I de flesta andra sporter är turneringsspel och andra långtidsspel lite av en parentes men inom golfen står de för väldigt stor del av insatserna. Fullt förståeligt. Det finns ju inga "matcher" i vanliga golftävlingar utan det handlar helt enkelt om vem som vinner, och därför är det också det man helst spelar på.

Dags för vår svenska Europatourtävling Nordea Masters, en tävling jag följt på plats de senaste dryga 10 åren. Denna upplaga ser det tyvärr ut som att jag missar, åtminstone när det gäller att vara på plats, men som tur är, SVT sänder allt som finns att sända från torsdag till söndag. Denna gång är Barsebäck spelplats efter att tävlingen spelats på Bro Hof i Stockholm och på PGA National i Malmö de senaste åren. I min mening den absolut mest publikvänliga banan vi har i Sverige, Barsebäck, så det är en upplaga att se fram emot som drar igång imorgon torsdag.

Oddsen då?

Vi tar oss en titt på hur det ser ut på utvalda bolag.

Först ut Bethard*, där man just nu kan få 1400 kronor i bonus om man använder denna länk.

Stenson 5.80

Norén 8.00

Fitzpatrick 19

Westwood 21

Man kan lugnt säga att det lutar åt svensk seger denna gång. Tävlingen har inte lyckats locka de där riktiga toppnamnen förutom då våra svenska spelare. Stenson är just nu rankad femma i världen. Norén som vann en stor tävling förra veckan är nu åtta. Två svenskar på topp-10 alltså. Helt fantastiskt.

Vi tar Unibet* också där man just nu kan få en bonus på 200% upp till 1000 kronor om man använder denna länk.

Stenson 6

Norén 8

Westwood 19

Fitzpatrick 21

Och slutligen bet365* där man via denna länk kan få 1000 kronor i bonus.

Stenson 6

Norén 8

Westwood 19

Fitzpatrick 21

Spelbolagen är eniga. Stenson är favorit på sin hemmabana. Norén utmanar honom och sen är det jämnt, men de båda britterna, den rutinerade Westwood som är en av tidernas bästa spelare på Europatouren och den yngre Fitzpatrick är de som har störst chans bland skrällarna.

Mycket nöje under helgen.