De största klubbarna har handlat och förstärkt inför den kommande säsongen. Framför allt har klubbar som Manchester City, PSG och Tottenham Hotspur varit aktiva på sommarens transfermarknad. Här får du en översikt från de största övergångarna, tillsammans med en oddstabell för antalet gjorda mål för utvalda spelare.

{Uppdaterat 21/7-2022}

OBS: Sommarens transferfönster stänger den 1 september, så den här listan kommer att uppdateras regelbundet.

Läs allt om EM 2022 i våran oddsguide!

1. Aurélien Tchouaméni till Real Madrid från Bordeaux för 80 miljoner euro.

Monaco betalade bara 17,5 miljoner euro för att hämta Aurélien Tchouaméni från Bordeaux 2020, så de har återigen visat sig vara mycket bra fyndare. Den 22-årige franske mittfältaren kliver in på ett stabilt mittfält med Casemiro som defensiv stöttepelare, men kanske har Real Madrid trots allt gjort en kupp här och kan utlösa en generationsväxling på det åldrande mittfältet.

Real Madrid är ett hett speltips att vinna La Liga 22/23 hos spelbolagen, där Bet365** erbjuder oddset 2,10 på att mästerskapet slutar med Real Madrid.

2. Matthijs de Ligt till Bayern München från Juventus för 80 miljoner euro

Vanligtvis är Bayern inte en klubb som lägger dessa summor på nyförvärv, men med Oliver Kahn som VD har det bevisligen ändrats på. Trots sin unga ålder (22) är den nederländske försvararen redan ett etablerat namn i världsfotbollen och kommer att vara mittback i den tyska storklubben flera år framöver. Enorm värvning där Bayern verkligen visar att de på allvar kommer vara med och slåss om att vinna Champions League 2022/23.

3. Darwin Núñez till Liverpool från Benfica för 75 miljoner euro

Benfica vet också hur man köper billigt och säljer dyrt. Den uruguayanske anfallaren Darwin Núñez kom från spanska Almeria för 24 miljoner euro, Liverpool spenderade €75 miljoner för att få målskytten till Anfield. Men den totala övergångssumman kan nå €100 miljoner, vilket gör Núñez till det dyraste köpet i Liverpools historia.

Darwin Núñez gjorde 34 mål på 41 matcher för Benfica förra säsongen, men passar han in i Jürgen Klopps lagbygge och kan Núñez bli den nya Luis Suárez i Liverpool? Med de stora summorna spenderade är det upp till bevis då han måste övertyga Liverpoolfansen om att han är den naturliga ersättaren till Mané.

Odds på Núñez i Liverpool

Nedan ser du oddsen på Nunez första säsong i Liverpool.

Darwin Núñez: Antal mål i Premier League under säsongen 22/23 Högsta odds Spelbolag
Över 14,5 mål 1,72
Under 14,5 mål 2,00

Oddsen på Nunez uppdaterades senast 21 juli klockan 12:47.

4. Erling Haaland till Manchester City från Dortmund för 60 miljoner euro.

Förväntningarna är skyhöga på den unge norske anfallaren Erling Haaland, som är tänkt som den sista pusselbiten i Pep Guardiola lagbygge för att äntligen bärga Champions League-trofén till Manchester City. Haaland är bookmakarnas favorit att bli Premier Leagues bäste målskytt under säsongen 22/23.

Haaland odds på antal mål

Här kan du se de bästa oddsen på Haaland i den kommande säsongen i Premier League.

Erling Haaland: Antal mål i Premier League under säsongen 22/23 Högsta odds Spelbolag
Över 24,5 mål 2,00
Under 24,5 mål 1,72

Oddsen på Erling Haaland uppdaterades senast 21 juli klockan 12:47.

5. Raheem Sterling till Chelsea från Manchester City för 60 miljoner euro

Manchester City kommer att komma med en något förändrad offensiv under den kommande säsongen efter försäljningen av både Raheem Sterling och Gabriel Jesus. Sterling hade bara ett år kvar på sitt kontrakt och en flytt till Chelsea skulle kunna ge hans karriär fart på nytt och han skulle definitivt få mer speltid än i City.

Raheem Sterling: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
15 eller fler mål 1,72

Oddsen på Raheem Sterling uppdaterades senast 21 juli klockan 12:48.

6. Richarlison till Tottenham från Everton för 60 miljoner euro.

En ny brasilianare har anslutit sig till Spurs-anfallet och Richarlison kommer att få finna sig tillrätta vid sidan av Harry Kane och Son Heung-min och konkurrera med Kulusevski om en plats i startelvan. Den brasilianske landslagsanfallaren gjorde 10 mål i Premier League förra säsongen i ett Everton som gjorde en usel säsong där Richarlison var en av de få ljuspunkterna.

Richarlison: Antal mål i Premier League under säsongen 22/23 Högsta odds Spelbolag
Över 9,5 2,10
Under 9,5 1,65

Oddsen på Richarlison uppdaterades senast 21 juli klockan 12:48.

