Då har sista säsongens andra avsnitt av Game of Thrones avhandlats. Avsnittet börjar med att vi får fortsätta följa Jaime Lannister's ankomst i Winterfell. Vi får se Jaime Lannister bli utfrågad av Daenery's och de ledande i Winterfell angående hans ankomst och varför Cersei inte har skickat den arme' som utlovades. Det slutar med att Brienne of Tarth går i god för honom och Jaime får stanna i Winterfell och hjälpa till i slaget mot "The Night King" och hans arme'. 

Vi får härnäst följa Arya Stark och smeden Gendry. Arya vill veta mer om hur White Walkers slåss och hur man dödar dem med Dragonglass. Gendry har varit i fight med White Walkers tidigare och förklarar för Arya hur hemska de är. Härnäst får vi se Arya konstatera hur orädd hon är för att konfrontera dessa varelser genom att kasta Dragonglass knivar som Gendry precis har smidit på en trästolpe.

Gå här för att se oddsen hos Unibet

Tillbaka till Jaime och hans reunion med gamla karaktärer ur serien. Nästa person vi får se honom möta är Bran Stark som sitter vid trädet "The heart tree". Jaime Lannister förklarar att han ångrar vad han gjorde i säsong 1 då han knuffade Bran Stark ut från fönstret, men det verkar inte bekomma honom särskilt mycket eftersom att han kan se genom tiden nu. Jaime's resa i Winterfell fortsätter med att han stöter på Brienne igen. Han frågar om han får slåss sida vid sida med henne i hennes arme' som hon leder i kriget. Det uppstår en del osämja då Brienne utbrister att han aldrig har haft en konversation med henne så länge utan att förolämpa henne.

I nästa scen får vi följa Daenery's möte med Lady Sansa. Lady Sansa uttrycker sig ganska hårt om att Daenery's har manipulerat Jon att följa henne i slaget om tronen. Daenery's förklarar att så är inte fallet. Hon förklarar för Sansa att det är hon som har följt med Jon till Winterfell och att hon supportar hans familj.

I krigsrummet där de planerar slaget mot de dödas arme', fastslås det att de ska försöka locka ut "The Night King" och försöka få stopp på hans arme' på det sättet. De kommer fram till att de ska använda Bran Stark som lockbete eftersom att det är Bran som "The Night King" är ute efter. 

I slutet av episoden får vi se Daenery's och Jon Snow mötas framför statyn av Lyanna Stark. Här får vi se när Daenery's får reda på den största av alla hemligheter, nämligen att hon är faster till Jon. Lyanna Stark var syster till Ned Stark och gift med Rhaegar Targaryen (Rhaegar var bror till Daenery's). De fick en son och deras son var Jon Snow. Hans riktiga namn är Aegon Targaryen. Då Daenery's är införstådd med att det är Jon som är Järntronens rätta arvinge.

Medan alla intriger pågår i Winterfell blir avståndet till det förestående slaget med "The Night King" och hans döda arme' allt kortare. Mycket riktigt i slutet får vi se när kameran zoomar in på "The White Walkers" när de nått Winterfell. Så i nästa episod kan vi förmodligen vänta oss ett fullskaligt krig mellan Winterfell och den döda arme'n.

Game of Thrones

Källa:  Wikimedia Commons

Uppdatering av odds efter andra episoden

Vi fick inte se några karaktärer sätta livet till i senaste avsnittet. Det betyder att alla som har bettat på överlevare i den här säsongen är vinnare såhär långt. Oddsen har gått ner ännu mer på Arya Stark att vara en av dem som överlever till slutet till 1,15 nu från 1,50. En klart godkänd utveckling för de som har spelat på Arya Stark. Det kanske inte är så konstigt då hon inte verkar rädas någon. Det ska bli intressant att se vad som händer nu med Bran Stark eftersom han ska användas som lockbete, oddset står på 1,40 nu för överlevnad. Enligt Unibet ser inte Beric Dondarrion's utsikter för överlevnad allt för goda ut då oddset har stigit till 7,00 från 5,00. Kan vara spelvärt såklart eftersom att han är en överlevare. 

Spelet om tronen ökade på dramatiken och oddsen när Jon Snow avslöjade sin sanna identitet för Daenerys. Det här blir bland det mest intressanta att följa under säsong 8. Kanske hade man förväntat sig en större skillnad i oddsen hos Unibet. Oddset på Daenerys står nu i 9,00 istället för det tidigare 10,00. Jon Snow står fortfarande kvar på samma, 5,00. Den största förändringen har skett hos Gendry som nu toppar listan att sitta på tronen i slutet. Oddset var från början 10,00 hos Unibet och står nu i 2,75. I avsnitt 3 kommer det antagligen stryka med en del karaktärer. Uppdateringen och summeringen av nästa veckas episod läser du på Betting.se. Om du vill ha en mer utförlig artikel om Game of Thrones och odds kan du hitta den här. Det är en sida som ger fler speltips och är mer övergripande.

Här kan du se LeoVegas odds för GoT