Ställningen är 2-2 och det är ny match ikväll. Efter att båda lagen har vunnit sina båda raka hemmamatcher är det nu dags för serien att vända hem till Pittsburgh, där vinnaren i kvällens drabbning får matchboll och ställningen 3-2 i serien som är bäst av 7.

 

Serien började med två matcher i Pittsburgh. Det resulterade i två Penguins-vinster och siffrorna 5-3 och 4-1. Därefter blev det ett besök i Nashville där Predators vann med klara 5-1 och 4-1. Överlag så är det Nashville som har varit det bättre laget i den här serien, och nu när Pekka Rinne har spelat upp sig från de två första förlustmatcherna, som han ändå får stå till svars för, så ser det hela rätt bra ut. Han inledde finalserien svagt och var sig inte lik. Spekulation i media var att backupen Juuse Saros skulle in på isen istället för att göra jobbet mellan stolparna.
Men coach Peter Laviolette tvekade aldrig, utan körde på med Rinne mellan stolparna i även den tredje matchen. Vilket skulle visa sig vara lyckosamt då han totalt sett bara tillät två puckar bakom sig i de två hemmamatcherna, med 50 räddningar på 52 skott. 

Men Pittsburgh är bra hemma och i slutspelet så är man 9-3 på hemmais med en just nu levande svit på fem vinster. Senast man torskade hemma var på övertid mot Senators med 2-1 i den första matchen i konferensfinalen.

Predators är ännu bättre hemma i Nashville där man har siffrorna 9-1. Tyvärr för Preds del är två av de tre resterande matcherna är i Pittsburgh varav en ikväll.
 

Tipset

Personligen tror jag Pittsburgh studsar tillbaka ikväll. Ett lite roligt spel är att den hete rookien Jake Guentzel gör över 1.5 poäng (mål eller assist) i matchen till oddset 3.0 hos 21bet.

I den första matchen gjorde han det avgörande målet när det stod 3-3 med 3 minuter kvar. I den andra matchen gjorde han kvitteringen och det avgörande målet i 4-1-segern. I den tredje matchen gjorde han Penguins enda mål i 5-1-förlusten i ett blekt Pittsburgh. I den senaste matchen gick han poänglös. Totalt sett i slutspelet har han  20 poäng (13 + 7) på 23 matcher. Förklaringen bakom stavas förstakedja med Crosby, samt att han matchas flitigt i power play.

Det ska medges att det här är lite av en chansning  (kaffepengar), men det är ett roligt spel. Jag tror Pittsburgh gör åtminstone tre mål ikväll och Guentzel kommer nog ligga bakom ett och annat.

 

 

Spela på Stanley Cup-slutspelet hos 21Bet