Serien om svenska kungafamiljen - vilka får huvudrollerna?

Efter att The Crown tagit världen med storm har TV4 och C More tagit saken i egna händer och bestämt sig för att lansera en egen version på tv-serien. Serien som inte har fått något namn än kommer att handla om den svenska kungafamiljen med fokus på vår nuvarande kung Carl XVI Gustaf. Enligt rykten kommer serien att börja när Hans Majestät mister sin pappa i en flygolycka vilket inträffade år 1947. 

Bland oddsen på de som kan få rollen finns det både yngre och äldre skådespelare men med tanke på att serien börjar när Kungen är ung lägger vi fokuset på de yngre förmågorna. Men den som vill spela på någon av de äldre skådespelarna som eventuellt kan spela Kungen eller Silvia vid senare säsonger kommer att få rätt i sina spel om dessa dyker upp i ett senare tillfälle. 

Missa inte: Odds på Melodifestivalen 2021!

Vad serien kommer att heta är inte helt klart men det är klart att det blir Åsa Lantz som gör manuset. Hon skrev bland annat manuset för filmen ”Selma” som behandlar berättelsen om en av våra största författare någonsin Selma Lagerlöf. 

Odds: Vem spelar Kungen i TV4:s serie om Svenska Kungahuset?

Skådespelare Högsta odds Spelbolag
Adam Lundgren 3,00
Björn Mosten 4,00
Charlie Gustafsson 4,00
Johan Rabaeus 6,00
Jonas Karlsson 7,00

Vem får rollen som Kungen i TV4:s serie om Svenska Kungahuset?

Adam Lundgren är den som har lägst odds vilket brukar betyda en sak. Han gör det bra i Vår tid är nu och förväntas också få rollen. Men i ärlighetens namn tycker vi att det finns bättre kandidater på listan.

Som till exempel Björn Mosten, som gjorde stor succé i Kärlek och Anarki. Han har oddsen 4,00 vilket är väldigt lågt också. Hans prestationer i Netflix-serien är enastående och det hade varit kul att se honom porträttera Hans Majestät. 

Charlie Gustafsson är också en lågoddsare och har såväl karisman och åldern för att kunna spela en ung Carl XIV Gustav. Men det är två andra svenskar som TV4 hellre borde vilja ha för rollen som Kungen.

Joel Kinnaman är Åsa Lantz dröm att få som huvudrollsinnehavare. Om han vill ha rollen och inte är allt för dyr lär det vara förstavalet för produktionen. Men vi vill tipsa om Sverrir Gudnasson som levererar på högsta nivå i Borg vs McEnroe. Att se honom göra ett porträtt av Kungen hade varit väldigt spännande.

Speltips: Adam Lundgren landar rollen som Kung Carl XVI Gustaf

Adam Lundgren är favorit av en anledning och har blivit ett namn för svenska folket efter att ha spelat Peter Löwander i "Vår tid är nu". Därför väljer vi att spela honom som skådespelaren som får spela Kungen i TV4s nya tv-serie om kungafamiljen.

Adam Lundgren som kungen till oddset 3.00

Odds: Vem spelar Drottning Silvia i TV4:s serie om Svenska Kungahuset?

Skådespelare Högsta odds Spelbolag
Hedda Stiernstedt 3,00
Alicia Vikander 4,00
Josefin Neldén 4,00
Suzanne Reuter 5,00
Malgorzata Pieczynska 5,00

Vem får rollen som Drottning Silvia i TV4:s serie om Svenska Kungahuset?

Hedda Stiernstedt är den som är favorit att få rollen som Silvia och hon skulle garanterat tacka ja om hon fick frågan. Hon har synts i rutan i Vår tid är nu men också nyligen i Se upp för Jönssonligan där hon spelade Doris. Den filmen producerades av TV4 och C More och därför är det naturligt att hon ligger nära till hands för deras nya jättesatsning.

Den vi hoppas få rollen som Silvia är tvåa på listan. Alicia Vikander är Sveriges största skådespelerska just nu i Hollywood och hon har bland annat vunnit Oscar för sin roll i The Danish Girl. Dessutom har hon fått hyllningar för sin prestation som Lara Croft i Tomb Raider, en film där det blivit klart med en uppföljare. 

Missa inte: Odds på Big Brother 2021!

Josefin Neldén är också en lågoddsare och kan mycket väl få rollen. Hon är precis som många andra av favoriterna med i Vår tid är nu men har också synts i 438 dagar. Det finns också ett gäng mer rutinerade damer på listan som Lena Endre och Susanne Reuter. Men de känns inte direkt kompatibla med att spela en ung Silvia även om de mycket väl kan dyka upp när serien har nått ett tag i kronologin.

Speltips: Hedda Stiernstedt landar rollen som Drottning Silvia

Vi tippar att det blir Hedda Stiernstedt som får rollen som Silvia även om vi hoppas på Alicia Vikander. Därför spelar vi Hedda Stiernstedt som den skådespelerska som får rollen som Silvia.

Hedda Stiernstedt som Silvia till oddset 3.00