Vill du oddsa på Big Brother 2020? Då har du kommit rätt! I 100 dagar lever deltagarna i ett hus, utan kontakt med omvärlden och helt styrda Big Brothers hårda regler.

Den stora finalen är äntligen här! Ikväll kl 21:00 avgörs det om vem som tar hem Big Brother 2020.

Hos Unibet hittar du högsta odds på finalen av Big Brother 2020. En spännande kväll att se fram emot, vem tror du tar hem årets Big Brother final?

Det har varit en fantastisk och händelserik säsong där totalt 20 deltagare tävlat om att korsas till vinnaren. Nu återstår bara tre och det är Jasmine Armstrong, Sami Jakobsson och Lennie Hansson som tävlar om att vinna Big Brother Sverige 2020.

Finalveckan inleddes med en tilbaka blick på säsonbegens tidigare teman och tävlingar där de fick möta de gamla deltagarna. I början av veckan var det fyra deltagare kvar och alla sattes på plats i en utfrågning av de tidigare deltagarna.

I fredags tvingades Mergim lämna huset och under helgen har de tre finalisterna fått motivera för tittarna varför just de ska vinna. Så vem vinner Big Brother ikväll? Ja, det är upp till TV-tittarna! Ikväll kan man rösta på vem som ska vinna Big Brother 2020 och röstningen pågår fram till 21:30 ikväll, måndagen den 18 maj.

Vem tror du tar hem Big Brother?

Big Brother Odds 2020

Att vinna Big Brother 2020
Sami Jakobsson Öppna konto
Lennie Hansson 3.00
Jasmine Armstrong 7.00

Oddstabellen senast uppdaterad mandag 18 maj.

Bettingtips!

Sami har länge varit en stor favorit bland bettingsidorna, trots det har Lennie närmat sig närmat sig toppen med stormsteg. Kan det vara för att han sticker ut från resten av deltagarna eftersom han inte tar lika mycket plats och håller sig lite mer för sig själv? Någonting är det i alla fall och även om han inte är den mest självklara favoriten så tror vi ändå att Lennie har stor chans hos svenska folket. Vi skulle därför inte bli förvånade om han tog hem finalen av Big Brother 2020 ikväll.

Spela på Big Brother 2020 – så här gör du!

Att spela på Big Brother hos Unibet är både roligt och enkelt. Du kommer igång direkt från din mobil!

  1. Bli medlem hos Unibet här >>
  2. Klicka på Öppna konto och gör din första insättning (och ta del av välkomstbonusen på upp till 1000 kr extra)
  3. Gå till "Odds" -> "Underhållning & Specialer" -> "Big Brother"
  4. Välj vilken deltagare du vill spela på

Klicka här >> eller på någon av knapparna på den här sidan för att gå till Unibet, som erbjuder odds på Big Brother 2020. Du kommer då till Unibet hemsida och där klickar du på "Öppna konto". Därefter fyller du i dina kontaktuppgifter och legitimerar dig med mobil-ID. Allt detta tar ungefär en minut.

När du blivit medlem hos Unibet är det dags att göra en insättning, så att du har något att spela för. Unibet har ett starterbjudande just nu där de dubblar din första insättning upp till 1000 kronor >>

Du hittar sedan oddsen på Big Brother i oddsmenyn, under "Underhållning & Specialer" och sedan "Sverige". Oddsen på Big Brother uppdateras löpande under tiden.

Det är busenkelt och superroligt att spela på Big Brother, testa så får du se!

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller

Big Brother Regler 2020

Reglerna i Big Brother är officiellt få och enkla, men sanningen är egentligen att allt styrs av produktionen. Det finns ingen regel som är omöjlig att tänja på.

I stort kan dock detta noteras.

