I helgen går UFC 259 av stapeln där det kommer att delas ut tre bälten under kvällen. Titelmatcherna är mellan bälteshållaren Petr Yan och utmanaren Aljamain Sterling i Bantamvikt, Amanda Nunes som har bältet i fjädervikt går upp mot Megan Anderson. Största matchen som äger rum under galan är den mellan Israel Adesanya, bälteshållare i medelvikt, som inför mötet i lätt tungvikt mot Jan Blachowicz kan bli titelhållare i två viktklasser samtidigt.

Missa inte odds och speltips på UFC 263

Speltips Petr Yan – Aljamain Sterling

Fighters Högsta odds Spelbolag
Petr Yan 1,87
Aljamain Sterling 1,95

I somras blev Yan bälteshållare efter att han tog bältet från Jose Aldo i en fight han var överlägsen i. Han dominerade mötet totalt och tog bältet snyggt. Även hans siffror i karriären imponerar då han har 15 vinster på sina 16 matcher. Men i UFC är han obesegrad där han har gått 7 matcher och vunnit de flesta ståendes. Aljamain är med sina 14 matcher i UFC mer rutinerad, men har ett sämre record då han förlorat tre av dem.

Aljamains styrka ligger i brottningen och det är säkerligen det han kommer att försöka gå för. Tippar att Yan dock kommer att vilja fortsätta matchen ståendes eftersom att han har riktigt bra slag. Dessutom är han extremt bra på att förhindra att bli nedtagen och därför tippar jag att han fortsätter att hålla bältet och vinner matchen. Aljamain kommer ha det för svårt ståendes helt enkelt.

Speltips Amanda Nunes – Megan Anderson

Fighters Högsta odds Spelbolag
Amanda Nunes 1,10
Megan Anderson 7,50

Amanda Nunes är stekhet inför helgens titelmatch mot Megan Anderson. Hon har fullständigt dominerat UFC i sina senaste fighter med hela 11 vinster i rad. Hon är som bekant titelhållare i fjädervikt, som hon försvarar i helgens möte, men även i bantamvikt. Utmanaren Megan Anderson har inte alls ett lika bra record då hon på sina 5 matcher i UFC har åkt på två förluster, men kommer i sin senaste match från en vinst som hon tog mot Norma Dumont i februari 2020.

Amanda Nunes är en extremt bra fighter både ståendes och på backen, men hennes styrka ligger i slagen där hon kan mata på rejält mot motståndarna. Hennes försvar mot nedtagningar är nästintill fläckfritt med 84%. Jag tippar att hon kommer att föra matchen och ganska enkelt avvärja Anderson med sina snabba slag och sitt strålande försvar.

Speltips Jan Blachowicz – Israel Adesanya

Fighters Högsta odds Spelbolag
Israel Adesanya 1,44
Jan Blachowicz 2,85

Den nya stora stjärnan i UFC är Israel Adesanya som tagit sporten med storm. Nigerianen som redan är titelhållare i mellanvikt går i helgen upp en viktklass för att ta bältet i lätt tungvikt. Han har inför helgens möte om bältet gått 9 matcher i UFC med 9 raka vinster. Hans motståndare, Jan Blachowicz har fler matcher under bältet i UFC, men ett inte alls lika cleant record då han på sina 15 matcher har hela 5 förluster.

Tippar att viktskillnaden kommer att märkas av här då Israel, trots att han går upp till den här viktklassen inte ökat i vikt. Det kommer gynna honom eftersom att han redan besitter en otrolig snabbhet i slagen. Blachowicz är givetvis ingen dålig fighter, men det kommer att bli för svårt för honom att försvara sig mot Adesanyas snabba attacker då skillnaden i vikt kommer vara till nackdel för titelhållaren i lätt tungvikt.

Förbered dig på bästa sätt med vårat matchcenter!