Handbolls-EM 2020 går in i sin andra gruppspelsomgång på lördag(5/12)där Polen och Rumänien inleder med dagens första match redan 16:00 på eftermiddagen. Nästa länder på tur att mötas med start 18:15 är Tjeckien – Ryssland och Tyskland – Norge. Omgången avslutas med Sveriges match mot Spanien 20:30. Vi ger speltips på samtliga matcher.

Polen – Rumänien

Polen fick en tuff start på sitt mästerskap när de redan i sin första match fick möta regerande europeiska mästarna Norge. Ingen överraskning gällande slutresultatet då norskorna vann med hela 35-22. För motståndarna Rumänien började det aningen bättre, trots förlust spelade de jämnt med Tyskland i en match som slutade 19-22 till Tyskland. Inför lördagens möte är Rumänien de stora favoriterna och det ska mycket till för att de ska gå och förlora sin andra match mot en nation som är flera klasser sämre än dem. Vi spikar tvåan i mötet till oddset 1.25 hos Betway*.

Lag Högsta odds Spelbolag
Polen 5,25
Rumänien 1,25

Tjeckien – Ryssland

De tjeckiska damerna ställdes mot Sverige i sin första match i årets mästerskap. Ett möte de gick förlorande ur efter att de torskat med siffrorna 27-23. Alltid tungt att inleda gruppspelet med en förlust och i nationens andra match lär det inte bli lättare heller. Ryssland är rankad som en av toppnationerna i slutspelet och trots att de lider av en del tunga avbräck i spelartruppen finns det tillräckligt med spelare i världsklass för att ta andra raka segern. Vi tippar en självklar seger till ryskorna med oddset 1.03 hos Betway*.

Lag Högsta odds Spelbolag
Tjeckien 15,00
Ryssland 1,03

Tyskland – Norge

Tyskland mötte i sin första match ett Rumänien de slog med 19-22. Rumänien kom till spel utan sin så viktiga försvarsspelare Pintea och därmed föll hela ansvaret på Neagu och hon lyckades styra upp det någorlunda bra ändå. Till skillnad från Tyskland som sitter på en nästintill intakt trupp. Tyskorna vann, men med den lilla marginalen känns det aningen oroväckande mot ett Norge som gick och utklassade Polen. Därför tippar vi att Tyskland inte kommer ha mycket att hämta från lördagens möte. Vi tippar att norskorna fortsätter i samma dominanta stil som tidigare. Seger för Norge hos Betway* till oddset 1.10.

Lag Högsta odds Spelbolag
Tyskland 9,00
Norge 1,10

Spanien - Sverige

Kvällens stora höjdpunkt för oss svenskar är när damerna ska möta Spanien. En match där Sverige på förhand inte är favoriter, men det är jämnt enligt oddsen. Spanien inledde på sämsta tänkbara sätt när de föll tungt mot Ryssland där det slutade 31-22. De spanska damerna kommer med ett silver i bagaget från VM 2019 och med största sannolikhet är det därför de är favoriter att vinna mot Sverige, men de saknar sin mest tongivande spelare från förra årets världsmästerskap, Barbosa(ute p.g.a skada). Vi tippar därmed att Sverige tar hem segern här till oddset 2.30 hos Betway*.

Lag Högsta odds Spelbolag
Spanien 1,90
Sverige 2,30

För att läsa våran förhandstitt om det europeiska mästerskapet i handboll kan du klicka här.