Newcastle dammar igång Premier League säsongen 2022/23 hemma mot Nottingham Forest. Matchen av något historisk karaktär då det är den första matchen under en full säsong för klubbens nya ägare. Det har inte undgått någon att Newcastle köptes upp och nu ägs av en saudiarabisk grupp av investerare. Klubbens nya ägare visade sina ambitioner direkt genom att spendera rejält under januarifönstret, något man har fortsatt med under sommaren.

Även Nottingham Forest har haft en hektisk sommar. Man satsar på att stanna kvar i Premier League som nykomling när man nu är tillbaka i högstaligan efter över 20 år i lägre divisioner. Deras äventyr börjar alltså med en bortamatch mot Newcastle med start 16:00, 6 augusti.

Newcastle’s nya ansikten

Efter en lång jakt på Sven Botman, senast i Lille, har Newcastle nu lyckats landa spelaren. Holländaren har tidigare kopplats ihop med Liverpool och Manchester United, men slutligen vann Newcastle alltså den dragkampen och köpte loss Botman för 33 miljoner pund. Botman kommer att spela tillsammans med Dan Burn i mittförsvaret som anslöt till Newcastle i januari. Utöver backparet har man plockat in Nick Pope som kommer att ge Martin Dubravka rejäl konkurrens om startplatsen mellan stolparna.

Matt Targett var i klubben på lån från Aston Villa och nu har Newcastle lyckats knyta till sig spelaren på permanent basis. Man var ute efter Darwin Nunez, som gick till Liverpool, och satsar nu på Benjamin Seski till att förstärka anfallet. Skulle man lyckas knyta till sig Seski blir det oerhört intressant att se var man kan placera sig i tabellen.

Oddsen för matchen mellan Newcastle och Nottingham Forest bjuder in till intressanta val av spel. Trots att det är två lag som har höga förväntningar och förhoppningar på sig har spelbolagen valt att favorisera Newcastle ganska så kraftigt. Vi har dock hittat en hel del intressanta spel med bra odds.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Newcastle: Att vinna 1,68
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Över 2.5 mål 2,05
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Båda lagen gör mål: Ja 2,00

Oddsen på Newcastle United - Nottingham Forest uppdaterades senast fredagen den 5 augusti klockan 15:26. Du kan själv jämföra odds på matchen i vårat matchcenter.

Forest är redo från start

Nottingham Forest har också varit aktiva under sommaren efter att ha tappat några nyckelspelare efter uppflyttningen. James Garner var startspelare på klubbens mittfält men har nu återvänt till Manchester United. Djed Spence var en av lagets mer framstående spelare men har nu skrivit på för Tottenham Hotspur. Detta har tvingat Nottingham till att förstärka, bland annat med följande spelare.

  • Jesse Lingard- gratis
  • Neco Williams- 18 miljoner pund
  • Moussa Niakhate- nio miljoner pund
  • Taiwo Awoniyi- 18 miljoner pund
  • Dean Henderson- lån
  • Wayne Hennessey- gratis

Man har plockat in en bra mix av talang och erfarenhet, inte minst på målvaktssidan där 24-årige Dean Henderson har hämtats in samt 35-årige Wayne Hennessey. Defensiven har förstärkts med Niakhate och WIlliams medan transfern av Jesse Lingard är den som får fansen att hoppas allra mest. Enligt rykten kommer Lingard att tjäna närmare 200 000 pund i veckan, vilket är väldigt högt för en nykomling. Lingard spelar därmed med en del press på sig. Han kommer att debutera för sin nya klubb i deras premiär mot Newcastle. Kan han vara tungan på vågen och fälla avgörandet till lagets favör?

TV-tider för matchen mellan Newcastle United - Nottingham Forest i Premier League 2022/23

Newcastle mot Nottingham spelas lördagen 6 augusti klockan 16:00. Matchen går att se både på Viasat Sport Premium samt hos Viaplay.