Han har varit lite in och ut i Helsingborg, Henrik Larsson. Han har tagit över två gånger som tränare och han har nu lämnat två gånger efter inte alltför lång tid. Denna gång efter att ha blivit utsatt för hat och hot från folk som säger sig vara supportar till klubben.

Vad händer då med Henrik Larsson nu? Unibet har odds på var han kommer jobba härnäst innan den sista juli nästa år. Om han inte tagit över någon ny klubb innan dess betalas vinst ut på "ingen klubb".

Nästa klubb som huvudtränare/manager
Ingen klubb 1.50
Falkenberg 5.00
Högaborgs BK 5.00
Landskrona BoIS 8.00
Celtic 12.00
AIK 15.00
Feyenoord 15.00
Helsingborg 15.00
Manchester United 21.00
Sverige 21.00
FC Barcelona 31.00
Malmö FF 31.00

Att han åter väljer att leva ett bekvämt pensionärsliv är alltså favorittippat vilket väl är förståeligt. Larsson behöver inte precis arbeta efter sin enormt framgångsrika spelarkarriär och när tränarkarriären kanske inte lyft som han hade hoppats på är det möjligen nära till hands att han lägger av, åtminstone för några år framöver.

Om han ska ta över en klubb är Falkenberg favorit tillsammans med Högaborg. I Falkenberg är hans gamla vapendragare Hans Eklund just nu tränare vilket är en koppling som gör det möjligt att Larsson tar en position i klubben där han också själv jobbat tidigare. När det gäller Högaborg är det hans moderklubb och Larsson har tidigare visat att han gärna verkar inom de klubbar där han varit tidigare, som Helsingborg.

Landskrona är en klubb som just nu inte presterar så bra som man kanske skulle vilja, och rent geografiskt ligger Landskrona förstås bra till om Larsson vill kunna ta ett jobb utan att behöva flytta på sig.

Celtic nämns förstås alltid i samband med Larsson. Han är en av tidernas största inom klubben, kanske den absolut största, och om han bara skulle vilja hade nog chanserna att få ta över varit goda. Larssons gamla lagkamrat, Neil Lennon, som hoppat in och ut som tränare i Celtic de senaste åren, har nyligen tagit över efter Brendan Rogers och kanske att Celtic inte ser honom som en långsiktig lösning. Det kan finnas en öppning för Larsson.

Henrik Larsson tar över Celtic? Spela här!

AIK, ingen koppling, men sitter Rikard Norling lite löst om inte AIK vinner Allsvenskan i år och som det ser ut inte heller kvalar in till Europa League? Inte omöjligt. AIK skulle också vara ett kliv uppåt för Larsson som faktiskt inte haft några stora tränarjobb ännu så kanske att han skulle vara intresserad.

Feyenoord, ytterligare en klubb han har koppling till och där han är stor hjälte sen sin spelarkarriär. Ingenting i övrigt som talar för att han skulle ta över där dock.

Helsingborg igen? Faktiskt inte så otroligt som det kan låta. Han har avgått och kommit tillbaka en gång. Om det krisar igen så kanske kärleken till klubben gör sig påmind och kanske också att han när allt lagt sig vill visa att hatarna inte ska få segra.

Manchester United, det låter ju otroligt, men man ska ha klart för sig att även tillfälliga lösningar räknas. Ole-Gunnar Solskjaer sitter just nu antagligen redan ganska löst, något man kan läsa om i vår artikel om det. Larsson har varit i United tidigare och gjorde stort intryck även om det bara var under en kort tid. Det ska väl dock sägas att det finns andra gamla Unitedhjältar som kanske står längre fram i kön. Det specificeras emellertid inte i spelobjektet om han ska vara huvudtränare, så hjälptränare till en annan gammal Unitedlegend som i teorin tar över efter Solskjaer? Vem vet.

Svenska landslaget är en intressant tanke. Någon gång kommer någon av de gamla 94-hjältarna mest troligt få chansen, men det här spelobjektet sträcker sig alltså bara till nästa sommar, och som läget är nu sitter Janne Andersson förstås bombsäkert.

Barcelona? Det vore något det. Precis som med de andra klubbarna där Larsson spelat gjorde han stort avtryck i klubben under kort tid men därifrån till att ta över som tränare för världens kanske största och bästa klubb, det är ganska långt.

Malmö lockar nog måttligt. Helsingsborgs största rival och om Larsson slutade i Helsingborg efter att ha blivit utsatt för otrevliga saker, då vill han nog inte uppleva det som tyvärr skulle kunna hända om han tog över Malmö.

Testa ett nytt spelbolag och få mer att spela för! 

Om du blir medlem hos ett nytt spelbolag får du nästan alltid en välkomstbonus. Spelbolagen ger dig extra pengar att spela för när du gör din första insättning.

Klicka in och jämför för att se vilket som passar just dig!

100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet

100% upp till 1 500 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 1 500 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 1 500 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
18+ | Regler och villkor gäller

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller