bidrag - och de tre stora Eurovision-favoriterna enligt oddsen

När det gäller valet av bidrag är det (i stort sett) upp till länderna själva hur de väljer ut låtar/artister och framträdanden. Vissa länder väljer i förväg ut en artist som sedan sjunger några nummer, varefter antingen befolkningen, en professionell panel, eller en blandning av dem väljer det vinnande numret. Andra länder håller en ganska "öppen" tävling (som vi gör i Sverige) där olika artister väljs ut av det statliga bolaget (SVT) och vinnaren utses genom sms och telefonröster av befolkningen. Andra länder går ännu ett steg längre och har musikfestivaler eller till och med månadslånga tävlingar med kvartsfinaler, semifinaler och en final där en vinnare utses som represententant för landet.

Jag skulle kunna skriva i timmar om olika "tekniska" tillvägagångssätt som tidigare har varit mycket givande när det gäller att tjäna pengar på Eurovision, men det kan sparas till en annan gång. Låt oss i stället titta på årets (hittills) tre stora favoriter.

Årets favoriter enligt Unibet*, 29.04.22 kl. 13:55; Ukraina (odds 1,60), Italien (odds 5,00), Sverige (odds 6,50).

Ukraina

Ja ... bara Ukraina. De vann 2004 med Ruslanas "Wild Dances" och återigen 2014 med Yamalas "1944". Kan de göra det igen? Det ganska korta svaret är; kanske. Kommer de att vinna?Nej, det är inte säkert. Om de vinner är det inte av musikaliska utan politiska skäl. Ursprungligen hade Ukraina valt Alina Pash att representera landet i år.

Hon vann den nationella tävlingen, men eftersom hon drog sig ur - av vad vi kan kalla "politiska skäl" - har det ukrainska TV-bolaget valt andrapristagaren, Kalush Orchestra och deras bidrag "Stefania" att representera landet i Turin. Kalush Orchestra vann den ukrainska tv-röstningen, men blev "andrapristagare" eftersom juryn hade dem hela vägen ner till tredje plats. Jag ser det som en liten röd flagga.

Trots ovanstående är Ukraina för närvarande favorit hos alla bookmakers och eftersom bookmakers sätter oddsen baserat på folks insättningar kan det omedelbart se ut som att det europeiska folket stöder Ukrainas bidrag. Eller är det ett uttryck för att (vi) européer stödjer Ukraina för vad de går igenom dessa dagar? Jag tvivlar inte på att det är det sistnämnda, även om jag hoppas att Ukraina och Ryssland hittar en fredlig lösning på den nuvarande situationen, hoppas jag - för Eurovisions framtid - att vi först och främst kommer att få se ett Eurovision där de enskilda ländernas bidrag bedöms utifrån empati, prestation och talang. Det finns många osäkerhetsfaktorer kring Ukrainas inträde. Kommer Kalush Orchestra överhuvudtaget att uppträda live (eller kommer de att kunna uppträda med en förinspelad "bandupptagning" på skärmarna i Europa). Och vad kommer det att betyda för mottagandet av bidraget. Kommer de att uppträda överhuvudtaget - eller kommer bidraget att dras tillbaka från tävlingen i förväg? Kom ihåg att om flera bookmakers har ett spel är insatsen förlorad om bidraget dras tillbaka från tävlingen. Ukraina måste också sjunga som nummer 6 i den första semifinalen, vilket objektivt sett är en nackdel eftersom många tittare inte nödvändigtvis kommer att ställa in sig från början av programmet. Så jag ser inget värde i att Ukraina vinner Eurovision.

Om det finns ett värde så finns det ett värde i att "sälja Ukraina" oddset på Ukraina på Betfairs spelbörs. Mitt tips: Att de slutar plats 6-10.

Italien

Mahmood & Blanco med "Brividi". De två manliga sångarna som sjunger på italienska har ett samspel som man inte kan låta bli att ta hatten av för. De vann SanRemo-festivalen med "Brividi", låten som sådan är både känslomässigt och musikaliskt ett vackert framfört bidrag.

