Tredje episoden av GoT har gått till ända och därmed återstår lika många episoder av sista säsongen. Episoden börjar inte helt överraskat med att människorna förbereder sig för striden mot de dödas arme`. Det är väldigt pampigt och visuellt snyggt hur de förbereder sig för den sista striden. Melisandre dyker upp i Winterfell och hjälper människorna att förbereda sig för striden genom att tända eld på Dothraki arme'ns vapen, vilket är en riktigt mäktig scen, speciellt från berget där Daenerys och Jon står. Dothraki arme'n rider ut i natten för att möta den döda arme'n och därefter får vi se en av de mörkaste scenerna i seriens historia när elden från vapnen dör ut en efter en och allt man hör är dödsrop och mörkret fullkomligt sväljer allt ljus. För att ha fullkomlig översikt rekommenderar vi att man läser våran mer utförliga Game of Thrones artikel här!

Striden fortsätter med att Jon och Daenerys använder drakarna för att slåss istället. Båda tar varsin drake och ger sig ut för att möta de döda. Det går riktigt bra till en början, men ganska snart möter de på motstånd i form av moln som försämrar synen rejält för dem. Hotet från "The Night King" är hela tiden överhängande och snart gör även han entre' med sin drake. När Jon och Daenerys är i full strid med "The Night King" och inte har möjlighet att hjälpa trupperna på marken, så blir antalet med de döda för stort för marktrupperna att hålla. De beslutar sig för att backa tillbaka in i borgen igen. Innan alla hinner in i borgen igen får vi se Eddison Tollett mista livet.

Kolla in senaste oddsen i GoT från Unibet

Härnäst börjar belägringen av Winterfell. De döda gör det genom att några få offrar sig genom att slänga sig på eldstängslet, så att resten kan kliva över dem för att ta sig till borgen. Vi får se när de döda börjar klättra över murarna för att ta sig in i slottet. I en viktig scen får vi se när en av jättarna har tagit sig in i borgen och Lyanna Mormont attackerar den, men blir upplyft och innan hon blir ihjälkrossad lyckas hon ta död på jätten med att sticka Dragonglass i ögat på den. Arya Stark konstaterade i det förra avsnittet att hon var beredd att möta de döda, men antalet verkar vara en aning större än hon hade räknat med. Arya möter på en stor del av dem inne i ett rum i borgen där hon lyckas ta sig ut för att sedan stöta på Beric som dör när han offrar sig för henne och Clegane.

Theon Greyjoy och "The Ironborn" har slutit upp för att skydda Bran Stark i Godswood mot "The Night King" och hans arme'. På vägen till Godswood får vi se hur Daenerys och Jon Snow försöker förhindra "The Night King's" framfart. Daenerys försöker att med hjälp av sin drake bränna ihjäl honom, och efter en ganska lång scen när elden dör ut får vi se att "The Night King" fortfarande lever. Han försöker nu att kasta spjut gjorda av is på hennes drake. Det slutar med att hon ger upp striden och beger sig därifrån. Nu är det Jon's tur att göra upp med "The Night King" istället. Det är här den stora hopplösheten uppenbarar sig. Han börjar nämligen att väcka upp alla de döda igen med sin magi. Jon når därmed aldrig fram till honom eftersom att han har en stor arme' av döda att ta sig igenom först.

En stor del av människorna har gömt sig nere i gångarna under slottet. Här nere ligger gravarna och eftersom att "The Night King" har väckt de döda så drabbar det alla de försvarslösa som befinner sig där. Nu följer en kavalkad av scener med misär. Det är folk som brinner, de döda stormar fram överallt och mördar, Jorah Mormont dör när han försvarar Daenerys. Mitt i allt detta får vi se när "The Night King" når fram till Bran Stark i godswood efter att Theon heroiskt har offrat livet för att skydda Bran. När det ser som allra mörkast ut kommer Arya flygandes helt från det blå mot "The Night King" som lyckas att få henne i ett strypgrepp. Det ser ut som att han kommer att ha ihjäl henne när hon även tappar sitt vapen, men hon får tag i det med andra handen och sticker det i honom. "The Night King" dör, och med honom hela den döda arme'n.

LeoVegas senaste GoT odds hittar du här!