  • Den vinnande deltagaren ska spendera 100 dagar i Big Brother-huset.
  • Grundidén är att starta med 12 deltagare i huset och att en deltagare sen ska röstas ut varje vecka innan bara vinnaren är kvar. Detta gäller dock inte i praktiken då deltagare kan räddas från att åka ut, man skickar fortlöpande in nya deltagare, och så vidare. 
  • I huset är det skötsamhet som gäller. Big Brothers ord är lag och deltagarna måste följa produktionsröstens anvisningar i huset. Det är givetvis inte heller tillåtet med någon form av uttalanden som strider mot lagen, eller norm om gott uppförande.

Prispengar Big Brother 2020

Vinnaren i Big Brother 2020 får 1 miljon kronor i prispengar.

Produktionen har emellertid redan flaggat för att summan kan komma att växa under tävlingens gång och det är nog troligt att summan är det dubbla när det väl är dags för final.

Big Brother Deltagare Maj 2020

Genomgång av deltagarna och deras vinstchanser

Låt oss ta en titt på deltagarna i Big Brother 2020, vad de presterat hittills i huset och vilket intryck de gjort rent oddsmässigt.

Vi listar spelbolagens odds efter alla deltagare och du kommer direkt till Unibet genom att klicka på länkarna.

Joakim Lundell

Uppdatering 10 mars

Joakim har sedan några dagar lämnat huset. Det blev faktiskt bara ett par dagar i huset för hans del och det finns därmed förstås inga odds på honom längre. 

Uppdatering 3 mars

De andra deltagarnas misstanke var befogad. Joakim Lundell är mullvad i huset den här veckan och deltar alltså inte i själva tävlingen. Han kommer vara inne den här veckan men sen kliva ut igen och är alltså inte med i kampen om slutsegern. 

En bomb slog ner måndagen den 2:a mars. Joakim "Jockiboi" Lundell klev efter det att Antonia blivit utslagen in i huset och ska nu tävla på samma villkor som de andra deltagarna under resterande del av tävlingen.

Joakim Lundell blev först känd i Kanal 5:s skandalprogram Kungarna av Tylösand där ett gäng ungdomar under en sommar tillsammans bodde i ett hus i Tylösand utanför Halmstad.

Dokusåpan hade egentligen inget syfte annat än att deltagarna skulle dricka så mycket som möjligt och gärna också göra bort sig så mycket som möjligt. Helt i tiden för dryga tio år sen när det gäller dokusåpor, men Kungarna av Tylösand var ändå den mest extrema av dem.

Joakim som då kallade sig Jockiboi var inte den deltagare som då blev mest känd efter programmet. En annan deltagare, Nemo Hedén var den de skrevs mest om, men efter programmet fortsatte Joakim sitt skandalbeteende på en blogg som fick enormt många läsare.

Numera säger sig Joakim ha lugnat ner sig och lever ett någorlunda lugnt familjeliv med sin fru Jonna Lundell och deras dotter Lunabelle.

Han har på senare år avslutat skandalbeteendet och bland annat ägnat sig åt musik för han släppt flera populära låtar i dansgenren. Bland annat släppte han nyligen en låt tillsammans med favoriten i Melodifestivalen, Dotter som har spelats flitigt på Spotify.

Joakim Lundell har flera miljoner följare i ryggen

Joakim har totalt flera miljoner följare på sina olika Youtubekonton och får betraktas som en av landets mest kända personer, i alla fall bland unga.

Hans avsikter med att gå in i Big Brother-huset får än så länge betraktas som oklara. Han sa själv innan han gick in att han gör det för att tävla. Att det inte är något trick för att få publicitet. Det kan dock noteras att han kommer in i huset med ett helt annat bagage än de andra deltagarna.

Joakim tjänar stora pengar på sin verksamhet och det får ses som att han inte behöver vinstsumman på en miljon kronor, åtminstone inte på samma sätt som de andra deltagarna.

Man måste också förstås fråga sig om han kommer klara de dryga två tredjedelar av de 100 dagarna som är kvar av Big Brother 2020. Risken att han hoppar av i förtid får betraktas som stor.

Öppna konto här >>

Antonia Johnson

Utslagen!

