Vi är mitt uppe i semifinalerna i SHL och endast tre lag återstår i jakten om att bli nästa svenska mästare i ishockey. Just nu är det Rögle och Skellefteå AIK som är favoriter till guldet enligt oddsen hos Unibet, men det är spännande och samtliga som är kvar är riktigt bra. Kvartsfinalerna bjöd inte direkt på några skrällar och lagen som tagit sig hit är helt klart värda platserna. Vilka blir årets finalister i SHL?

Spela på SHL-slutspelet hos Expekt!

Odds: Frölunda HC vs Skellefteå

Se, Skellefteå - Frölunda HC i vårat matchcenter.

1x2 Högsta odds Spelbolag
Skellefteå AIK 2,10
Oavgjort 4,13
Frölunda 3,11

Speltips Frölunda HC vs Skellefteå

Skellefteå går in i sjätte mötet i denna semifinal-serie med två raka vinster i de två första matcherna samt en vinst i fjärde mötet, men i söndags samt tisdags tog Frölunda en bortavinst respektive hemmaseger, vilket innebar att de gick upp jämnt i matchserien, 3-3 i matcher 

Frölunda öppnade starkt på bortaplan i den femte matchen och drog ifrån till 3-0, men kollapsade sedan och släppte in SAIK i matchen till den grad att de kunde kvittera genom tre mål i tredje perioden, vilket tog mötet till förlängning, där laget från Göteborg reste sig och tog ett steg närmare i matchserien genom att reducera till 2-3 i matcher.

Frölunda klarade uppdraget på hemmais, att gå upp jämnt i semifinalserien på tisdagen. De tog ledningen i den andra perioden genom David Edström, 7 minuter in i den sista perioden kvitterade Norrlandslaget genom Jonathan Johnson, men de kom aldrig närmare eftersom att Max Friberg satte 2-1 för hemmalaget och sedan punkterade Jere Innala matchen med sitt 3-1 mål. Imponerande av Göteborgslaget att komma tillbaka från ett 3-1 underläge i matcher för att nu gå upp jämnt. Det blir en rysare i Kraft Arena ikväll. Jag sade mitt i matchserien att det var fördel Västerbotten där en av anledningarna var för att de hade haft en längre vila, men efter att Rönnberg och co vann femte mötet tippade jag att Frölunda skulle ta det till en sjunde sista avgörande match. Men där är mitt tips fortfarande att SAIK fixar det. De har ett bättre spelarmaterial och bättre offensiv spets i spelare som Jonathan Johnson och Oscar Lindberg samt fördelen av att spela hemma. 

Vi tippar: 4-3 i matcher till Skellefteå

Här kan du se SHL speltips

Odds: Rögle vs Växjö Lakers

Finns inga odds tillgängliga eftersom att Rögle vann matchserien med 4-0 i matcher och är vidare till final i SHL.

Se Växjö Lakers - Rögle i vårat matchcenter.

Speltips: Rögle vs Växjö Lakers

Rögle hade inga större problem med att besegra Färjestad i kvarten. De körde över Karlstadslaget med 4-0 i matcher. I de två inledande mötena som spelades i Löfbergs Arena vann de med 6-2 respektive 3-0. De har nu seglat upp som andrahandsfavorit till guldet bakom Skellefteå.

Växjö hade inte en särskilt tuff kvartsfinalserie mot Luleå när de vann med 4-0 i matcher. Men trots de fina siffrorna var det två uddamålsförluster på bortaplan som löste biljetten till semin. 

Vi valde att gå på det säkra kortet i den fjärde matchen och tippade att Rögle skulle lösa det rätt så enkelt. De hade redan inför mötet dragit ifrån rätt rejält genom att ta tre raka vinster. Det går inte annat än att applådera deras väg till finalen där de började med att slå ut Timrå i åttondelen för att sedan möta serieettan Färjestad i kvarten där de vann med 4-0 i matcher och på hemmaplan i semin med publikstödet i ryggen löste de det även mot Växjö med 4-0 i matcher. Vilken resa till finalen.

Vi tippade rätt: Rögle vann med 4-0 i matcher och är vidare till final i SHL.

Bästa bettingsidor för SHL semifinaler 2024

Här listar vi några spelbolag vi tycker har väldigt bra utbud på slutspelet i SHL.

100% upp till 1000 kr

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 500 kr i bonus!
För sportälskare!
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, 6x omsättningskrav på sport, 1.80 min odds. Bonusen är giltig i 60 dagar

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr
Villkor och krav:  Referera till NordicBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

100 SEK freebet

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ | www.spelpaus.se/ | Regler & villkor gäller
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

100% upp till 1000 kr!

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

Spela på SHL!