Det vi kommer att komma minnas allra starkast från omgång 9 av Premier League är när Liverpool fick utdelning på allt i stormötet mot United på Old Trafford. Men det finns såklart mycket mer att hämta från helgens matcher. Läs om när vi sammanställer de största händelserna nedan.

Arsenal – Aston Villa

Första matchen i  omgång 9 av Premier League inleddes på fredagskvällen med att det rödklädda laget från norra London på hemmaplan tog emot Aston Villa. Det var ett hemmalag som direkt från start satte press på Villa. I matchminut 23 kom första målet när Partey höll sig framme på hörnan slagen av Smith-Rowe. Precis innan halvtid tilldömdes Arsenal straff som Aubameyang tog hand om, vilken han missade först när Martinez räddade, men på returen var Villas målvakt chanslös vilket resulterade i 2-0. Spiken i kistan satte Smith-Rowe när han 11 minuter i den andra halvleken sköt in 3-0.

Villas Jacob Ramsey snyggade till slutsiffrorna något när han i slutminuterna reducerade till 3-1.

Villa studsar tillbaka mot West Ham Högsta odds Spelbolag
Aston Villa 2,75

Omgångens vändning

Everton kopplade greppet om mötet mot Watford genom att gå upp till en 2-1 ledning i mitten av den andra halvleken genom Richarlison som var tillbaka från skada. Men sen var det besökande Watfords match rakt igenom och framförallt Joshua King-show. Anfallaren som har inlett trögt på säsongen hittade rätt tre gånger om på Goodison Park och blev den stora matchhjälten när han visade vägen med sitt hattrick. Vinsten med 2-5 togs utan att deras stora offensiva stjärna Ismaila Sarr fanns att finna i poängprotokollet. I honom har de ett sparkapital i nästa omgångs hemmamöte mot Southampton.

Läs om alla straffskyttarna i Premier League!

Derbyförlust för ett blekt Spurs

Efter den positiva vinsten borta mot Newcastle förra helgen var det ett blekt och idéfattigt Spurs som på London Stadium mötte Hammers. Inte för att hemmalaget var särskilt mycket roligare att se på, men de gick segrande ur mötet med tre poäng efter att Michail Antonio hade gjort matchens enda mål i 72:a matchminuten. Krisigt är det i Tottenham för tillfället då laget inte vunnit ett endaste derby den här säsongen och rösterna börjar höjas om en eventuell avgång för deras portugisiske tränare Nuno Espirito Santo. Vinsten för hemmalaget innebar att är näst bäst i London efter serieledande Chelsea.

Slutar topp 6 Högsta odds Spelbolag
West Ham 3,00

Uniteds sämsta match

För lite mer än ett år sedan besökte Tottenham Old Trafford och lämnade med vinstsiffrorna 1-6. I helgen var det Liverpools tur. Det hängde väl egentligen redan i luften att det skulle sluta med stora siffror, för så bedrövligt försvarsspel som United sysslat med i de senaste matcherna är under all kritik. När man möter världens bästa fotbollsspelare kan det bara sluta på ett sätt. Det blir svårt för Ole att sitta kvar efter detta. Den oförtjänta vinsten mot Atalanta i veckan gav honom lite andrum, men efter att de blev demolerade i helgen ser det tungt ut för norrmannen.