Det är inte många veckor kvar nu till Franska Öppna, och det är hög tid att titta till de odds som just nu erbjuds. Inför grussäsongen var Rafael Nadal enorm favorit till att ta hem sin 12:e titel i Paris. Det är han numera inte längre. 

Bethard har alltid bland de bästa utbuden när det gäller odds på tennis. Man uppdaterar sina slutsegrarodds varje dag under spelveckorna och man har klart högst odds bland alla spelbolag när det gäller matchoddsen. Man är ett bolag man ska ha helt enkelt om man spelar på tennis.

Oddsen för Franska Öppna ser just nu ut såhär.

odds

Han är fortfarande favorit, Nadal, men favoritskapet har minskat avsevärt. Han har de senaste åren allt som oftast stått i klart under 2 gånger pengarna på att vinna turneringen, vilket får ha ansetts vara rätt rimligt i och med att han vunnit 11 gånger och bara förlorat två gånger i turneringens historia. Mot Robin Söderling i åttondelen 2009 och mot Novak Djokovic i kvarten 2015. I övrigt har han vunnit samtliga upplagor där han ställt upp.

Men nu är han plötsligt hotad. 

Han vann inte i Monte Carlo. Där föll han mot Fabio Fognini i semifinal. Han vann inte i Barcelona. Där föll han mot Dominic Thiem i semifinal. Och han vann inte i Madrid. Där föll han mot Stefanis Tsitsipas i semifinal. Tre semifinaler på tre turneringar i sommar för Nadal alltså. Som sagt, hans favoritskap falnar mer och mer gällande Franska Öppna.

Man ska emellertid veta att det är bäst av fem set i Franska Öppna. Den enda grusturneringen där det är det, och det gynnar i stort sett alltid Nadal. Så hans förluster under sommaren, de betyder mycket, men det blir ändå andra bullar när det väl vankas Franska Öppna. 

2,40 på Nadal just nu, och jag har svårt att se att det kommer att sjunka, så kanske att man ska vänta lite om man tänkt spela honom. 

3,10 på Djokovic, det kan vara intressant. Han vann turneringen i Madrid på ett mycket kontrollerat sätt. Han hade inga problem alls med de motståndare som innan dess bankat skiten ur varandra. Det känns i nuläget snudd på som att Djokovic är spelaren att slå, trots att han inte mött och därmed inte slagit Nadal på grus hittills i år.

Spela Djokovic till 3,10 hos Bethard

5,50 på Thiem, som efter förlusten mot Djokovic i Madrid inte längre är spelaren att slå. Men han har slagit Nadal under sommaren, det har inte Djokovic gjort, och någon gång ska det vara dags för Thiem att vinna i Paris. Han ska nämnas väldigt tidigt bland utmanarna denna gång.

Spela Thiem till 5,50 hos Bethard

17 gånger pengarna på Roger Federer som numera är fjärdehandsfavorit, precis som han ska vara. Han förlorade dock mot Thiem i Madrid trots att förhållandena där gynnade honom kraftigt. Ska han då kunna slå Thiem, och antagligen antingen Nadal eller Djokovic, kanske båda, i Paris? Federer kommer behöva mycket tur för att vinna, men han har vunnit turneringen tidigare och är tveklöst en outsider även om hans odds numera inte är lika intressant som när jag skrev ett speltips på honom till 29 gånger pengarna

17 gånger pengarna även på Tsitsipas. Han visade i Madrid att han kan slå Nadal, men han visade också mycket tydligt att han antagligen inte kan slå Djokovic. Så ska han vinna måste någon annan slå ut Djokovic, och det känns kanske lite tufft att behöva lita på det.

Högt odds på Zverev

21 gånger pengarna på Alexander Zverev känns fullkomligt iskallt. Han är antagligen inte en av de 20 bästa spelarna i världen just nu. Sett till hans resultat under sommaren är han knappt bland de 50 bästa spelarna i världen. Det är ont om tid att hinna ändra på det på bara någon vecka.

Är David ute och cyklar? Spela Zverev till 21 ggr.

Kei Nishikori, Stanislas Wawrinka, Daniil Medvedev och Fabio Fognini har samlats på 41 gånger pengarna. Mycket bra spelare, som alla tidigare visat att de kan slå någon av de bästa. Men kan de slå flera av de bästa i samma turnering, när det dessutom är bäst av fem set? Det kommer behövas en stor portion tur för att någon av dem ska lyckas. 

Någonstans där dras nog repet. Att någon annan ska vinna turneringen känns i stort sett uteslutet.

Sämst odds är det hur som helst på Andy Murray, som inte kommer delta i turneringen. Ingen vet ens om han fortfarande spelar tennis, så en investering på honom får ses som en dålig investering. 

Franska Öppna startar den 26:e maj och avslutas den 9:e juni.