Tre åttondelsfinalmatcher är nu färdigspelade

Pittsburgh - Rangers 5-2

Natten till torsdag svensk tid spelades de inledande tre matcherna i Stanley Cup slutspelet. Flest mål bjöd Pittsburgh på i 5-2 segern mot NY Rangers. Där Henrik Lundqvist tyvärr fick avbryta matchen efter en period. Han fick olyckligt Marc Staals klubba i ögat och när han kommer åter till spel är fortfarande oklart. En annan nyckelspelare som är skadad för Rangers är lagkaptenen Ryan McDonagh och precis som med Lundqvist är det oklart när backen kommer åter till spel. En annan tung skada i matchserien är Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury som drog på sig en hjärnskakning under grundserien. Får se när han kommer tillbaka då det fortfarande inte är sagt vilket datum han räknas vakta kassen igen.

Matchen i sin helhet var en ganska ensidig historia, Penguins hade kontroll och styrde matchen dit dom ville och efter att Hörnqvist gjort 1-0 sent i förstaperioden kändes det som luften nästan gick ur Rangers. De lyckades inte komma tillbaka utan släppte sent i andra ett friläge till Crosby som vet hur man tar tillvara på chanser. Tredjeperioden bjöd på mycket mål och Patric Hörnqvist fullbordade sitt hattrick efter mål i öppen kasse. Han stod för totalt fyra poäng i matchen och klev av isen som den bäste poängplockaren av samtliga spelare.

Tampa - Detroit 3-2

En underhållande match mellan två lag som visade mycket vilja. Skotten vanns av Detroit med 36-34 och det såg ut som att de hade kontroll över matchen efter att vänt 1-0 till 1-2. Men i mitten av andra perioden kvitterade Nikita Kucherov och gjorde sitt andra mål i matchen. Tredjeperioden bjöd på ett mål av Alex Killorn, assisterad av Kucherov som stod för sitt tredje poäng i matchen. Resultatet stod sig matchen ut även om Detroit hade flera chanser att få in en kvitteringspuck.

Inte ett enda powerplaymål från något av lagen trots att det totalt blev 36 utvisningsminuter i matchen, 18 vardera. Det var en otroligt laddad match och en sån underbar slutspelskänsla mellan två lag som verkligen gav allt. Detta bådar gott inför kommande matcher lagen emellan. En av de helt klart mest sevärda matcherna på länge.

St. Louis - Chicago   1-0

Chicago gästade Scottrade Center och matchen var inte så underhållande som väntat. Det kändes som att båda lagen hade betydligt mycket mer att ge, kanske var det spänt och inget av lagen ville göra matchavgörande misstag. Men iallafall jag förväntade mig betydligt mer. Chicago tog tag i taktpinnen från start och såg länge ut att vara det starkaste laget. De vann skotten med övertygande 35-18 men lyckades inte få in pucken bakom en storspelande Brian Elliott. Även Chicagomålvakten Corey Crawford stod för en riktigt bra insats men fick tyvärr lämna isen som förlorare efter att enkelt släppt in ett skott ur dålig vinkel av Blueskaptenen David Backes.

Även om den första matchen i denna matchserien var ganska avslagen har jag fortfarande väldigt stora förhoppningar, framförallt på Chicago. Hittar de sitt spel och får igång Kane igen kommer vi att få se helt underbar ishockey.

Inatt får vi se fyra nya spännande åttondelsfinaler

Washington - Philadelphia 

En match som Washington skall vinna alla dagar i veckan, framförallt när de har hemmaplan. Speltips på denna matchen hittar du här.

Florida - NY Islanders
Florida har varit starka under grundserien och tagit hela organisationen till en helt ny nivå. Kul att se lite nya lag som är med och utmanar om titeln. Detta är en matchserie jag tror Florida kommer vinna utan större problem, det gäller även denna matchen.

Dallas - Minnesota
Dallas har ett riktigt bra lag men man ska aldrig underskatta ett lag som Minnesota. Trots att de inte har de mest namnkunniga spelarna har de en jämn och gedigen trupp som är svår att möta. Men Dallas har ett bättre lag på pappret och över sju matcher kommer de att vara det laget som tar sig vidare. Kvällens match vinner de hemma med 3-1.

Los Angeles - San José
Denna matchserien kan sluta hur som helst. Hemmafördel väger givetvis tungt även om de båda lagen ligger i Kalifornien. Men jag håller San José som favoriter i denna matchserien och tror även att de vinner den inledande matchen ikväll. All denna NHL-hockeyn är en bra anledningen till att stanna uppe hela natten.