Vinnare förra säsongen blev Robert Lewandowski med 41 gjorda mål, vilket var rekord för antalet gjorda mål under ett spelår i den tyska högstaligan. Blir det den polske anfallaren som tar hem titeln som skyttekung i Bundesliga även 2021/22, eller kan spelare som Erling Haaland, Patrik Schick, Taiwo Awoniyi och Anthony Modeste hota honom? Vi går igenom de starkaste kandidaterna till skytteligatiteln 2021/22.

Skytteligan: Bundesliga 2021/22

Odds: skyttekung Bundesliga 2021/22

Nedan ser du oddsen på de spelare i Bundesliga som har störst chans att bli skyttekung 2021/22.

Vinnare: skytteligan Bundesliga 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Robert Lewandowski 1,05
Erling Braut Haaland 10,00
Patrik Schick 67,00
Taiwo Awoniyi 101,00
Anthony Modeste 101,00

Robert Lewandowski

Har i stort sett vunnit skytteligan sedan ett decennium tillbaka i den högsta tyskaligan med några få undantag. Detta i två olika klubbar, Jürgen Klopps Borussia Dortmund och i sin nuvarande klubb, Bayern München. Spelåret 2020/21 är hittills hans målrikaste när han slog rekordet för antalet gjorda mål under en och samma säsong i Bundesliga med 41 gjorda. Tidigare var rekordet Gerd Müllers som 1971/72 gjorde 40 mål. Det kommer inte som någon överraskning att han är den stora favoriten att ta hem titeln som skyttekung även 2021/22.

Erling Braut Haaland

Största hotet för Lewandowski om skytteligatiteln är den norske 21-årige anfallaren, Erling Haaland. Föregående spelår slutade han på en tredjeplats med 27 gjorda mål och då hade han Jadon Sancho som draghjälp, men eftersom att engelsmannen blev såld till Manchester United i somras får Borussia Dortmund-anfallaren klara sig utan honom 2021/22. Men det verkar inte påverka eftersom att han inlett säsongen strålande och bevisat att han tillsammans med Mbappé-Vlahovic tillhör framtidens största anfallsstjärnor.

Läs om vilket lag vi tippar vinner Bundesliga 2021/22!

Patrick Schick

Presenterade sig för omvärlden under sommarens EM-slutspel gjorde den 25-årige tjeckiske anfallaren Patrick Schick då han inte bara gjorde mål för sitt landslag utan dessutom väldigt snygga. I förra årets upplaga av Bundesliga blev det blygsamma 9 mål och en tolfteplats i skytteligan, men mästerskapet i somras verkar ha gett honom ett ökat självförtroende då han öst in mål för klubblaget Bayer Leverkusen i inledningen av 2021/22 och ser ut att gå mot en långt mer produktiv säsong detta spelår.

Taiwo Awoniyi

Det är svårt att ta en plats i Liverpool FC, speciellt i anfallet. Det har Taiwo Awoniyi fått erfara. Under flera år har han varit utlånad till olika klubbar. Men i somras bestämde sig Union Berlin för att köpa loss honom från Premier League-laget för €6.5m. En bra affär har det visat sig, för sedan han anlände har han med sin höga målproduktion skjutit laget till det övre skiktet av tabellen. Fortsätter det såhär för honom har den tyska huvudstadsklubben landat en riktigt bra anfallare som marknadsvärdet definitivt kommer att stiga på.

Anthony Modeste

Frankrike har de senaste 20 åren producerat högkvalitativa anfallare på löpande band, Trezeguet, Henry, Benzema och inte minst Mbappé. En lite mer okänd spelare är Anthony Modeste som efter diverse försäljningar/utlåningar och harvande i Kina, Frankrike, England samt Tyskland nu verkar ha fått en stabil klubb i FC Köln. 2020/21 startade han bara en gång, men under 2021/22 har han fått chansen i varje match och levererat såpass bra att han är med i toppen av skytteligan. Om det räcker hela vägen till en skytteligatitel är högst osannolikt.

Speltips: Vinnare av skytteligan i Bundesliga 2021/22

Den nu 33-årige polske anfallaren Robert Lewandowski är de senaste åren den tyska högstaligans främsta målskytt. Det ser inte ut som att något kan hindra honom även denna säsong från att ta hem titeln. Spelaren bakom honom som är den största utmanaren är Erling Braut Haaland, men eftersom att Bayern München sitter på ligans bästa trupp kommer Robert Lewandowski få den backning han behöver från sina medspelare för att bli skyttekung 2021/22. 

TILL MR GREEN!