Det svänger snabbt i placeringarna om Premier League topp 4. Efter att omgång 25 är till ända är det West Ham som klättrat upp på Champions League plats efter 2-2 borta mot Leicester. City fortsätter befästa sin plats i toppen av tabellen efter deras vinst med 4-0 på Carrow Road. Andra matchen i rad för Spurs som de förlorar på hemmaplan efter att Wolves lämnade med 0-2. Hasenhuttl och hans Southampton tar poäng för andra bortamatchen i rad när de fick med sig 1-1 mot United. Läs om höjdpunkterna från den 25:e omgången av engelska högstaligan.

Bowen bakom krysset mot Foxes

Det var en dramatisk avslutning av omgång 25 vi bjöds på. Högst inblandad i dramatiken var West Hams anfallare, Jarrod Bowen. Han gjorde redan efter tio minuter in i matchen första målet, vilket var hans sjunde i rad på lika många matcher. Leicester kvitterade sedan på straff innan halvtid och tog även ledningen i början av andra halvlek genom Pereira. Men detta skulle visa sig vara Bowens kväll, för även om han inte själv låg bakom kvitteringsmålet spelade han fram till Dawson som i 90+1 kunde utjämna till 2-2. Det oavgjorda resultatet räckte för att Hammers skulle bli ny ligafyra.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
West Ham slutar topp 4 8,00

Sterlings kväll på Carrow Road

Sedan Dean Smith tog över som tränare i Norwich har resultaten blivit avsevärt bättre och den där sistaplaceringen som de innehade känns inte lika självklar längre, nu ser det ut som att de kan klara kontraktet. Det blev såklart ett tungt bakslag mot City i helgen där de förlorade med 0-4, men det är inte mot dessa motstånd de ska ta poäng då klasskillnaden är alldeles för stor. Matchens spelare var Raheem Sterling efter att han stod för tre mål under mötet. Även Foden hamnade i målprotokollet och City är fortfarande etta i Premier League.

Vargarna med vinst mot Spurs

Tottenham är ju som bekant på jakt efter att ta en av platserna till Champions League 2022/23. Det ser för tillfället ganska illa ut efter att de för andra matchen i rad har förlorat på hemmaplan. I veckan var det Southampton som lämnade med 3 poäng efter att de vann med 2-3. Revanschen skulle tas mot Wolves på söndagen. Det blev inte så. Redan efter 6 minuter hade bortalaget tagit ledningen med 0-1 genom Jimenez och i minut 18 fastställde Dendoncker slutresultatet till 0-2. Trots att Tottenham pressade fick de aldrig in bollen och nu har de halkat ner på en åttondeplats.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Wolves slutar topp 4 15,00

Hasenhuttl fixar poäng för andra bortamatchen i rad

Det var väl ingen förutom Hasenhuttl som trodde på bortavinst i veckan mot Spurs när de möttes i London. Men tre poäng blev det efter vinsten med 2-3. Näst på tur i helgen stod Manchester United på Old Trafford. Hemmalaget tog i första halvlek ledningen genom Jadon Sancho. Southampton pressade tillbaka United och skapade en hel del chanser, men De Gea mellan stolparna tog allt som kom hans väg, iaf i den första halvleken. Bara tre minuter in efter avspark i andra halvlek kvitterade Saints genom Che Adams. Saints har på sina tio senast spelade matcher bara en förlust.

Premier League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Southampton slutar topp 6 50,00