Det är bara några timmar sen som Toronto Raptors kröntes som NBA-mästare säsongen 18/19. Golden State Warriors, som var dubbla regerande mästare och favoriter på enligt de odds som funnits hela säsongen, hade till slut knappt några bra spelare kvar och räckte inte till. Demarcus Cousins var borta nästan hela säsongen och en skugga av sig själv när han kom tillbaka i slutet av slutspelet. Kevin Durant försvann med en trasig hälsena i match fem och i match sex rök också Klay Thompson med en ledbandsskada i knät. Kvar fanns egentligen bara den största stjärnan av dem alla, Stephen Curry men han lyckades inte besegra Raptors enorma bredd ensam och Raports kunde ta hem mästerskapet utan att behöva spela en sjunde och avgörande match på hemmaplan, en match som de snudd på garanterat hade vunnit ändå med tanke på Warriors alla skador.

Spelvärlden sover aldrig, och några spelbolag är ordentligt på tårna och har redan odds uppe för nästa säsong. 

Klart lägst odds på Bucks

Och de är eniga. Favoriter till att vinna nästa säsong är varken Raptors eller Warriors utan Milwaukee Bucks, ett egentligen ganska litet lag men som har den spelare som antagligen kommer ta över som den allra bästa de närmaste åren, Giannis Antetokounmpo. Den fantastiska greken, som är närmare 215 cm lång men rör sig som en liten spelare bar laget på sina axlar säsongen som var och Bucks var länge det kanske allra bästa laget i ligan. Inte helt otroligt att de under sommaren lyckas knyta till sig ytterligare en stjärnspelare som vill spela med Giannis, trots att Bucks kanske normalt sett inte är ett lag där de stora stjärnorna brukar landa. Men de har Giannis dragningskraft, och de har också bra komplementsspelare runt honom som kommer duga om de får ytterligare någon bra spelare. Bucks får ses som ganska rimliga favoriter med tanke på hur bra de var i år.

Bli kund och spela Bucks till 6 gånger hos Unibet

Håller Warriors ett år till?

Spelbolagen är också eniga om vilka som är andrahandsfavoriter. Där ligger just nu Warriors, men risken att spela dem nu känns rätt hög. Samtidigt som uppsidan finns där. Om de nu får behålla alla sina spelare, då är de storfavoriter nästa säsong också, men det absolut mest troliga förefaller vara att Durant lämnar under sommaren, och då lär Warriors rasa i listorna. De kommer fortfarande ha chansen, men knappast vara en av de främsta favoriterna. Laget blir också äldre och äldre och såna dynastier som de nu haft varar aldrig för evigt. Det kan vara dags för Warriors att falla ifrån lite nu. Eller så har de en säsong till i sig. Det vet man ännu inte.

8 gånger pengarna på Warriors hos Unibet

Värdet ligger på Lakers?

Sen blir spelbolagen oeniga. Unibet har Los Angeles Lakers som tredjehandsfavoriter medan Betfair har Raptors på den positionen. När det gäller Lakers handlar allt om spekulation. Laget de har nu har noll och intet när det gäller chans att vinna ett mästerskap. De gick inte ens till slutspel i år. Men de flesta tyckarna räknar kallt med att man under sommaren kommer lyckas trejda till sig Antonio Davis, som är en av ligans bästa spelare, från New Orleans Pelicans. Komplicerad situation där dock då Davis bara har ett år kvar på sitt kontrakt men trots det vill Pelicans ha bra betalt för honom samtidigt som det lag som ska trejda till sig honom inte har några garantier för att få ha honom hos sig i mer än ett år. Lakers borde emellertid vara ett lag som skulle kunna få Davis att stanna och man brukar sällan heller vara försiktig när det gäller att trejda till sig superstjärnor. Davis hamnar nog i Lakers, och när han väl gör det kommer mest troligt ytterligare någon stor spelare hamna där. Plus att de redan har tidernas bästa, eller näst bästa enligt vissa, spelare i Lebron James. Spekulation som sagt, men det är inte alls omöjligt att Lakers kommer vara klara favoriter när den nya säsongen drar igång om ett knappt halvår.

Betfair erbjuder höga 9 gånger pengarna på Lakers

Leonard förändrar allt för Clippers?

Mest intressant med oddsen just nu är annars att när man tittar på odds på den amerikanska marknaden. Odds som inte går att spela på någon annanstans, och inte ens över hela USA. Men de som kommit ut med odds där håller Los Angeles Clippers som en av huvudfavoriterna medan oddsen på våra svenska spelbolag fortfarande är väldigt höga på dem. Clippers överpresterade lite säsongen som var och tog sig till slutspel, men just nu har man inte precis ett lag för att vinna. Starka rykten säger dock att årets slutspels överlägset bästa spelare, Raptors Kawhi Leonard, som i sommar kan välja och vraka var han ska spela, vill flytta hem till sina rötter och då välja just Clippers. Samma sak som med Lakers. Väljer han att spela där kommer det bli en dominoeffekt och flera kontraktslösa spelare kommer välja Clippers och plötsligt kan de tillhöra favoriterna.

Är USA rätt ute? 17 gånger på Clippers hos Betfair

Suns och Grizzlies chanslösa

Spelbolagen är också eniga om vilka två lag som har minst chans att vinna. Hopplösa Phoenix Suns, som haft höga draftval senaste åren men inte fått ihop någonting överhuvudtaget och Memphis Grizzlies som de senaste åren skickat iväg i princip alla sina bra spelare ses helt utan chans att vinna. 

100% upp till 2000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Bättre odds än de flesta
18+, regler och villkor gäller

100% upp till 1 000 SEK

18+, regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+, regler och villkor gäller