Antonia blev den 2:a mars först av alla deltagare med att bli utröstad ur huset. Ett flertal deltagare har sen tidigare lämnat huset frivilligt men Antonia blev först med att tvingas ut efter att tittarna valt att rädda kvar Lisa och inte Antonia. Högst överraskande med tanke på Antonias alla följare på Youtube och Instagram, men kanske att följare i det här fallet inte ska ses som pålitliga fans som väljer att gå in och rösta. Antonia "Anty" Johnson alltså utslagen, förhandsfavoriten enligt oddsen.

Youtubern Antonia Johnson känns som en fullt berättigad favorit i Big Brother 2020.

Norrlänningen har än så länge inte uppvisat några negativa Big Brother-egenskaper utan lyckats hålla sig på god fot med samtliga deltagare helt utan att vara tråkig.

Att hon dessutom har en rejäl följarskara på Youtube sen tidigare är givetvis ett jätteplus när det väl ska komma till röstning.

Uppdatering 25 februari

Antonia går som tåget i huset och det syns på oddsen. Om hon är smart eller bara en person som är svår att ogilla återstår att se, men trots de grupperingar som uppstått i Big Brother-huset verkar ingen ha några problem med Antonia. 

Antonia är nu storfavorit till att vinna Big Brother 2020 och det kan nog vara klokt att spela innan oddset på henne sjunker ännu mer.

Se odds på deltagarna hos Unibet. Senaste odds här >>

Sami Jakobsson

Det finns en fullt rimlig logik i att Sami Jakobsson enligt oddsen är en av favoriterna. Ett stökigt förflutet förefaller han onekligen ha, men han har tagit avstånd från sina tidigare åsikter och kanske är det så att många tittare anser att han blivit lite orättvist behandlad i media, att han borde få en andra chans?

Han är i vilket fall som helst omtyckt av de flesta andra deltagarna i huset. Det är långt ifrån osannolikt att Sami kommer kunna navigera sig fram till åtminstone i närheten av de 100 dagarna som vinnaren ska vara i huset.

Gå direkt till senaste odds på Sami här >>

Uppdatering 15 maj

Genom hela säsongen har han hållt sig kvar som spelbolagens solklara favorit. Från tv-tittare och gamla deltagare har det inte varit lika självklart från start på grund av hans bakgrund. Senast igår frågades han ut av gamla deltagare som var på besök och förklarade att han lagt allt bakom sig. 

Uppdatering 10 mars

Lite konstigt att oddset på Sami fortsätter sjunka. 1,50 står han nu i. Otroligt stabil mentalt fortfarande, men han börjar välja sida lite grann. Fram till veckan som var hade han lyckats med att få alla deltagare att tycka om honom men nu har det börjat komma lite skitsnack eller åtminstone negativiteter från Sami också. Kanske inte optimalt i längden men möjligen också högt mänskligt. Det odds som finns på honom kan knappast bli lägre men favorit är han.

Uppdatering 3 mars

Sami fortsätter trivas i Big Brother-huset och han får nu sägas ha lyckats med det som alltid är omöjligt i Big Brother-sammanhang. Han har fått alla att gilla honom. Han förefaller vara lite av ett socialt geni denna Sami och efter att Antonia åkt ut är han nu jättefavorit till att vinna tävlingen.

Uppdatering 25 februari

Sami trivs som fisken i vattnet i huset, bokstavligen. Hans badlekar tillsammans med Daniel faller säkert många i smaken och just det faktum att han verkar trivas så otroligt bra med att vara instängd med ett gäng andra människor talar starkt för honom. Han kommer hålla ihop det mentala hela vägen om han bara får chansen.

Mediastormen kring honom på utsidan har nu också lagt sig och det känns som att han nästan kom vinnande ur den när han så tydligt tagit avstånd från sina tidigare dumheter.

Sami känns just nu som en klar utmanare till Antonia.

Mergim Feka

Utslagen!

Det är viktigt att ha varit med i huset från början historiskt sett när det gäller att vinna Big Brother.