Med tillägg kan övergångssumman för Richarlison landa på inte mindre än 71 miljoner euro.

7. Raphinha till Barcelona från Leeds för 58 miljoner euro.

Det ryktades länge om den här övergången och nu blev det äntligen klart. Raphinha som alltid drömt om att dra på sig Barcelona-tröjan kommer att få göra det säsongen 2022/23. 11 mål gjorde han 2021/22 i ett underpresterande Leeds och det kommer att bli spännande att se hur han presterar i den storsatsande katalanska storklubben. Övergångssumman kan komma att uppgå till €67 miljoner beroende på prestationer.

8. Lisandro Martínez till Manchester United från Ajax för 55 miljoner euro.

En värvning från Erik ten Hags gamla klubb ter sig logiskt då han känner spelaren sedan tidigare. Den bollskicklige mittbacken kan komma att ge en ny dimension i uppbyggnadsspelet. 

9. Kalvin Phillips till Manchester City från Leeds för 53 miljoner euro.

Ambitiösa Manchester City har en stjärnspäckad trupp och nu får de sällskap av den 26-årige engelske landslagsmannen Kalvin Phillips, som flyttar från bottenlaget Leeds till de regerande mästarna och favoriterna att vinna även detta år. Men finns det plats på Manchesters mittfält, eller kommer Phillips att få ta en back-up position till Rodri?

Klubböverföringar mellan Premier League-klubbar blir ofta rejält dyra och då särskilt engelska spelare. Det blev i slutändan en bra affär för Leeds. 

Vill du veta mer om våran egen inhemska liga kan du läsa om det i våran säsongsguide här!

10. Gabriel Jesus till Arsenal från Manchester City för 53 miljoner euro.

I och med Haalands ankomst till Etihad Stadium innebär det att Gabriel Jesus inte kommer få lika mycket speltid. När det är ett VM-år är det extra viktigt för Gabriel Jesus att göra mål för att säkra en plats i startelvan i det brasilianska landslaget. Endast åtta mål i Manchester City-tröjan förra Premier League-säsongen blev det, men Gabriel Jesus förväntas spela en huvudroll i Arsenal.

Gabriel Jesus: Antal mål i Premier League under säsongen 22/23 Högsta odds Spelbolag
Över 13,5 mål 1,85
Under 13,5 mål 1,85

Oddsen på Gabriel Jesus uppdaterades senast 21 juli klockan 12:50.

Det råder brist på erfarenhet i Arsenals anfall efter att Aubameyang och Lacazette lämnat klubben. Gabriel Jesus förväntas med sin erfarenhet kliva in och leda vägen för talanger som Bukayo Saka samt landsmannen Gabriel Martinelli.

11. Robert Lewandowski till Barcelona från Bayern München för 50 miljoner euro.

En av sommarens stora transferbomber. Barcelona får världens kanske bästa målskytt alla kategorier i den polske anfallaren. Med den här värvningen är det katalanska storklubben återigen en seriös kandidat till att vinna Champions League. Enda problemet är att det är trångt i Barcas anfall där redan Depay, Aubameyang, Torres, Fati och Raphinha ska slåss om en plats, men oavsett så kommer den 33-årige målmaskinen vara garanterad en startplats.

12. Vitinha till PSG från Porto för 41,5 miljoner euro.

PSG lyckades locka den unge portugisiske mittfältaren Vitinha till Paris när de aktiverade utköpsklausulen för svindlande 41,5 miljoner euro. Förra säsongen var Vitinha avgörande för att Porto vann ligatiteln och han kommer att bli ett spännande tillskott till PSG:s redan stjärnspäckade trupp.

13. Sadio Mané till Bayern München från Liverpool för 41 miljoner euro

Det var en överraskning att Bayern München lyckades locka bort Sadio Mané från det välmående Liverpool, där den senegalesiske anfallaren har varit en viktig del av Klopps taktik och en oersättlig partner till Mohamed Salah.

Han har redan stjärnstatus, men kommer Mané att bli en succé på Alianz Arena i München?

Sadio Mané: Antal mål i Bundesliga under säsongen 22/23 Högsta odds Spelbolag
Över 15,5 mål 1,50
Under 15,5 mål 2,40

Oddsen på Mané uppdaterades senast 21 juli klockan 12:50.

14. Kalidou Koulibaly till Chelsea från Napoli för 40 miljoner euro.

Sista chansen var det för Napoli att casha in på sin mittbacksgigant då det endast återstod ett år på kontraktet. Men Chelsea har fått en av de bästa försvararna i Serie A de senaste säsongerna. 

15. Nuno Mendes till PSG från Sporting Lissabon för 40 miljoner euro.

Den portugisiske försvararen Nuno Mendes var utlånad till PSG förra säsongen, där han både utsågs till Årets unga spelare och fanns med i Årets lag i Ligue 1. Hans imponerande prestationer har fått PSG att utnyttja sin köpoption och därmed säkra den portugisiske landslagsmannen för de kommande fyra åren.

