Liverpool tätar till det i toppstriden om Premier League efter sin vinst i helgen borta mot Brighton. United fortfarande med chans att sluta topp 4 efter att de besegrade Spurs på Old Trafford i helgen. Hammers bröt hemma på London Stadium Villas segersvit på tre matcher och Chelsea med tre poäng efter segern hemma mot Newcastle.

Salah med sitt 20:e ligamål

Liverpool jämnade på bortaplan i helgens öppningsmatch av den 29:e omgången mot Brighton till det i titelstriden. De lämnade Amex Stadium med tre poäng efter att Diaz och Salah gjorde ett varsitt mål. I veckan innan kom det ut uppgifter om att förhandlingar om ett nytt kontrakt med den målfarlige egyptern hade stagnerat. Men det verkar inte bekomma vare sig laget eller spelaren i fråga. Ligatvåan är ett av världens för tillfället bästa fotbollslag och med helgens vinst håller de fortfarande hoppet uppe om en ligastrid hela vägen in på mållinjen i maj.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool: Att vinna Premier League 2021/22 3,70

Ronaldo med hattrick!

Han smällde till tidigt i matchen, Ronaldo. Med en riktig kanon som letade sig in till 1-0 bakom Lloris i besökarnas mål. Spurs kvitterade till 1-1 genom Kane på straff, men innan det gick till halvtid höll sig portugisen framme ytterligare en gång för att sätta dit 2-1. Gästerna spelade bra i andra halvlek och fick även utdelning för sitt slit när Maguire stötte in den i egen bur till 2-2. Men det var inte Tottenhams kväll detta då Ronaldo i den 81:a minuten nickade in den till 3-2 på hörna.

De tre poängen innebär att United fortfarande hänger kvar i slaget om Champions League 2022/23.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester United slutar topp 4 4,50

Yarmolenko avgörande i mötet mot Villa

Hammers har inte gått av planen hemma på London Stadium utan att göra mål den här säsongen. Efter en mållös första halvlek (där Coutinho var närmast att sätta dit den) såg det länge ut som att det skulle sluta 0-0, men inbytte Yarmolenko som ersatte Michail Antonio fixade 1-0 i den 70:e minuten. Ökade på till 2-0 gjorde Fornals 12 minuter senare. Villa skulle dock få utdelning dem med när Jacob Ramsey i minut 90 gjorde matchens sista mål. Hoppet om Champions League 2022/23 lever fortfarande för Moyes och co.

Havertz fixar tre poäng

Det var ett Newcastle med nyfunnet självförtroende som åkte till London för att möta världsmästarna av klubblag. Ett Chelsea som för tillfället inte har en helt ekonomiskt problemfri tillvaro. Men sportsligt går det som på räls för det blåa Londonlaget. Offensivt har det den senaste tiden handlat om Kai Havertz som varit lysande de senaste matcherna då han levererat en hel del mål. Det var han som även sköt hem tre välbehövliga poäng i sista minuten av ordinarie speltid mot det gästande Newcastle. Tysken står nu på 4 gjorda mål på de 3 senaste matcherna.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Chelsea: Att sluta topp 4 1,02