Mergim Feka var en av de som klev in i huset den första kvällen och det talar till hans fördel. Omtyckt bland de andra deltagarna, inte mycket till bråkmakare, visar en hel del känslor.

Mergim har mycket av det som historiskt sett krävs för att vinna Big Brother.

Uppdatering 15 maj

Mergim är just nu längst ner bland bettingsidorna. Han startade starkt men idag är det inte många som tror han han tar hem Big Brother 2020. Hans resa inne i huset har varit upp och och ner, men trots vissa dalar har han ändå klarat sig bra och är nu en av fyra deltagare som är kvar!

Uppdatering 10 mars

Mergin var ett tag uppe som en av favoriterna till att vinna Big Brother men han sjunker som en sten när det gäller oddset. Han verkar inte må särskilt bra, han får bler och fler fiender och har inte längre många allierade kvar i huset. Klarar han några veckor till är det nog bra.

Uppdatering 3 mars

Han har känts lite labil den senaste veckan, Mergim. Mycket känslor, en hel del gråt, och hur det nu ska gå när Antonia, som han av allt att döma var kär i, har lämnat huset, det återstår att se. Känslan är att Mergim balanserar på en slak lina mentalt just nu. Detta bland annat gör att oddset på honom just nu skjuter i höjden.

Uppdatering 25 februari

Mergin har haft lite problem den senaste veckan. Humöret har svajat och han har hamnat i ganska tydliga konflikter, även med sina allierade i huset. Detta talar emot honom och sannolikheten att han ska vinna har minskat under veckan. Han är fortfarande precis bakom storfavoriterna, men han är inte längre en bland storfavoriterna.

Daniel Glasman

Utslagen!

Daniel Glasman känns just nu som lite av ledaren i huset, han som pratar när det verkligen gäller. Ibland har det fungerat, men ofta är det ändå en deltagare med lite mer nedtonad framtoning som vinner.

Glasman kanske ändrar på den trenden och vinner i år?

Uppdatering 10 mars

Lite sänkt odds på Glasman veckan som var. Fortsatt mycket stabil och nu börjar det kännas som att konkurrensen som finns i huset är den som det blir. Tveksamt om det kan komma in någon ny deltagare med en rejhäl chans att vinna. Glasman hänger fortfarande ihop med Sami. De gör allt tillsammans. Som läger är nu vinner nog Sami om det bara rullar på men man vet inte. Sami kan försvinna och då är Glasman plötsligt storfavorit.

Uppdatering 3 mars

Det händer ingenting kring Glasman som har hamnat lite i Samis bakvatten. Det behöver inte vara fel. Om Sami skulle försvinna kommer Glasman ta över många av hans fans, men fullt förståeligt har oddset på Glasman gått upp lite den senaste veckan. Att inte märkas är smart i Big Brother-sammanhang, men man måste få folk att gilla en lite extra också och där har nog Glasman en bit att gå. Fortfarande en av favoriterna dock och mycket omtyckt i huset.

Uppdatering 25 februari

Daniel, eller Glasman som han själv verkar vilja kallas, har utvecklat ett mycket nära förhållande med en annan favorit till att vinna just nu, Sami. Att vara så nära någon i huset kan slå åt båda håll men just nu känns det som att båda två gynnas av det. Glasman verkar precis som Sami trivas mycket bra i huset och det är alltid något som smittar av sig på tittarna. Man vill i allmänhet se deltagare som mår bra snarare än såna som mår dåligt.

Glasman lurar lite i vassen just nu. Han kan bli farlig.

Jasmine Armstrong

Jasmine Armstrong klev in i huset första kvällen, vilket alltid är ett plus för chanserna.

Förståeligt att hon just nu inte spelas som en av favoriterna dock. Kanske har hon lite för stökigt och ojämnt humör.

Det finns potential för Jasmine att bli osams med vissa deltagare i huset och blir man det vinner man aldrig Big Brother.

