I helgen gick den 30:e omgången av Premier League av stapeln. Det var dock bara fyra matcher som spelades. Anledningen till detta var för att det krockade med kvartsfinalerna av FA-cupen. Men trots så få ligamatcher, bjöds det på en hel del snygga mål och topp 4-dramatik.

Otrolig upphämtning av Marsch och co

En av spelårets mest oväntade upphämtningar stod Leeds för i fredagsdramat på Molineux Stadium. Vargarna hade i första halvlek dragit ifrån med 2-0 genom mål av Jimenez och Trincao. Men efter att det hade gått 8 minuter av den andra halveken åkte Jimenez på ett rött kort. Bara tio minuter senare reducerade besökarnas Jack Harrison till 2-1 efter ytterligare tre minuter höll sig Rodrigo framme och petade in den till 2-2. Det såg länge ut som att hemmalaget skulle komma undan med ett oavgjort resultat, fram till 90+1 höll de ut när Luke Ayling sköt in segermålet för Leeds.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Leeds: Att vinna hemma mot Southampton nästa omgång 2,38

Saka bakom viktig seger

Det var två formstarka lag som möttes på Villa Park i lördagsmatchen mellan Aston Villa – Arsenal. Arteta och co öppnade starkt genom att dominera bollinnehavet. Saka i samspel med Ödegaard var ett ständigt hot för hemmalagets målvakt, Martinez. Efter 30 minuters spel gav bortalagets övertag resultat när Saka stod för matchens enda mål, men mer behövdes inte för att Gunners skulle lämna med alla tre poäng. Det var inte bara ett oerhört viktigt mål för striden om topp 4 utan även norra Londonlagets 2000:e mål i Premier League. Villa var bättre i andra och var nära kvittering, men Arsenal höll undan och vann.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att sluta topp 4 1,50

Snygga mål på King Power!

Tre riktiga kanonmål bjöds alla på som följde söndagsmötet mellan Leicester – Brentford. Första gjordes genom Timothy Castagne som var tillbaka efter en lång tids skadefrånvaro. Det var i matchminut 20 belgaren smällde till med ett skott utanför straffområdet rätt upp i det högra krysset. 2-0 stod Maddison för när han på frispark bombade in den i vänstra krysset. Efter att Schmeichel stått för en rad kvalificerade räddningar fram tills att Yoane Wissa fick på ett kanonskott utanför straffområdet kunde han inte göra något åt den snygga reduceringen till 2-1. Men i slutändan var det “The Foxes” som fick med sig tre poäng.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Brentford: Att åka ur Premier League 9,00

Spurs vinnare i Londonderbyt

Son var sista Spurs-spelaren på alla tre gjorda mål för det norra Londonlaget, men stod som målskytt på bara två av dem eftersom att det första skottet gick in via Kurt Zouma. Det bekommer nog inte sydkoreanen eftersom att de liljevita som inte hade tagit två segrar i rad sedan 26 december nu äntligen gjorde det. Förbannelsen är bruten, vilket var ett måste om de på allvar ska kunna blanda sig i striden om att ta en plats till Champions League 2022/23. Våran egen svenske Dejan Kulusevski stod för en bra insats, men denna gång blev det inga poäng.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
West Ham: Att vinna hemma mot Everton nästa omgång 1,85