Då var det alltså över efter 8 säsonger. Det sista avsnittet av Game of Thrones visades i söndags natt. Avsnittet börjar i det nedbrända King's Landing där vi får följa Tyrion som går runt för att slutligen hitta sin döda bror och syster begravda under stenblocken som föll över dem när Drogon på order av Daenerys eldade upp allt i sin väg. Det vi får se av King's Landing är en nedbrunnen stad med sönderbrända hus och lik som ligger mellan stenblocken. 

Daenerys flyger in i det som är kvar av hennes erövrade rike på sin drake Drogon. Allt har gått enligt hennes planer. Hon håller ett tal till det som återstår av hennes armé, hon hyllar dem för att de varit henne lojala och att armén ska fortsätta strida tills alla slavar i världen är fria människor. Hon förklarar för Tyrion att han har förrått henne genom att befria Jamie (som skulle varna Cersei och få henne att ge upp tronen till Daenerys). Tyrion döms till fängelse. Jon bevittnar hela händelsen, och förstår att det är fel det som håller på att hända. Arya varnar honom, att Daenerys alltid kommer att se honom som ett hot eftersom att han är den rättmätige tronarvingen.

Om ni vill ha en mer komplett sammanfattning av allt inom Game of Thrones rekommenderar vi att ni kollar in sidan Game of Thrones odds.

Jon besöker Tyrion i fängelset där Tyrion förklarar för honom att han måste göra ett slut på Daenerys terrorvälde. Vi får sedan se Daenerys i tronrummet där järntronen står. Det är en tragisk scen där hon går fram till tronen i ett rum som är helt förfallet och förstört, och det enda som i princip är kvar av rummet är järntronen. Jon dyker upp när hon står vid tronen. Jon ifrågasätter hennes styre och alla oskyldiga människor som strök med under kriget mot staden. Enligt Daenerys är det ett steg mot en bättre värld. De två omfamnar varandra och Jon sticker en dolk i hjärtat på Daenerys. Drogon som känner på sig att hans mamma har dött flyger in i rummet och smälter järntronen. Drogon lämnar slottet med Daenerys lik.

Game of Thrones

Källa: Youtube

Jon blir fängslad för sina handlingar i King's Landing. Alla de som har överlevt krigen och fortfarande har inflytande över världen samlas i ett råd för att ta beslut över straffen mot Tyrion och Jon. I rådet sitter Sansa, Arya, Samwell Tarley, Bran, Brienne of Tarth och några till. Grey Worm har tagit med sig Tyrion dit för att de tillsammans ska ta ett beslut om vem som ska styra och vad för straff som ska delas ut till de två fängslade i King's Landing. Tyrion föreslår att Bran Stark ska bli den som ska styra över de sju kungadömena. Bran svarar med att säga "Varför tror du att jag kom såhär långt". Det slutar med att alla röstar för honom. Det beslutas också att alla de framtida ledarna ska röstas fram och inte väljas enbart genom deras arv, och med det får även Daenerys sin vilja igenom.

Det sista vi får se är hur Arya seglar väster om Westeros, Grey Worm seglar mot Naarth som är Missandei's hemland. Vi får se Sansa sitta som drottning på tronen av Winterfell som har blivit ett självständigt rike utanför de sju kungadömena. Jon blir dömd till att leda Night's Watch i norr, och därmed får han aldrig skaffa barn enligt eden han svurit. Han återförenas med sin vän, Tormund och sin varg, Ghost. Det sista vi får se är när Jon och det fria folket rider in i det okända bortom muren i norr.