Måndagen 13 december lottades åttondelsfinalerna av Champions League 2021/22. Först ut att ställas mot varandra var PSG-Real Madrid och Sporting-Manchester City där första mötet spelades 15/2. Idag fortsätter det med mötena Red Bull Salzburg-Bayern München och Inter-Liverpool. Resten av första rundan spelas 22/2 mellan Chelsea-Lille och Villarreal-Juventus. Dagen därpå ställs Atlético Madrid-Manchester United och Benfica-Ajax mot varandra. Andra rundan av åttondelen spelas mellan 8-9/3 och 15-16/3. Vi har speltips på alla matcher där vi tippar vilka som tar sig vidare till kvartsfinalerna. Häng med för att se våra Champions League odds.

Sporting Lissabon – Manchester City

Sporting var inte på förhand tippade att som det andraplacerade laget i grupp C ta sig vidare till åttondelen eftersom att både Dortmund och Ajax var före dem enligt oddsen, men med en bättre målskillnad än sina tyska motståndare tog de sista platsen till åttondelen. Men de ställs mot ett överlägset motstånd (Manchester City) där de förlorade första mötet med 0-5 hemma. De engelska ligamästarna är favoriter till att vinna Champions League och inte kommer portugiserna ha mycket att sätta emot Peps lagmaskin i returen på Etihad. Självklart vinner det blåa Manchesterlaget även andra mötet.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester City går vidare till kvarten 1,05

PSG – Real Madrid

Två fotbollsgiganter ställdes på tisdagskvällen mot varandra i åttondelen där första mötet ägde rum på Parc des Princes. Även om Carlo Ancelotti har fått ut maximalt av sitt spelarmaterial i det spanska huvudstadslaget denna säsong, räckte inte spelare som Modric och Benzema till i Paris. Istället var det stjärnfyllda PSG som vann det första mötet av två. Avgörandet stod Mbappé för på stopptid. Vi tippar att det slutligen blir det franska huvudstadslaget som vinner över två matcher. Det var ett tag sedan Real var bäst i världen. PSG har precis börjat sin resa dit.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
PSG går vidare till kvarten 1,40

FC Salzburg – Bayern München

Redbull-laget från Salzburg stormar för första gången i klubbens historia in i åttondelsfinalerna i Champions League. Detta efter att de slutade på en andraplats i grupp G. För motståndet står Bayern München som 2020 vann turneringen. Här är det inte så svårt att gissa sig fram till vilka som kommer att gå vidare. Även om det tyska storlaget skulle ha en dålig dag är deras spelarmaterial överlägset sina motståndares och ska därmed utan några större problem vinna över två möten. Självklart tippar vi Bayern München som laget att gå vidare till kvartsfinal.

Läs om största värvningarna av klubbarna i Champions League 2021/22

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Bayern München går vidare till kvarten 1,06

Inter Milan – Liverpool

Liverpool har hållt en extremt hög nivå säsongen igenom där vi inte har sett några tendenser att de skulle slå av på takten. Offensivt har det mesta kretsat kring Mohamed Salah som gör allting på en nivå snäppet över alla andra. Även defensivt ser det tryggt ut med Van Dijk tillbaka. Inter har gjort ett bra Champions League med andraplatsen i grupp D. Här tar det dock stopp för det Simone Inzaghi-ledda Milanolaget. Skillnaden om var lagen befinner sig i dagsläget är såpass ojämn att Liverpool kommer köra över de regerande mästarna i Serie A.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Liverpool går vidare till kvarten 1,25

Villarreal – Juventus

De regerande mästarna i Europa League tog sig vidare till åttondelen genom att i den sista gruppspelsmatchen besegra Atalanta på bortaplan. Oerhört imponerande då de återigen bevisade att de är ett cuplag att räkna med. Men formen har varit alldeles för ojämna för att de ska kunna stå upp mot Juventus i två matcher. För trots att den “gamla damen” inte går att känna igen längre, vann de grupp H före Chelsea. Allegri har haft det trögt att få igång på sitt lag, men en del av frågetecknen kommer att ha rätats ut i tid för åttondelen. Dessutom är deras spelarmaterial överlägset Villarreal.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Juventus går vidare till kvarten 1,52

Chelsea – Lille

De regerande mästarna av Europa slutade på en andraplats i grupp H bakom Juventus. Inget som var till deras nackdel när lottningen genomfördes då de fick de franska ligamästarna i åttondelen. Detta ska vara en munsbit för Chelsea, för även om Lille vann grupp G var det den lättaste i årets mästarturnering. Tuchel vet redan hur man vinner Champions League och tippar att han även denna gång har planen klar för sig att gå långt 2021/22. Lille ska inte ha en chans över två matcher mot Londonlaget. Vi tippar därför Chelsea i kvartsfinal.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Chelsea går vidare till kvarten 1,20

Våra senaste speltips om Champions League hittar du här!

Benfica – Ajax

Ett av Europas bästa fotbollslag för tillfället är Ajax. Inte ett enda poängtapp blev det i gruppspelet. Endast två andra lag lyckades med samma bedrift, Bayern München och Liverpool. Benfica slutade på andraplats före Barcelona i grupp E genom att vinna sista matchen mot Dynamo Kiev med 2-0. Med den formen laget från Amsterdam är i, där de ångat fram och kört över allt motstånd ska de inte ha några problem att fortsätta på samma inslagna väg i åttondelen. Vårat tips blir att Ajax går vidare till kvartsfinalen.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Ajax går vidare till kvarten 1,30

Atlético Madrid – Manchester United

Svårtippat möte. Atleti kan en bra dag slå vilket lag som helst i världen, men det spanska huvudstadslaget har inte kommit upp i samma nivå som förra säsongen och det var knappt att de tog sig vidare till slutspelet. United är inte i sitt bästa slag för tillfället heller, men deras spel med Rangnick kommer fortsätta utvecklas under tiden fram tills att åttondelen drar igång. Har svårt att se Simeone och co växla upp i nivå när det varit trögstartat hittills under 2021. Vi tippar att United tar sig vidare till kvarten.

Champions League 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Manchester United går vidare till kvarten 1,65