Något oväntat så har vi två semifinaler i Carabao Cup som lever in i returmötet om två veckor. Att det skulle bli jämnt mellan Arsenal och Chelsea var inte så oväntat, men att lilla Bristol City skulle klara av att vålla problem för självaste Manchester City, det var vi inte många som trodde på förhand. 

 

Ett Bristol City som tog för sig

Manchester City vs Bristol City (2-1)

Efter att ha slagit ut fyra stycken Premier League lag på vägen fram till semifinalen, så skulle Bristol City nu ställas inför säsongens i särklass tuffaste utmaning. Ett dubbelmöte mot serieledande Manchester City väntade och det under samma period som Bristol City börjat vackla i ligaspelet.

Pep Guardiola valde att rotera en del inför tisdagens match, trots det var man skyhöga favoriter mot Championship laget. Bristol City visade dock med en gång att man inte skulle bli någon slagpåse här, utan satte hög press redan ifrån start, något skulle visa sig bli lyckosamt. Guardiola sade efter matchen att han var mäkta imponerad utav Bristol Citys spel i matchen och det mod som motståndarna spelade med. Något överraskande slutade matchen endast 2-1 till Manchester City, detta efter ett sent ledningsmål i den 90:e spelminuten.

Nu väntar en minst lika tuff returmatch för Bristol City men räkna med ett heltaggat hemmalag, på en kokande hemmaarena, som har alla chanser i världen att stå för en skräll här. Ett mål ifrån Bristol City räcker, så länge man håller tätt bakåt, för att ta sig vidare till en historisk final på Wembley!

 

 

Helt öppet inför returen på Emirates Stadium

Chelsea vs Arsenal (0-0)

Det var ett favorittippat Chelsea som tog emot ett pressat Arsenal under onsdagskvällen. Med en rad svaga resultat i bagaget, en transfercirkus kring lagets viktigaste spelare Alexis Sanchez samt en lång skadelista att ta hänsyn till så var det inte mycket som talade för The Gunners inför derbymatchen.

Mycket riktigt så var det Chelsea som tog kommandot över matchen men utöver ett par halvfarliga lägen så lyckades Arsenal, till skillnad från matchen förra veckan, visa upp ett relativt starkt försvarsspel. I och med att man lyckades freda sitt eget mål under 90 minuter så lever nu mötet i allra högsta grad. Kan Arsene Wenger få tillbaka några utav sina spelare ifrån skadelistan inför returmatchen så ska Arsenal ha en god chans att ta ena finalplatsen! Räkna med en underhållande returmatch där det kommer bli full fart framåt.