På förhand ser bottenstriden i SHL ut att bli en uppgörelse mellan Malmö, MoDo, Oskarshamn och Linköping. Nykomlingar får det alltid tufft och Malmö har hängt på en skör tråd i många år nu. Enligt spelbolagen har MoDo och Malmö lägst odds på att åka ur SHL. De står nämligen båda i 1,55 att sluta på plats 13 eller 14 vilken innebär att de får spela en avgörade match om vilka som åker ur SHL 2023.

Malmö

Slutade sist i grundserien förra säsongen men visade riktigt fin form i slutet av säsongen och kom in till den avgörande nedflyttningsserien med stort självförtroende. Det visade man även på banan när man skickade ner Brynäs till Hockeyallsvenskan med 4-1 i matcher.

Det har runnit en del vatten under broarna sedan dess. Malmö blev har inför säsongen tappat Carl Söderberg som lägger av men framför allt bröderna Sylvegård som skrev på för Växjö direkt efter förra säsongen. Framåt har man tagit finnen Lauri Pajuniemi och kanadensaren Alan Quine med över hundra matcher i NHL. Låter kanske bra på pappret men i verkligheten är det två ordentliga chansningar och Malmö lär behöva få träff på båda om man ska undvika bottenplaceringarna i år. Bakåt har man förstärkt med Teemu Kivihalme och tjecken Jakub Galvas. Två ganska offensiva pjäser som förhoppningsvis kan producera en del poäng, vilket lär behövas.

SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Malmö att hamna på plats 13-14 2,50

MoDo

Tog klivet upp till finrummet efter sju svåra säsongen i Hockeyallsvenskan, men lär få kriga om att hänga kvar. Man har städat ur truppen och tagit in ett par NHL-meriterade spelare i form av Sampo Ranta, Kristinas Rubins och målvakten Olle Eriksson Ek. Frågan är om det räcker? MoDo har även tagit tillbaka Samuel Vigneault som var en av lagets bästa spelare säsongen 21/22. Måste få träff där för att det ska flyga i år.

SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
MoDo att hamna på plats 13-14 4,00

Oskarshamn

Sommaren har knappast gjort Oskarshamn gott. Man har framför allt blivit av med Antti Soumela som gjorde 72 poäng på 54 matcher ifjol och Jiri Smejkal som stod för 45 poäng på 52 matcher. Det är en hel del av Oskarshamns poängproduktion. Patrik Karlkvist ser dock ut att bli kvar men Soumela och Smejkal blir svåra att ersätta. Lukas Jasek är tänkt som direkt ersättare till Smejkal och har gjorde många poäng i finska Liiga. Kan han bli pusselbiten som får OIK att göra succé i år igen?

SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Oskarshamn att hamna på plats 13-14 1,50

Linköping

Det var snarare Brynäs oförmåga att ta poäng sista tio omgångarna förra säsongen som räddade Linköping från nedflyttningskval. Däremot har det sett bra ut på försäsongen och i slutändan borde man inte vara involverad i någon streckstrid. Men det går som sagt fort i hockey.

Talangen Filip Bystedt blev inte kvar till den här säsongen. Han kommer att prova lyckan i San Jose. Annars är det inte särksilt många noterbara spelartapp och man har förstärkt med Stefan Matteau som är tillbaka i ”Cluben” efter en säsongen i Tyskland. Återstår att se hur det blir för Linköping men helt säkra ska man inte vara i år.

SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Linköping att hamna på plats 13-14 1,01

Speltips: Vilka 3 lag åker ur SHL 2023/2024?

Otroligt tufft att sia just nu vilka som kommer åka ur SHL men Malmö ser riktigt trötta ut inför säsongen. Man har blivit av med karaktärsspelare och ersätt med chansningar. Det kommer bli en lång säsong nere i Skåne.

TILL BETSSON!

FAQ: Vilka som åker ur SHL 2023/24

Här nedanför har vi samlat vanliga frågor och svar om vilka som ur SHL 2023/2024

Hur många lag går upp i SHL?

Max ett lag kan gå upp från Hockeyallsvenskan till SHL. Detta avgörs i ett playoff.

Vilka lag åker ur SHL 2023/24?

Det vet vi inte än, men MoDo och Malmö lär få det tufft.

Vilka lag åkte ur SHL 2022/23?

Brynäs fick lämna SHL 2022/23.

Vilket lag gick upp till SHL 2023?

MoDo tog klivet upp till SHL 2022/2023.

Vilka lag går upp till SHL 2024?

Djurgården och Brynäs är favoriter att gå upp till SHL enligt oddsen hos Unibet