I Europas näst bästa turnering delades skytteligatiteln 2020/21 mellan Villarreals Gerard Moreno och Romas Borja Mayoral när båda slutade på 7 gjorda var. I årets upplaga av Europa League ser det ut att bli ett jämnt race mellan Lyons karl Toko Ekambi, Leicesters Patson Daka och Alexander Isak i Real Sociedad.

Odds skyttekung Europa League 2021/22

Nedan ser du oddsen på de största favoriterna enligt oss att bärga titeln som skyttekung i Europa League 2021/22.

Skyttekung  Högsta odds Spelbolag
Karl Toko Ekambi 5,00
Victor Osimhen 6,00
Patson Daka 8,00
Alexander Isak 17,00
Michail Antonio 26,00

Patson Daka

Hade innan 4-2 vinsten hemma mot Manchester United mest gjort inhopp och inte hittat målet ännu. Men efter att han satte sista bollen i mål mot det röda laget från Manchester släppte allt. I matchen efteråt mötte “The Foxes” Spartak Moskva på bortaplan I Europa League, där Patson Daka låg bakom allt i segern med sina fyra gjorda mål. Det ser ut som att Leicesters scouter ännu en gång gjort ett fenomenalt jobb när de inför säsongen värvade in honom från Salzburg.

Karl Toko Ekambi

Kamerunske Karl Toko Ekambi gör sin tredje säsong i Lyon och hade ett produktivt år 2020/21 i Ligue 1 när han stod för 14 mål på 35 matcher. Målskyttet ser ut att ha följt med honom in i Europa League 2021/22 då han flera gånger om i turneringen dykt upp i målprotokollet. Med den fina starten han fått är han en av toppkandidaterna till att skjuta hem titeln som skyttekung.

Läs även om vilket lag vi tippar vinner Europa League 2021/22

Alexander Isak

Stormat fram i VM-kvalet har våran nästa stora svenska stjärna Alexander Isak gjort. För oss som följde EM under sommaren fick vi se honom trolla bort b.la de spanska försvararna i gruppspelet. Det blev dock inga bollar i nät under turneringen. Mål har det dock blivit i klubblaget Real Sociedad under 2021/22, både i La Liga och Europa League. I den europeiska turneringen har han hittills spelat två matcher och lika många gånger hamnat i målprotokollet.

Michail Antonio

Antonio har växt ut till att bli en av världens bästa anfallare. Han är högst delaktig i att West Ham gått som tåget i gruppspelet av Europa League 2021/22. Den store forwarden är ett ständigt hot för motståndarlagens försvar när han befinner sig i straffområdet eftersom han går fram som en tank med bollen och med sin förmåga att avsluta alltid är livsfarlig. Det som talar för hans nackdel att bli turneringens skyttekung är Moyes tunna spelartrupp då han i princip måste spela samma startelva i Premier League som Europa League. Det i sin tur sliter extra mycket på spelarna.

Victor Osimhen

22-årige nigerianske Victor Osimhen gjorde redan under sin debutsäsong 2020/21 bra ifrån sig i Napoli. Detta år ser ut att bli mycket bättre produktionsmässigt då han inlett spelåret med att ösa in mål, både i inhemska Serie A, men även Europa League. Han kommer förmodligen att tillhöra toppen av skytteligan åtminstone under gruppspelet, men osäkert om den syditalienska storklubben kommer satsa lika hårt på den europeiska turneringen om de får chansen att ta hem scudetton?

Speltips: Vinnare av skytteligan i Europa League 2021/22

Tippar att Leicester i Patson Daka har hittat en guldklimp. Det tog ett tag för honom att komma igång då han i början av spelåret inte producerade ett mål. Men sedan inhoppet i vinstmatchen mot United släppte allt och han har sedan dess nätat i en rasande takt. “The Foxes” är en av de stora favoriterna att vinna Europa League 2021/22 och vi tippar att de kommer att gå långt i turneringen där de kommer ge den 23-årige anfallaren en hel del speltid. Så som han har förvaltat sina chanser såhär långt är han vårat tips till att bli turneringens skyttekung.

TILL UNIBET