Då var omgång 6 till ända. I denna runda bjöds vi på ett United som förlorade på hemmaplan, ett City som visade att de är bäst i England, att Michail Antonio definitivt är en av Premier Leagues bästa anfallare och att Tottenham Hotspur har en lång väg att gå för att hänga på i toppen igen. Läs om allt detta i våran analys när vi går igenom helgens hetaste matcher och händelser.

Vinnare Premier League Högsta odds Spelbolag
Manchester City 2,00

City visade varför de är regerande mästare

Jag hade så fel i mitt speltips om Chelsea – City då jag tippade en självklar vinst till hemmalaget. Jag hade dömt ut Guardiola och co. Men vi vet hur det är när väl maskineriet rullar igång i det blå laget från Manchester. Då är de ostoppbara. Sedan Tuchel tillträdde har jag inte sett att Chelsea blivit så dominerade av ett lag som de blev i lördags. Visst, hemmalaget kom ibland i kontringslägen, men bortalagets försvar var effektiva på att stöta bort bollarna och dessutom var Ederson mellan stolparna med på vad som hände. 0-1 vinsten var välförtjänt.

Oväntad bortavinst på Old Trafford

Det var inte Manchester Uniteds lördagseftermiddag när Aston Villa kom till Old Trafford. Det började bra med ett United som hade övertaget i större delen av den första halvleken där Greenwood var den som var mest aktiv offensivt. Närmast att göra mål för hemmalaget innan det gick till halvtid var dock Pogba som nästan nickade in den. I inledningen av andra är det Villa som skapar mest, men lyckas inte förvalta sina chanser. Men belöningen efter allt slit ska komma, för i 88:e matchminuten på en hörna når Villas Hause högst och nickar in den.

Det blir aningen dramatiskt minuterna efter när United tilldöms en straff som Fernandes tar hand om, men han skjuter långt över och laget från Birmingham lämnar med tre poäng.

Läs om de högst värderade spelarna i Premier League 2021/22!

West Ham vinner när Antonio är tillbaka

Michail Antonio har inlett säsongen oerhört starkt och är Premier Leagues för tillfället hetaste striker. På de fem matcher han spelat har han gjort 5 mål och tre assist, då har han även hunnit dragit på sig ett rött kort och varit avstängd. Men mot Leeds var han tillbaka. Bielsa och hans Leeds tog ledningen tidigt i den första halvleken genom Raphinha och vann den första halvleken. De var även nära att i den andra dra ifrån ytterligare, men istället var det West Ham som fick utdelning, först genom Bowens kvittering och senare kunde Antonio skjuta hem trepoängaren i 90:e minuten.

Vinnare skytteligan 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Michail Antonio 25,00

Spurs förlorade sitt tredje raka Londonderby

Vet inte vad som händer i Tottenhamlägret? Så som det sett ut de senaste matcherna är det ett lag i kris. När de i söndags besökte Emirates för att spela Norra Londonderbyt blev de från minut 1, överkörda. Bäst i hemmalaget var de unga spelarna Saka och Emile Smith Rowe. I Tottenham fungerade ingenting. Det fanns ingen vilja från förutom ett fåtal att skapa något, Son är en av de spelarna som drev på och var kreativ framåt, men resten av offensiven gick mest och hängde med huvudet. Arsenal var det klart bättre laget på söndagen och förtjänade vinsten.

Om det fortsätter såhär för de liljevita dröjer det inte länge innan vi har säsongens första sparkade tränare.

Att sluta topp 4 Högsta odds Spelbolag
Arsenal 6,50