21.00 är det avspark på Stamford Bridge mellan Chelsea och Arsenal. En repris på derbyt ifrån förra veckan, en match som vi kommer minnas som en utav säsongens bästa. Målchanser, sanslösa räddningar och sex stycken mål i matchen. Det var en derbymatch när den är som allra bäst. Kommer vi att få se något liknande under kvällen?

 

Läget i Chelsea

Chelsea spelade match i FA-cupen i lördags mot Norwich. 0-0 slutade matchen efter att Antonio Conte valt att ställa över en del utav sina viktigaste spelare. Fabregas, Morata, Hazard och Kante fick alla spelledigt och lär vara tillbaka i startelvan när man tar emot Arsenal under kvällen. 

I matchen mot Arsenal förra veckan var det full fart framåt i 90 minuter plus stopptid. Morata brände ett antal chanser och spelare som Kante och Bakayoko kom inte till sin rätt när spelet böljade från straffområde till straffområde. Den sistnämnda gjorde en rätt svag insats och kan komma att ersättas utav Drinkwater till kvällens möte. Där finns inga skador att ta hänsyn till i Chelsealägret utan det är bästa möjliga lag som Conte förväntas mönstra ikväll mot Londonrivalen.

 

En pressad Arsene Wenger

Det blev respass för Arsenal ur FA-Cupen redan i helgen när Nottingham Forest vann med 4-2. Då vilades i stort sett hela elvan som tidigare hade ställts mot just kvällens motståndare, Chelsea, ett par dagar tidigare. Arsene Wenger är kraftigt kritiserad för tillfället och frågan är om han har råd att bränna ännu en titelchans vid en eventuell förlust mot Chelsea i ligacupen.

I tillägg till de svaga resultaten under senare tid, så ryktas även lagets största stjärna Alexis Sanchez vara ytterst nära att signa för Manchester City. Tuffa tider för The Gunners minst sagt, som verkligen skulle må bra utav ett bra resultat ikväll.

Özil har ryktats vara tveksam till kvällens match, vid skada skulle i så fall Danny Welbeck ta plats i anfallet tillsammans med Lacazette och Sanchez. Xhaka och Mustafi sägs vara fit for fight vilket är mycket välkommet för Wengers del då skadelistan ser allt annat än ljus ut.

 

Kniven mot strupen för Arsenal

Kvällens match känns som en riktig vinna eller försvinna för Arsene Wengers del. Skulle man förlora här, och således sätta sig i en jobbig sits inför returen, så känns fransmannens dagar räknade. En vinst skulle å andra sidan kunna få lite fart på Arsenal igen som verkligen behöver något att glädjas åt.

När lagen möttes för en vecka sedan så spelade Arsenal under långa stunder mycket bra fotboll, och hade det inte varit för ett undermåligt försvarsspel så hade vinsten också vart ett faktum. Nu får man en ny chans och man har efter den senaste tidens resultat blivit rejäla underdogs mot Chelsea sett till oddsen. Över fem gånger insatsen på bortaseger i skrivande stund.

Värt att notera är att Chelsea inte haft alltför lätt mot topplagen denna säsong, varken i Premier League eller Champions League. Till deras räddning ska det dock sägas att inte heller Arsenal imponerat, speciellt inte på resande fot.

Då matchen är den första utav två i ett dubbelmöte så tror jag vi kan vi se en betydligt mer försiktig tillställning än för en vecka sedan. Chelsea har inte vunnit mot något topplag med mer än ett mål denna säsong och därför sneglar jag något åt plushandikapp på Arsenal. Jag tycker man stod upp bra mot Chelsea förra veckan och med kniven mot strupen, så tror jag ändå Arsene Wenger på något sätt vänder denna trend, som så många gånger förr.

Spelet blir således Arsenal +1.0