Uppdatering 15 maj

Hon har blivit nominerad flest gånger i årets Big Brother, ändå kämpar hon sig kvar och är nu i finalveckan! Hon är helt klart en av tv-tittarnas favorit och har därför stora chanser att ta sig hela vägen till final.

Uppdatering 10 mars

Jasmine eller Jasse som hon kallas gör egentligen bra ifrån sig i huset och hennes odds är nu nere som det tredje lägsta. Tittarna har visat att de gillar henne, hon känns ganska stark innerst inne trots vissa motiverade känsloutbrott och det finns en rimlighet i att hon är uppe som en av favoriterna. Förhållandet med Martin rullar på också, klart positivt för hennes chanser. Det är sånt som publiken gillar att se.

Uppdatering 3 mars

Jasmine har nu hittat killen hon varit på jakt efter. Hon och Martin förefaller ha utvecklat ett förhållande i huset. Kan vara mycket positivt om någon av dem skulle hänga löst framöver då tittarna brukar ha en klar tendens att vilja rädda kärlekspar. Jasmine känns mer och mer stabil i huset och kanske att hon för närvarande är lite underskattad på oddsen.

Uppdatering 25 februari

Jasmine hängde löst, och blev utröstad, under måndagens veckofinal men räddades kvar i huset bland tittarna. Summan av detta blir ändå positivt. När det gäller de andra deltagarna vet man inte om tittarna gillar dem eller inte, man kan bara gissa. Med Jasmine har vi nu svart på vitt att tittarna i stor utsträckning gillar henne och det kan bli viktigt framöver.

Jasmine verkar i nuläget vara på jakt efter en kille, kanske inte helt bestämt vem, i huset, och sånt drar alltid till sig intresse. Jasmines odds kan mycket väl sjunka framöver. Det finns underhållningspotential för hennes vistelse i och underhållning är ändå till slut vad det handlar om. Den som folk blivit med underhållna av bör vinna.

Lennie Hansson

Lennie Hansson är den mest betrodda deltagaren som inte var inne i huset från första början och det är inte svårt att förstå.

Lennie är en tidigare finalist i Mästerkocken som inte verkar vara beredd att ens göra en fluga förnär.

Intrycket är mycket positivt sett till hans relation mot de andra deltagarna, men finns det en risk att tittarna tycker att han är lite tråkig? Den finns nog där.

Uppdatering 15 maj

Om man kollar på oddset så är han den som är närmast att vinna Big Brother 2020, efter Sami. Vilket han varit nu ett tag. Han har under hela säsongen hållit sig lite för sig själv men trots detta så håller han sig kvar. Kanske gillar tv-tittarna att det finns någon i huset som inte gör så mycket väsen av sig eftersom han faktiskt röstats kvar flertalet gånger.

Uppdatering 10 mars

Lennie hängde löst igår men tittarna valde att inte rösta ut honom. Troligen inte för att särskilt många gillar honom utan mer för att många börjat störa sig på Lisa. Enligt oddsen är det fortsatt högst osannolikt att Lennie som knappt märks i huset ska vinna. Vissa i huset påstår att han är en skitsnackare också. Inte positivt. 

Uppdatering 3 mars

Lennie har en tråkstämpel på sig. Sävliga norrlänningar har gjort bra ifrån sig i dokusåpor tidigare, men då har det ändå hänt någonting kring dem. Lennie säger inte mycket, gör inte mycket, och det är svårt att se att han ska ha skaffat sig särskilt många fans blansd tittarna. På den positiva sidan dock, det förefaller i princip omöjligt att bli osams med honom, så han lär inte få några fiender i huset.

Uppdatering 25 februari

Lennie kommer inte vinna Big Brother. Det känns mer och mer givet. Det händer väldigt lite kring honom. Hans personlighet sticker inte ut alls, och väldigt lite talar för honom. Sen finns det exempel på deltagare som vunnit genom att bara smyga med också men det är ovanligt och det är förståeligt att oddset på Lennie just nu är på väg upp.

Julia Löfgren

Utslagen!

Ett riktigt rivjärn, Julia Löfgren.

