"The Night King" och hans armé är besegrade. Kvar står människorna och deras kamp om tronen. Vi har Cersei som sitter på tronen i King's Landing och Daenerys med hennes armé i Winterfell. Den fjärde episoden börjar med att alla i Winterfell tar farväl av alla de som dog i slaget i episod 3. Vi får se Daenerys emotionellt definitiva avsked av Jorah Mormont, Sansa's farväl av Theon och Sam's av Dolorous Edd. Det fortsätter med att Jon håller ett tal för att hylla alla som dog i slaget om Winterfell. Härnäst fortsätter det med att segern firas i Winterfell. De flesta roar sig med att konversera och dricka alkohol, medans firandet fortsätter utnämner Daenerys Gendry till lord av Storm's End. Gendry bestämmer sig sedan för att fria till Arya, men Arya avböjer och säger att hon inte är den som gifter sig.

För att se oddsen på Game of Thrones. Spana in våran större guide om Game of Thrones på Game of Thrones odds

Daenerys är på bra humör och ser till att hylla Arya som den stora hjälten i Winterfell under det slag som ägde rum. Hon får sedan syn på hur alla sluter upp kring Jon som den stora ledaren genom att sjunga sånger och hylla honom. Daenerys reagerar med att lämna festen eftersom att hon själv vill bli hedrad på samma sätt. Festandet övergår i planer för hur de ska attackera King's Landing för att ta tronen från Cersei. Daenerys vill påbörja kriget så fort som möjligt, men Sansa föreslår att de borde låta trupperna vila efter det stora slaget innan de fortsätter striden mot Cersei. Det gillas inte av Daenerys som bestämmer sig för att anfalla så fort som möjligt. Jon står på Daenerys sida här. Innan kriget ska börja ber Daenerys Jon att inte berätta för någon om hans riktiga identitet. Jon svarar med att han måste berätta det för sina systrar Sansa och Arya. Jon lovar Daenerys att norr står på hennes sida i kriget mot Cersei. Vi får även se att Jon berättar den stora hemligheten i en scen för alla sina syskon. Han förklarar det med att ingen av dem får berätta det för någon.

Se de heta oddsen på GoT hos interwetten

Tyrion och Jaime sitter och samtalar när plötsligt Bronn av Blackwater kommer in i rummet med en laddad armborst, anledningen till detta är att Cersei har satt ett pris på båda sina bröders huvuden. Tyrion är smart och lyckas bespara bådas liv genom att lova High Garden i utbyte mot deras liv, vilket Bronn går med på. Nu får vi se ett möte mellan Sansa och Tyrion. Tyrion förklarar för Sansa att Daenerys är den man borde stötta att ta över tronen, men Sansa svarar att det kan finnas någon bättre att sköta uppdraget istället. Med det menar hon såklart Jon efter hans avslöjande, Tyrion visste redan om det innan. Det fortsätter med att Varys får reda på det och det sprids snabbt. 

Daenerys är på väg med sin flotta till Dragonstone när plötsligt Euron Greyjoy dyker upp med sina skepp. Ett av skeppen skjuter ner en av drakarna som faller ner i vattnet, död. Daenerys tänker först anfalla Euron's flotta själv, men inser att det är omöjligt med alla stora armborstar. Eftersom att Daenerys ger upp anfallet bestämmer sig Euron för att rikta sina armborstar mot hennes flotta istället. Det slutar med att hela hennes flotta blir totalt demolerad, och Missandei blir tillfångatagen av Euron. Tillbaka i King's Landing igen och vi får veta att Cersei fyller upp sitt slott med oskyldiga människor för att använda dem i kriget som en sköld mot Daenerys. 

Tillbaka i Winterfell får vi följa Jaime och Brienne som har haft ihop det ett tag. Det slutar med att Jaime lämnar henne mitt i natten för att smita ut till sin häst. Brienne vaknar upp och hinner ifatt honom. Jaime förklarar för henne att han måste tillbaka till Cersei och säger att han skulle göra allt för sin syster. Tillbaka i King's Landing igen. Daenerys och hennes trupper står utanför King's Landing och försöker få Cersei att ge upp tronen utan strid. Det slutar med att Cersei beordrar hennes vakt att hugga huvudet av Missandei på toppen av slottet inför alla närvarande.