Vilken extremt oväntad episod vi fick se i episod 5. Avsnittet börjar med att Varys uttrycker sin oro för att Daenerys ska sitta på tronen till Jon, och istället råder honom att sitta på tronen. Jon lyder sin drottning och förklarar att han inte är intresserad av att sitta på tronen. Varys antydan till att försöka påverka en ändring till tronskifte slutar med att Tyrion berättar för Daenerys att Varys har förrått henne efter att hon själv yppar att hon har blivit förrådd inför Tyrion. Det slutar med att Daenerys vakter hämtar Varys när han sitter i sitt rum. Vakterna leder honom till Daenerys (sittandes på Drogon) egen rättegång där hon beslutar inför bl.a Jon och Tyrion att Varys ska dömas till döden. Daenerys avrättar honom med Drogon, som eldar upp Varys.

För att få en bättre överblick gällande allt om Game of Thrones. kolla in våran stora guide om Game of Thrones på Game of Thrones odds

Efter avrättningen av Varys får vi följa Tyrion som nu ska befria sin bror, Jamie, som sitter fängslad efter att Daenerys vakter stoppat honom på vägen till King's Landing. Det är en väldigt emotionell scen som utspelar sig mellan de 2 bröderna. Tyrion förklarar för sin bror att han aldrig hade överlevt barndomen utan honom eftersom att Jamie var den enda som stod upp för honom i familjen Lannister. Tyrion vill ge sin bror chansen att återförenas med Cersei och försöka övertala henne till att ringa i klockorna (vilket symboliserar Cersei's kapitulation) för att inte riskera livet på alla oskyldiga människor i Red Keep. Jamie blir befriad och kan fortsätta sin resa till King's Landing för att försöka stoppa kriget. 

Daenerys hela armé står utanför King's Landing redo att anfalla på hennes signal. Det övergår till att vi får följa Cersei's järnflotta och Euron som ser något högt upp i skyn börjar närma sig flottan. Det visar sig vara Daenerys som rider på Drogon. Järnflottan laddar sina skorpioner för att försöka skjuta ner Drogon, men misslyckas totalt och istället får vi se hur hela flottan brinner upp utan något egentligt motstånd. Drogon och Daenerys fortsätter sitt anfall genom att attackera King's Landings murar och alla de skorpioner som står uppradade i syfte att försöka förinta både Drogon och Daenerys hela armé. Det är ingen match för henne där hon drar fram och bränner allt som står i hennes väg. Det öppnar upp för hennes armé på marken att gå in i staden.

Cersei beslutar sig för att ringa i klockorna till slut, men det visar sig inte ha någon betydelse för Daenerys som har bestämt sig för att bränna allt levande i staden till aska. Jon hade inte räknat med att hans drottning skulle vara så extremt brutal och ser väldigt chockad ut av det som utspelar sig framför honom. Daenerys har visat sig vara extremt ondskefull och Varys hade rätt i sin oro gällande hennes ledarskap som drottning. Mitt i allt detta när staden håller på att rasa samman är Jamie på väg in till King's Landing genom att ta vägen via vattnet. Euron dyker upp på stranden för att utmana Jamie. Det ser ett tag ut som att Euron har vunnit fighten, men Jamie mördar Euron och fortsätter in till staden.

Game of Thrones

Källa för bilden:Youtube

Arya och The Hound befinner sig också i King's Landing. Arya ska mörda Cersei. Det slutar med att The Hound säger åt henne att hon kommer att dö om hon inte ger upp och går tillbaka. Eftersom att hela slottet håller på att kollapsar lyder hon hans råd. Det brinner överallt och stenar faller till marken när The Hound fortsätter sin resa för att ta fighten mot sin bror The Mountain som vaktar Cersei. Hela sceneriet när han når fram till dem är väldigt visuellt iögonfallande med eld överallt och en grå himmel täckt med aska påminner det om spartanernas nederlag i filmen 300. Fighten börjar med att The Mountain tar livet av Qyburn genom att slänga in honom i en vägg och Cersei kan passera förbi The Hound utan problem. Härnäst börjar fighten mellan de 2 bröderna. The Hound får av masken på sin bror och försöker ta livet av honom på alla möjliga sätt, vilket visar sig vara hopplöst. Det slutar med att han hoppar på sin bror och de båda faller genom väggen ner till en säker död.

Jamie och Cersei hittar varandra till slut i det kollapsande slottet. De försöker att tillsammans hitta en väg ut, men lyckas inte då de blir krossade under stenblocken som rasar från alla håll. Daenerys som har bränt sönder så gott som hela staden och allt i den slutar upp med det och vi får se Jon Snow som nog inte riktigt kan greppa vad som precis har hänt. Vad hans drottning har gjort. Arya Stark har överlevt attacken i King's Landing. Vi får se henne gå runt bland alla döda och sönderbrända människor när hon får syn på en vit häst som har överlevt attacken. Avsnittet slutar med att hon rider iväg på hästen.