Det finns potential. Hon är underhållande och bjuder konstant på sig själv, men hon säger också vad hon tycker och tänker i väldigt stor utsträckning och det är nog det som gör att hon just nu inte ses som en av favoriterna.

Man brukar tjäna på att vara mer nedtonad i Big Brother.

Uppdatering 10 mars

Varför kan inte Julia vinna? Odds just nu, 25 gånger pengarna och det känns mer och mer som att hon kan vara en sovande favorit. Inga indikationer kring vad tittarna tycker om henne men hon rullar bara vidare lugnt och fint inne i huset och hon har varit med från början. Med en stark sista halva av Big Brother är det absolut inte osannolikt att hon kan gå hela vägen till final.

Uppdatering 3 mars

Efter att ha stökat en del tidigare veckor i huset lugnade sig Julia något veckan som var. Hon smittades av bacillen och fick därför gå omkring iklädd sjukhusskjorta och dra på en droppställning en dag. Annars är det mest noterbara att Julia själv säger att hon är chanslös på att vinna. Oklart varför, men så ser hon i alla fall på det själv. Inga riktiga allierade och inga riktiga fiender. Julias position i huset är något oklar just nu. Saknar sin hund. Kommer det få henne att till slut lämna huset i förtid? Inte omöjligt.

Uppdatering 25 februari

Det känns inte som att Julia stärker sina aktier i Big Brother just nu. Kanske inte att hon försvagar dem heller, men känslan just nu är att hon hade tjänat på att vara aningen jämnare i sitt humör.

Alex Manzizila

Utslagen!

Den tidigare fotbollsstjärnan (?) Alex Manzizila syns och hörs troligen mest i huset.

Massor av energi och det händer mycket, men vissa deltagare börjar som det känns redan störa sig på honom och det är aldrig ett gott tecken.

Frågan är också hur han egentligen går genom rutan? Alex känns just nu som en ren outsider.

Uppdatering 10 mars

Han klarar sig bra, Alex. Kanske lite märkligt bra. Från tv-rutan framstår han som ganska jobbig emellanåt och bråket med Victoria under veckan är nog inget som stärker hans aktier. Han gör konstant bra ifrån sig i tävlingar vilket gör att han kan klara sig länge men när tittarna väl ska rösta, vilket ofrånkomligen händer, så kommer han få det svårt. Odds på 18 gånger pengarna just nu, ganska lågt.

Uppdatering 3 mars

Alex lyckades aldrig riktigt få till det med Antonia. Han kämpade hårt, och Antonia misstyckte inte, men det blev aldrig riktigt något. Alex har dock hittat ytterligare en tjej att ge uppmärksamhet, och där kanske egentligen fått lite bättre gensvar. När Antonia nu är utslagen kommer Alex lägga alla sina försök på Victoria, återstår att se hur det går. Mycket svårbedömd, Alex. Han rör sig lite utanför grupperingarna. Om han har en taktik med sin vistelse i huset, mer än att försöka få till det med tjejerna, är den svår att identifiera.

Uppdatering 25 februari

Alex fortsätter jaga favoriten Antonias hjärta och om han skulle lyckas kommer hans chanser att vinna över ordentligt. Om de skulle bli ihop, vilket han verkar ha bestämt sig för att de ska bli, kommer både produktionen och tittarna göra allt de kan för att rädda paret kvar i huset och då skulle Alex kunna åka snålskjuts på Antonia hela vägen. Hur han till slut skulle vinna framför henne är kanske svårt att se, men omöjligt är det inte att Antonia på något sätt skulle försvinna och då kan Alex stå där.

Det kan mycket väl finnas spelvärde i Alex just nu men allt avgörs den närmaste tiden, får han till det med Antonia eller inte?

Amalia Stapelfeldt

Utslagen!

En av de minst betrodda orginaldeltagarna, Amalia Stapelfeldt. Rivig, starka åsikter, redan visat ogillande för några av de andra deltagarna.

