Kan man spela på att Donald Trump köper Grönland? Jo, du kan faktiskt det! Att den amerikanska presidenten skulle slå till står just nu i 251 gånger pengarna. Men varför skulle Trump vilja investera i just Grönland? Låt oss ta en titt...

År 1819 köpte USA delstaten Florida av Spanien och i slutet av mars 1867 förhandlade jänkarna till sig Alaska av Ryssland.

Är det dags att köpa Grönland av Danmark nu, månntro?

Spela på att Trump köper Grönland här!

Odds på att Donald Trump köper Grönland

Att USA köper Grönland av Danmark under Trumps tid som president ger 251 gånger pengarna.

Klicka på knapparna för att gå direkt till Unibet, som erbjuder oddset.

USA köper Grönland
Ja 251.00
Nej -

Varför vill Donald Trump köpa Grönland?

Att både Donald Trump och USA:s tidigare presidenter har haft Grönland på önskelistan är både troligt och rimligt. Det av primärt två skäl:

  • Grönland har stora energiresurser, som till exempel naturgas.
  • Grönland är strategiskt mycket viktig militärt, vilket bara det faktum att USA har en flygbas på ön sedan tidigare (i Thule) vittnar om.

USA och Danmark är nära allierade och Donald Trump vet att relationen är god oavsett om han "gamblar" med ett statsbesök i Köpenhamn eller inte. Grönland har till exempel representation i Washington och USA har representanter i Nuuk (Grönlands huvudstad).

Det allra mest sannolika scenariot är att Donald Trump vet att han inte kommer få köpa Grönland. Och att han har känt till just det hela tiden.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Odds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller

USA har försökt köpa Grönland tidigare

För lite drygt 60 år sedan, 1946, erbjöd USA:s dåvarande president Harry S Truman omkring 100 miljoner dollar för Grönland. Det blev ingen affär då – och frågan är hur seriös Donald Trump är med sin förfrågan?

Det är rimligt att tänka sig att Donald Trump gick igång på medias skriverier - han brukar ju som bekant göra det - och därför har eldat på spekulationerna om ö-köpet.

Donald Trump spelar med media kanske mer än någon annan på den här planeten, och ett talesätt som sprider sig är att man utifrån ska titta på exakt allt annat än just det som presidenten talar mest och skriker högst om.

En klassisk avledningsmanöver, kan vi tro?

Satsa en slant på att Trump köper Grönland!

Det är osannolikt, men inte orimligt. Oddset är 251 gånger pengarna på att det sker, vilket ska jämföras med när Leicester vann Premier League och stod i 1000...

Fler odds och specialspel på Donald Trump

Stannar Donald Trump hela mandatperioden?
Ja (perioden avslutas 20 januari 2021) 1.05
Nej 7.50
Kommer Donald Trump att ställas inför riksrätt?
Ja, under 2019 4.50
Ja, under 2020 6.00
Nej (inte innan 2021) 1.10
Personen avgår eller avsätts under 2019 ​​​
Betsy DeVos (utbildningsminister) 5.00
John Bolton (nationell säkerhetsrådgivare) 5.00
Mike Pence (vicepresident) 6.00
Mike Pompeo (utrikesminister) 11.00

Odds på USA:s presidentval 2020

den här sidan samlar vi en rad olika odds och spelmöjligheter på det amerikanska presidentvalet 2020. Nedan ser du ett urval

Klicka på knapparna för att gå direkt till spelbolaget.

Vinnande parti 


Demokraterna 1.86 1.80 1.91
Republikanerna 1.95 2.00 1.91
Oberoende kandidat 41.00 29.00 51.00

Vem blir president i USA?

Donald Trump är skyhög favorit till att få folket förtroende som USA:s president, i alla fall enligt spelbolagens odds. Största utmanare väntas i skrivande stund demokraterna Kamala Harris, Elizabeth Warren och Joe Biden vara.

Att Mark Zuckerberg eller Kim Kardashian skulle bli USA:s nästa president ger strax över 500 gånger pengarna och återfinns i listorna lite längre ned på den här sidan.