Det är dags för semifinaler i SHL och endast fyra lag återstår i jakten om att bli nästa svenska mästare i ishockey. Just nu är det Växjö Lakers som är favorit till guldet men det är spännande och alla lag som är kvar är skickliga. Detta bekräftas av att inte mindre än tre lag lyckades gå rent i kvartsfinalerna och vinna med 4-0 vilket är otroligt imponerande. Därför kan det bli jämnare än vad många tror under semifinalerna.

Slutspelet har hittills bjudit på flera överraskningar då trean Leksand redan är utslagna men tre av de fyra främst placerade lagen är kvar i turneringen. Örebro är outsidern men övertygade samtidigt rejält mot Leksand och kan hota Växjö om allt stämmer för Närkeklubben.

Odds: Speltips Växjö Lakers vs Örebro HK

1x2 Högsta odds Spelbolag
Växjö Lakers 1,85
Oavgjort 4,55
Örebro HK 3,80

Jämför odds på Växjö Lakers - Örebro HK i vårt matchcenter för att få högsta odds

Speltips: Speltips Växjö Lakers vs Örebro HK

Växjö Lakers är ganska klara favoriter men får se upp inför första mötet av semifinalerna. I grundserien vann lagen två matcher vardera när de möttes. Lakers vann grundserien och har övertygat mest under säsongen, så även i slutspelet. Matchserien mot Färjestad blev en lekstuga med fyra raka segrar.

Nu inleder de hemma mot ett Örebro som blev sexa i grundserien. Därför ska Lakers vinna över sju matcher men Örebro imponerade stort mot Leksand i kvartsfinalen. 6-1 och 7-1 blev resultaten i två av matcherna och under matchserien släppte inte Örebro in fler än ett mål i någon match.

Men trots att Örebro imponerat tror vi att Växjö Lakers kommer vara lite för bra. Över en match kan Örebro definitivt hota men över sju matcher är Växjö för starka. Därför väljer vi att spela Växjö Lakers att gå vidare till final.

Odds: Rögle BK vs Skellefteå AIK

1x2 Högsta odds Spelbolag
Rögle BK 1,94
Oavgjort 4,45
Skellefteå AIK 3,50

Jämför odds på Rögle BK - Skellefteå AIK för att få högsta odds

Speltips: Rögle BK vs Skellefteå AIK

Rögle BK blev tvåa i SHL och är nu fyra segrar från sin första final någonsin i SHL. Laget som tidigare var ett bottenlag har etablerat sig i toppen de senaste säsongerna men fortfarande aldrig nått final. Nu har de definitivt chansen med tanke på att det är Skellefteå AIK som står för motståndet. Visst är Skellefteå bra men Rögle är flera nivåer bättre om de får allt att stämma.

Fyra segrar mot Frölunda visade att Rögle är ett topplag numera. Det var inte direkt några jämna matcher heller utan 4-0, 5-2, 5-0 och 6-1 visar att skåningarna är i toppen för att stanna. Nu är de ganska klara favoriter att ta sig vidare till finalen.

Skellefteå är dock ingen lätt motståndare även om det är svårt att se hur de ska kunna hota Rögle över en hel matchserie. Skellefteå lyckades nå semifinalen genom att vinna mot Luleå men det satt långt inne. Laget hade underläge med såväl 1-2 som 2-3 i matcher innan två raka segrar säkrade avancemanget för norrlänningarna mot värsta rivalen.

Men i detta möte tror vi Rögle är för starka. De har bättre spelare och kan mycket väl vinna hela SHL. Att de når final är i alla fall något vi tror på. Därför spelar vi också Rögle BK att nå finalen i SHL.

Vilka tror du går vidare till final? Kommentera gärna nedan.