Sista gruppspelsmatcherna ska spelas i 2017 års upplaga utav U21-EM. Vi har en rejäl kamp om avancemanget till semifinalerna där Italien och Tjeckien är de två lagen ifrån grupp C som fortfarande har chansen. Italien måste anses ha den tuffaste vägen då man måste vinna över Tyskland med ett par mål för att ens ha någon möjlighet att gå vidare från gruppspelet.

 

Läget i Italien

Allt var frid och fröjd i det italienska lägret efter 2–0 mot Danmark i premiären. Laget släppte knappt till en målchans och framåt bjöd spelare som Pellegrini, Berardi och Bernardeschi på insatser som lovade gott. Men så kom matchen mot Tjeckien, matchen som ingen förväntade sig något annat än tre poäng till Italien i. Tjeckerna ville annat, och tydligen italienarna också då man stod för en riktigt bottenlös insats och förlorade med hela 3–1. Förlusten gör att Italien får det otroligt svårt att ta sig vidare och frågan är hur motivationen är i det italienska lägret inför matchen mot storfavoriten Tyskland.

 

Tyskland – Imponerar som vanligt

5–0 i målskillnad och två vinster av två möjliga, Tyskland har verkligen visat att man blir att räkna med i detta mästerskap. Tillsammans med Spanien så är man det lag som imponerat allra mest och en final dessa två lagen emellan känns inte alltför avlägset.

 

Analys

Vi kan räkna med att Tyskland ställer upp med en något b-betonad startelva för att kunna vila några utav sina bärande spelare. Med detta sagt så betyder inte det att den tyska elvan är mycket sämre än den italienska, bredd på truppen är något som Tyskland behöver oroa sig alltför mycket om.

En svårbedömd match där vi inte vet hur mycket Italien kommer att gå för segern och ett eventuellt avancemang. Sett till insatsen mot Tjeckien så ska vi inte ha för höga förväntningar.

Med tanke på hur uddlösa Italien var mot Tjeckien, och hur stabila Tyskland har känts så här långt så vågar vi inte spela på en italiensk seger, trots högt odds. Istället känns detta som en matchbild som kommer passa Tyskland då man kan ligga lågt och vänta på Italiens misstag.

Underspelet lockar då Tyskland inte har några som helst krav på att vinna matchen. Italien kändes väldigt ofarliga framåt i senaste matchen och lär själva inse här hur svårt det blir att lösa ett avancemang.

 

Se oddsen för kvällens match nedan!