Nykomlingarna Fulham välkomnar Liverpool i den andra matchen av Premier League-säsongen 2022/23, den första för dessa båda. Fulham kunde inte ha bett om en tuffare match att påbörja äventyret med och Liverpool är säkerligen nöjda med motståndet man får i sin första match i jakten på titeln.

Det har gått mer än ett år sedan lagen ställdes mot varandra senast, närmare bestämt i mars 2021 när Fulham åkte till Anfield och tog med sig alla tre poäng hem efter ett avgörande av Mario Lemina. Det senaste mötet på Craven Cottage slutade 1-1 vilket ger Fulham ett bra facit på senare tid mot motståndaren.

Fulham slåss för överlevnad

Fulham har fått in ett par stabila nyförvärv och är igång med att få in ett tredje. Hittills har man värvat Andreas Peirera som närmast kommer från Manchester United. Med sin erfarenhet från Premier League och hans skicklighet kan mittfältare komma att bli värdefull för Fulham. Man har också värvat Joao Palhinha från Sporting Lissabon, en affär som gick loss på 18 miljoner pund. Kan hans framgångar i den portugisiska översättas till spel i Premier League kan det bli riktigt bra.

Laget kommer att behöva all hjälp man kan få om man ska stanna kvar i Premier League, men den största nyckeln finns kanske redan i klubben. Aleksandar Mitrovic hade ett fenomenalt fjolår i Championship där han slog rekord för flest gjorda mål på en säsong (43). Om han kan fortsätta på den inslagna vägen kan det bli tungan på vågen för Fulham. För den som tror på seger för Fulham redan mot Liverpool finns det en hel del pengar att hämta.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Fulham: Att vinna mot Liverpool 12,00

Liverpool på jakt efter nummer 20

Jurgen Klopp är på jakt efter sin egen andra och ligatitel nummer 20 för Liverpool. Efter fjolårets snöpliga miss på säsongen sista dag är det ett hungrigt och revanschsuget Liverpool som går in i årets säsong för att vinna stora titlar. Man har visat resterande 19 klubbar sina ambitioner genom att spendera stort på transfermarknaden


In har Darwin Nunez kommit för 100 miljoner pund i övergången från Benfica. Han har kommit igång under försäsongen och kan mycket väl göra sitt första mål i Premier League på Craven Cottage. Klubben har även värvat Fabio Carvalho från just Fulham. Två andra stora händelser kring klubben kretsar kring Sadio Mané och Mohamed Salah. Den förstnämnda har lämnat England för spel i Bayern München medan Salah efter en hel del spekulationer har skrivit ett nytt kontrakt med Liverpool. Det återstår att se om Luis Diaz och nämnda Nunez kan ersätta Mané i anfallet.

Fulham vs Liverpool Odds

Det finns mycket som talar för att Liverpool vänder på trenden mot Fulham och inleder säsongen med en övertygande seger. Jurgen Klopps mannar har mängder av kvalité och i jakten på ligatiteln är detta en match man måste vinna. Min förutsägelse är att LiverpooI tar en 4-1-seger där både Salah, Nunez och Alexander-Arnold mycket väl kan hamna i målprotokollet, precis som trion gjorde i Community Shield.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Liverpool: Att vinna med 4-1 17,00
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Mohamed Salah: Att göra mål i matchen 1,81
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Darwin Nunez: Att göra mål i matchen 2,02
Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Trent Alexander Arnold: Att göra mål i matchen 7,00

Oddsen på Fulham - Liverpool uppdaterades senast fredagen den 5 augusti klockan 16:11. Du kan själv jämföra odds på matchen i vårat matchcenter.

Såklart hade det varit uppfriskande att se Fulham prestera ett fint resultat mot Liverpool igen men historiken utöver den som gäller inbördes talar inte för det. I sina tre senaste premiärmatcher har Liverpool hittat nätet inte mindre än elva gånger. Samtliga möten har varit mot nykomlingar, likt Fulham är i år. 4-1 är förutom ett realistiskt resultat ett spel som ger dig fina odds.

TV-tider för matchen mellan Fulham - Liverpool i Premier League 2022/23

Bänka dig framför matchen på antingen Viasat Sport Premium eller Viaplay, matchstart 13:30 lördagen 6 augusti.