Efter 2-0 i matcher är det Växjö Lakers som har ena handen på pokalen. Båda matcherna har varit jämna men det är Lakers som haft kylan i de avgörande lägena. Det går dock inte att räkna bort Rögle som är ett helt annat lag på hemmais jämfört med när de spelar borta. Detta märktes inte minst i semifinalserien mot Skellefteå där Rögle vann med 3-2 i matcher efter att ha vunnit samtliga matcher hemma men förlorat båda matcherna utanför Ängelholm.

Odds: Vinnare SHL 2021

Vinnare SHL 2021 Högsta odds Spelbolag
Växjö Lakers 1,30
Rögle 3,85

Vill du ha högsta match inför nästa finalmatch? - Här kan du jämföra odds på Växjö Lakers - Rögle.

Kan bli jämnare än vad det verkar

Växjö Lakers har alltså två raka segrar. Den första matchen slutade 2-1 medan det krävdes förlängning i match nummer 2. Men efter Aktell skjutit in segermålet i förlängning är Lakers nu två matcher från SM-guldet. Laget har varit det bästa över hela säsongen och vann också grundserien. Man är också favoriter till SM-guldet, framförallt efter de två inledande segrarna.

Kan Rögle vända trenden?

Även om situationen är prekär för Rögle BK går det inte att räkna ut klubben riktigt ännu. Rögle har varit oerhört starka hemma i Ängelholm. I kvartsfinalen mot Frölunda gick Rögle rent men det skulle bli tuffare i semifinalen. I matchserien som avgjordes i bäst av fem matcher vann Rögle sina två första hemmamatcher. Men på bortais gick det tuffare och laget förlorade x 2. Men i den femte och avgörande matchen hade laget hemmais igen och vann komfortabelt med 4-0.

Missa inte: Speltips med högsta odds inför finalerna av Hockeyallsvenskan

Hur slutar matchserien?

Med tanke på att Växjö har en eventuell match 7 på hemmais är det svårt att se hur de skulle tappa detta.

Rögle var lite av en besvikelse när de i sina två hemmamatcher hade ett ypperligt läge att gå upp till 2-2 i matcher. Det gick enligt planen i det första hemmamötet då de vann med hela 5-1, men i lördags(8/5) förlorade de i övertiden när Växjös Pontus Holmberg avgjorde den fjärde matchen och därmed står det 3-1 i matcher till Växjö. 

Fördel Växjö som ikväll spelar på hemmais då de tagit två segrar mot Rögle här under finalserien tidigare. Med den senaste bortavinsten i bagaget tippar vi därför att SM-guldet delas ut efter att slutsignalen ljuder ikväll. Förutom att Växjö är ett mer erfaret gäng i slutspelsammanhang är det tungt mentalt för Rögle som måste vinna fyra matcher i rad för att ha en chans på guldet.

Därför tippar vi att Växjö vinner matchen ikväll.

Lag Högsta odds Spelbolag
Växjö 2,45
Oavgjort 4,15
Rögle 2,70

Speltips SM-guld 2021

I slutändan tror vi Växjö Lakers är för bra för att tappa detta. De har visat sig vara Sveriges bästa lag över hela säsongen och ingen kan säga att de inte förtjänar ett SM-guld.Laget har nu två matchpuckar och även om vi tror att de kommer att förlora någon av matcherna ser vi inte hur Rögle ska kunna hota över sju matcher. Framförallt inte med tanke på att Lakers avslutar på hemmais i en eventuell match 7. Därför spelar vi Växjö Lakers som svenska mästare av SHL 2021.