Personligen tvivlar jag dock på att "vi" européer kommer att rösta på Italien i år igen efter Måneskins seger förra året. Hemmafördelen är inte alltid ja... en fördel och även om jag inte kan bortse från ett visst favoritvärde så är jag inte såld i samma utsträckning som när Mahmood fick en 2:a plats med "Soldi" 2019 (efter Duncan Laurence's "Arcade" ).

Som ett av de "fem stora länderna" är Italien förkvalificerat till Eurovisionfinalen. Det är en stor fördel. Men de går ut som nummer nio i startfältet. Det är inte fördelaktigt. Mitt tips: Att de slutar på plats 1-3.

Sverige

Cornelia Jakobs (eller Jakobsdotter som hon egentligen heter) med "Hold Me Closer". Jag är såld på alla sätt och vis när det gäller Cornelia och hennes framförande av låten. Det finns flera indikationer på att oddsen på det svenska bidraget innehåller bra värde. Violiner, barfotaframträdanden, som vi minns från Loreen (2012), Cornelia kommer att framföra sitt bidrag som det "näst sista" numret i den andra semifinalen, vilket objektivt sett är en fördelaktig plats i startfältet. Därmed borde en plats i finalen vara garanterad. Mitt tips: Hon slutar 1-3.

Tidigare nämnde jag "urvalsprocessen" i hur de gör i olika länder för att utse sitt bidrag till Eurovision. I Sverige har vi som bekant 4 semifinaler, en andra chans/halvfinalkväll och först därefter en riktig final, vilket ger åhörarna bra med tid att bekanta sig med alla låtarna. "Hold Me Closer" gick direkt till Melodifestivalfinalen från de preliminära spelningarna och blev snabbt en favorit. Men även om tittarna hade Anders Bagges "Bigger Than The Universe" som förhandsfavorit framför Cornelias "Hold Me Closer" i årets Melodifestival, avgörs tävlingen varje år även med hjälp av rösterna från professionella domare som är inbjudna att rösta.

Det är dock inte vilken jury som helst, utan juryer från länderna, Holland/Nederländerna, Tjeckien, Israel, Finland, Irland, Spanien, Australien och Italien som delar ut poäng. Ingen! av de åtta länderna höll Anders Bagges bidrag i toppen av de tolv tävlande i finalfältet. Däremot hade fyra juryer "Hold Me Closer" som vinnare i Melodifestivalen. Två höll henne som tvåa, en enda som trea och den tjeckiska juryn röstade Cornelia på en 11-12:e plats. Vad drar vi för slutsatser av det? Jo, dessa; 1) Den tjeckiska juryn måste ha sett en annan show den kvällen. 2) “Hold Me Closer” kommer att gå rakt in i hjärtat hos de flesta juryer och Eurovision-entusiaster.

Visst, det är en bit kvar till Eurovision Song Contest, men eftersom jag tippar att oddsen på Ukraina kommer att stiga (och att oddsen på närmsta konkurrenterna Italien och Sverige kommer att sjunka) så sticker jag ut hakan.

Läs om alla vinster för Sverige i Eurovision genom tiderna!

Speltips: Sverige vinner Eurovision Song Contest 2022

Jag tippar minst 21 procent chans att Eurovision hålls i Sverige 2023. Oddsen på att Sverige vinner hittas till oddset 7.00 hos Bet365*, 7.50 hos Betsson* och 6.50 hos Unibet* för tillfället. Allt över oddset 4,75 har ett bra spelvärde. Jag var tidigt ute med att lägga ett spel på Italien som vinnare där jag fick oddset 4,5, eftersom jag tippar att de båda ländernas bidrag kommer ha betydligt sämre odds dagarna innan Eurovision Song Contest-finalen 2022 den 14 maj.

TILL BETSSON!

Om du vill ha fler speltips från bettingsprider kan du följa honom på hans Twitter; @greenstakes