16. Fabio Vieira till Arsenal från Porto för 35 miljoner euro

Gunners manager, Mikel Arteta, vill att Arsenal ska återvända till de fyra bästa lagen och därmed kvalificera Londonklubben för Champions League. Och den spanske managern måste ha sett något speciellt i den offensiva mittfältaren Fabio Vieira, som inte var ordinarie för Porto förra säsongen och som ännu inte har debuterat i det portugisiska landslaget. Med 5 miljoner euro i tilläggsbelopp landar den totala övergångssumman på 40 miljoner euro för 22-årige Fabio Vieira, vilket verkar vara en stor satsning från Artetas sida.

17. Sebastian Haller till Dortmund från Ajax för 31 miljoner euro

Dortmund kommer att försöka ersätta målskyttemonstret Erling Haaland, och de har valt den stora anfallaren Sebastian Haller från Ajax. Han gjorde 34 mål på 43 matcher för Ajax förra säsongen, varav 11 mål på bara åtta Champions League-matcher.

18. Yves Bissouma till Tottenham från Brighton för 30 miljoner euro.

Dejan Kulusevski får ytterligare en ny lagkamrat och det börjar se ut som ett starkt Spurs-mittfält. Det fanns bara ett år kvar på hans kontrakt, så om Brighton ville ha en övergångssumma var de tvingade att sälja sin mittfältsprofil i sommar.

19. Julián Álvarez till Manchester City från River Plate för 18,5 miljoner euro.

Är Julián Álvarez nästa Sergio Agûero? Det ska bli intressant att se vilka planer Pep Guardiola har för den lilla argentinska anfallaren från River Plate. Álvarez kommer att ta chansen när tillfälle ges, men han har en lång väg att gå för att ta sig in i startelvan.

20. Tyrell Malacia till Manchester United från Feyenoord för 15 miljoner euro

Första köpet för den nya Manchester United-managern Erik ten Hag. Tyrell Malacia kommer nu att slåss med den engelske landslagsmannen Luke Shaw om vänsterbackplatsen.

21. Romelu Lukaku till Inter från Chelsea - lån med köpoption

Kommer Romelu Lukaku äntligen att lyckas hitta rätt klubb? Det har varit flera klubbyten och den korta vistelsen i Chelsea förra säsongen blev ingen succé. Lukaku gjorde bara 8 PL-mål under Tuchel, men den belgiske anfallaren kan återupptäcka glädjen i spelet och bli en målhjälte för Inter igen.

Romelu Lukaku: Antal gjorda mål i Serie A under säsongen 22/23 Högsta odds Spelbolag
Över 21,5 mål 1,85
Under 21,5 mål 1,85

 Oddsen på Lukaku uppdaterades senast 21 juli klockan 12:52.

I ett tätt fält med Juventus och Milan är Inter nu favoriter att vinna Serie A 22/23, och hos Nordicbet** hittar vi oddset 2,80 på att mästerskapet går till Inter.

22. Antonio Rüdiger till Real Madrid från Chelsea - fri transfer

Den tyske mittbacken Antonio Rüdiger kommer med massor av erfarenhet och ser ut att bli en riktigt bra förstärkning för Champions League-vinnarna Real Madrid. En stor förlust för Chelsea och deras tyske manager Thomas Tüchel. Det ska bli intressant att se vilka förstärkningar Londonklubben tar in för att ersätta Rüdiger.

23. Andreas Christensen till Barcelona från Chelsea - fri transfer

Och Chelsea får även klara sig utan den danska landslagsstjärnan Andreas Christensen, som anslutit sig till landsmannen Martin Braithwaite i den spanska storklubben Barcelona. Blir Andreas Christensen avgörande i Barcelonas jakt på att återigen bli Spaniens främsta fotbollslag?

Hos Unibet** kan vi hämta oddset 2,75 på att Barcelona vinner mästerskapet i La Liga 22/23.

24. Paul Pogba till Juventus från Manchester United - fri transfer

Fransmannen Paul Pogba är tillbaka i Turin efter att ha spelat under sin nivå i sex raka säsonger för Manchester United. Endast under korta perioder lyckades Paul Pogba leva upp till de höga förväntningarna på Old Trafford, men han kanske återfinner spelglädjen och motivationen när han drar på sig Juve-tröjan igen.

25. Christian Eriksen till Manchester United från Brentford - fri transfer

Vilken comeback det blev från den danske mittfältaren när han återvände till Premier League och laget Brentford förra säsongen. Inte så konstigt att Erik ten Hag vill ha honom i sitt nya Manchester United. 

Detta är inte en komplett lista över alla stora transfers i sommar, men vi kommer att lägga till nya transfers och fortsättningsvis uppdatera med odds för antal gjorda mål under säsongen.