Inför omstarten del 1

Vi går igenom förändringar i lagen sedan senaste omgången för div.1 Norra då det till helgen vankas omstart för serien. Om än bara en match, den tidigare uppskjutna mellan Nyköpings BIS och Umeå FC. Till nästkommande helg drar höstsäsongen igång på riktigt, och då hoppas vi att det finns ett antal odds av värde att hugga på.

Många lag har varit aktiva på marknaden under detta uppehåll och från att transferfönstret öppnade. Sandvikens IF och Västerås SK är två av de mest aktiva, men även Arameisk-Syrianska har varit aktiv, fast åt andra hållet då de gjort sig av med hela 8 spelare. Får se om de får en positiv effekt av nykomlingen som gjort en stark första halva av serien. Här går vi igenom den övre halvan från lag 1-6.

Övre halvan

IK Brage har värvat in Ardian Rexhepi med förflutet i Halmstad BK men nu senast från norska Notodden samt Viktor Adebahr som kommer från IBV Vestmannaeyjar. Han har spelat många säsonger i Norge men är från början från Elfsborgs organisation, en ytterback/central mittfältare enligt IK Brages hemsida. Stefan Lindmark lämnar samtidigt klubben. Jag har svårt att se hur IK Brage ska tappa det de visat upp så långt 

Umeå FC värvade nyligen Skellefteå FFs vassa Tobias Sandström, Tobias som är yttermittfältare i grunden kommer garanterat gå in och konkurrera på fullt allvar om en startplats i UFCs lag. Axel Fällman lånas ut till Täfteå i div.2 Norrland. Umeå som har 9 poäng upp till serieledaren IK Brage men med en match mindre spelad, just den som går till helgen borta mot Nyköpings BIS. Umeå kommer fortsätta övertyga och vinner man hängmatchen mot Bissarna spetsar de till serien ordentligt inför omstarten.

Akropolis IF har ännu inte presenterat något nyförvärv. Laget möter för övrigt Hammarby på Grimsta IP i Svenska Cupen nästa vecka, innan omstarten för serien. Läs här en mycket bra intervju med Akropolis nye tränare för året.

Västerås SK har som jag nämnde tidigare i texten varit oerhört offensiva på transfermarknaden, hela FEM nyförvärv har inhämtats under eller strax innan uppehållet. Illir Berisha nu senast från Albaniens högstaliga men med erfarenhet från både Örebro SK och Gefle IF har flyttat tillbaka och kommer med stor rutin bidra till Västerås SKs trupp. Carlos Gaete Moggia den centrala mittfältaren som senast kommer från norska andraligan har ett förflutet i bl.a Hammarby, IK Sirius och AFC United. Emir Smajic den förra skyttekungen återvänder till VSK efter fem säsonger i bl.a Östersunds FK och IF Brommapojkarna. Unga mittfältarna Kevin Custovic från IFK Västerås samt Josef Akpinar från Syrianska Kerburan är också de som kan räknas in som nyförvärv. Nikola Durovic går motsatt väg, lånas ut till Syrianska Kerburan. Att VSK kommer bli bättre är väl ingen vågad gissning, frågan är om så många nyförvärv mitt under en säsong gör att de hinner få ihop allt? Jag är tveksam, de kommer bli oerhört betrodda är ett som är säkert i alla fall.

Arameisk-Syrianska mest aktiv av samtliga div.1 klubbar så långt och kanske av samtliga klubbar i de högre svenska fotbollsdivisionerna har gjort sig av med ÅTTA spelare inför hösten. Först värvade man BKV Norrtäljes forward Zekeriya Ash innan Enskede tog över Ilyas Merkes och Aday Kaplan samt Tobias Gündüz ser också ut att vara klar för dem enligt deras hemsida. Fredrik Notice, Aday Khory, Yousef Yousef och Stevan Savic har ännu inga nya klubbar enligt Fotbolltransfers.com. Abdulmasih Keriakes oklar status. Hur detta påverkar Botkyrkalaget är svårt att sia om, men det har säkert funnits olika anledningar till att man valt att bryta med de här spelarna, några har säkert också självmant valt att gå vidare. Däremot ser nu truppen ut att något tunn och eftersom de redan innan uppehållet hade lite problem med skador och slitna spelare så får vi se om de orkar hålla i under hösten.

Vasalunds IF har gjort klart med Nyköpings BIS farliga forward Carl Björk. Det stärker bredden och spetsen på Vasalunds lag som kanske kan komma att bli höstens lag i div. 1 Norra.

Återkommer lite längre fram med övriga lags transfers! Kommentera gärna om jag missat något.