Amalia känns just nu som att hon är närmare att åka ut tidigt än att vinna Big Brother 2020.

Uppdatering 10 mars

Amalia börjar etablera sig som en av de mer betrodda deltagarna enligt Betsafes odds och det är förståeligt. Det är mycket drama kring henne, hon tycker synd om sig själv ibland, men hon gör det nästan hela tiden med någon slags glimt i ögat och det faktum att det händer något kring henne kan vara positivt. Under veckan var hon ett tag på väg in i ett triangeldrama med Jasmine och Martin. Martin har ett gott öga till Amalia och vi får se om han kan hålla tassarna i styr vid nästa fest i huset.

Uppdatering 3 mars

Det känns som att många i huset lyssnar på Amalia trots att de kanske inte vet om det. Amalia vann veckans mycket underhållande skidskyttetävling och blev därmed immun mot utröstning. Amalias problem är att hon kanske är lite för tråkig. Annars har hon egentligen allt som krävs och hon känns väldigt säker mentalt. Hela 20 gånger pengarna just nu. Kanske inte så dumt. Hon kan klara sig ett bra tag och då kommer oddset sjunka. Klart negativt dock, hennes gäng med Antonia och Mergim är ni splittrat efter att Antonia blivit utröstad.

Uppdatering 25 februari

Mycket svajigt humör på Amalia under veckan och jämför man henne med de andra deltagarna så är det svårt att hitta riktigt vad som skulle ge henne slutsegern. Amalia visar också tendenser till att vilja skapa intriger och sådant går sällan hem hos tittarna.

Patrik Svensson

Utslagen!

Patsy har lämnat huset på grund av fysiska problem och är ännu inte med i striden om att vinna Big Brother 2020.

Patrik Svensson eller Patsy som han kallas både av kompisarna i huset och av sig själv, känns i nuläget inte som någon särskilt trolig slutsegrare. Han har redan hängt löst ett par gånger och även om han klarade sig i omröstningen mot Jasmine senaste måndagsfinaler, kanske att Patsy är aningen för mycket Patsy för åtminstone vissa av de andra deltagarna. 

Samtidigt känns det som att tittarna, åtminstone vissa, kan ha en favorit i kocken Patsy och tittarnas makt i Bug Brother är alltid stor. Fortsättning följer, men Patsy ska absolut inte räknas bort.

Uppdatering 25 februari

Oddset på Patsy är på väg upp, men inte helt logiskt att förstå varför. Han hängde visserligen löst tillsammans med Jasmine men han klarade sig trots att han stäldes mot en ganska stark deltagare. 

Patsy är väldigt mycket, det är väldigt mycket energi, men i takt med att de andra deltagarna kanske blir lite trötta kommer Patsy bara köra på och kan då framstå som väldigt underhållande i jämförelse med de andra för tv-titarna.

Martin Forstén

Utslagen!

Martin Forstén kom in som en riktig flickfavorit i Big Brother 2020 men kanske att han inledningsvis inte spelas sina kort helt rätt. Både Julia och Jasmine har visat stort intresse för honom men han har efter bara en vecka lyckats bli mer eller mindre osams med båda två. Det kan säkert repareras, men det hade gått att prestera en smidigare första vecka än vad Martin gjort.

Det känns i nuläget svårt att se att Martin ska gå hela vägen och vinna. Han var inte inne i huset från början, han har inte klickat med alla i huset och frågan är om tittarna tycker att han är särskilt rolig. 

Uppdatering 10 mars

Enligt de odds som finns är Martin den minst betrodda vinnaren i Big Brother 2020 och ja, man kan förstå det. Han är inte särskilt underhållande och känns just nu mest som utfyllnad i huset. Hans enda trumfkort är förhållandet med Jasmine.

Uppdatering 3 mars

Martin har nu hittat sin plats i huset som Jasmines pojkvän, åtminstone på insidan av huset. I övrigt är det fortsatt mycket svårt att placera honom och svaga personligheter brukar inte vinna Big Brother. Martin måste nog omgående börja sticka ut mer om han ska ha en chans.

Uppdatering 25 februari

Vill Martin vara i Big Brother-huset? Den frågan får man ställa sig efter den senaste veckan. Han ser trött ut, det händer inget runt honom, och hur han ska navigera sig fram till slutsegern, det är svårt att se. 

Elisabeth Engh

Utslagen!

Lisa fick lämna huset den 9:e mars efter att ha hängt löst flera veckor i rad. Lite för svaga insatser i tävlingarna och kanske också lite för mycket drama för tittarnas smak och till slut var det lite för många som störde sig på henne.

Den tidigare fotbollsspelaren Elisabeth Engh, eller Lisa som alla kallar henne i huset, har gjort starkt intryck hittills, men frågan är om det är ett positivt starkt intryck. Ska man tro oddsen har hon än så länge inte spelat sina kort rätt. 

Väldigt mycket känslor, väldigt svängigt, och kanske lite väl mycket för vissa deltagare. Det finns nog potential att åtminstone delar av deltagarna i Big Brother-huset ska kunna bli trötta på henne och det är aldrig något positivt om man vill gå hela vägen och vinna. Lisa är just nu den minst troliga slutsegraren.

Uppdatering 3 mars

Om man slår upp känslor i en ordbok kommer det troligen upp en bild på Lisa. Otroligt mycket känslor. Det spelar ingen roll om det gäller henne, någon annan, eller vad de ska äta. Det är känslorna utanpå oavsett vad och allt kulminerade under måndagens livesändning där hon emellanåt såg ut att vara på väg att ramla ihop av nervositet och rädsla för att bli utröstad. Lisa räddades av tittarna framför Antonia och det ska man lära sig något av. Man ska veta vilka det är som tittar på Big Brother och starka känslor som tittare kan känna igen sig i går verkligen genom rutan. Lisas odds som slutsegrare har halverats under veckan och det kan utan tvekan fortsätta neråt. Kanske läge att spela alltså.

Uppdatering 25 februari

Lisa är alltjämt den minst troliga slutsegraren och någonting ligger det i det. Det är svårt att peka på någon parameter som talar för att hon ska gå hela vägen.

Victoria Kläfver Rama

Utslagen!
Uppdatering 10 mars

Victoria kan fortfarande vara lite underskattad. Det enda som talar tydligt mot henne är egentligen att hon inte var inne i huset från början men hon är pigg och påhittig och går verkligen igenom rutan. Odds på 18 gånger pengarna för närvarande, det kan vara värt ett spel.

Uppdatering 3 mars

Victoria har snabbt etablerat sig som en omtyckt deltagare i huset. Hon förefaller smart, hon driver och skojar med de andra deltagarna utan att någon tar illa vid sig och hon verkar trivas otroligt bra med livet i huset. När Antonia nu lämnat känns det långt ifrån otroligt att hon dessutom kommer få ihop det med Alex och förhållanden är aldrig negativt i Big Brother-sammanhang. Victoria är en stark deltagare som verkar kunna navigera sig fram bra i huset.

Frida Skoglund

Utslagen!

Frida Skoglund klev in i Big Brother-huset den 9:e mars och det finns ännu inget odds på henne som slutsegrare. Hon är 29 år gammal och kommer från Karlstad man har i många år bott i Oslo, Norge. 

Hon jobbar som servitör, är utbildad sommelier och kommer enligt egen utsago ha svårt att leva utan just vin.

Frida beskriver sig som utåtriktad och tror att hon kommer gå bra ihop med de flesta i Big Brother-huset.

Philip Weselhoff

Utslagen!

Den personliga assistenten Philip Wesselhoff klev in i Big Brother-huset den 9:e mars och det finns ännu inga odds på honom som slutsegrare. 

Philip är 24 år gammal och satsar på att vinna Big Brother 2020 för att ha råd att köpa en hund. 

Han beskriver sig som den något annorlunda kombinationen abstrakt men ändå okomplicerad. Vi får se hur Philip klarar sig i huset.