Hockeysäsongen i NHL är slut, men det betyder inte att det är semester för en General Manager. Det har varit en hel del aktivitet på transfermarknaden. Här är NHL-svenskarna som har bytt lag.

Marcus Kruger (till Carolina Hurricanes)
Lämnade Chicago Blackhawks efter att Vegas Golden Knights bytt till sig honom. Spelade i Chicago i sju år och vann Stanley Cup både säsongen 12/13 och 14/15.
Tillhörde Vegas i två dagar innan han blev bortbytt till Carolina Hurricanes som har varit väldigt aktiva under transferperioden.
I Carolina finns redan svenskarna Klas Dahlbeck, Victor Rask, Lucas Wallmark, Joakim Nordström och Elias Lindholm.

Dessutom plockade Hurricanes in målvakten Scott Darling och backen Trevor van Riemsdyk som Kruger känner sen tiden i Chicago.

Marcus Johansson (till New Jersey Devils)
Dumpades till New Jersey efter att Washington fått problem med lönetaket då de valde att satsa på T.J. Oshie, Dmitry Orlov och Evgeny Kuznetsov och ge dem långa kontrakt. Dessutom valde Caps att förlänga med svenskkompisen Andre Burakovsky.
"Mojo" gjorde sin bästa säsong i karriären med 58 poäng i grundserien på 82 matcher och 8 (2+6) poäng i slutspelet på 13 matcher.
Caps fick två draftpicks i utbyte, jackpot för Devils.

Jacob Josefsson (till Buffalo Sabres)
Lämnade New Jersey efter 7 år i organisationen och gick till Buffalo Sabres där han har skrivit på ett ettårigt kontrakt. Har spelat totalt 276 NHL-matcher och skrapat ihop 60 poäng.

Oscar Lindberg (till Vegas Golden Knights)
Var en av Rangers spelare som inte skyddades av organisationen inför expansionsdraften i Vegas. Innan draften bubblades det om att han skulle plockas över till Golden Knights och mycket riktigt blev det så. Lindberg fick ta sitt pick och pack och lämna New York och fjärdekedjan för att pröva lyckan i Sin City där han antagligen får mer istid.

William Karlsson (till Vegas Golden Knights)
Ännu en svensk till Vegas. Plockades precis som Lindberg i expansionsdraften då Blue Jackets valt att inte skydda honom.

Niklas Hjalmarsson (till Arizona Coyotes)
Profilvärvning av Coyotes som har jobbat hårt under sommaren. Förutom Hjalmarsson så har ökengänget plockat in målvakten Antti Raanta och centern Derek Stepan, båda från Rangers. Hjalmarsson är en av världens bästa defensiva backar och har varit viktig i framgångarna i Chicago Blackhawks där han varit med och vunnit Stanley Cup tre gånger (09/10, 12/13 och 14/15). Lär återigen bilda backpar med Oliver Ekman-Larsson, åtminstone spelade de tillsammans under World Cup.

Oskar Sundqvist  (till St. Louis Blues)
Skeppades från Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins, men han har mest harvat i farmarlaget de senaste två säsongerna.

Anton Forsberg (till Chicago Blackhawks)
Ångermanlandsbördige målvakten Anton Forsberg har mest snurrat runt i farmarlaget även han. Columbus skickade honom norrut till Chicago Blackhawks.

Anders Nilsson (till Vancouver Canucks)
Det har blivit en del klubbyten för Anders Nilsson. Han kom till NHL genom Islanders som draftade honom som totalt nr 62 i draften 2009. Därefter blev det en avstickare till KHL och Ak Bars Kazan innan det blev NHL igen och Edmonton Oilers organisation som sen skickade honom till Blues. Senaste säsongen stod han 26 matcher i Buffalo Sabres kasse. Nu bär flyttlasset av till Vancouver Canucks.

Christian Folin (till Los Angeles Kings)
En back som nog är lite anonym för den breda massan. Han har spelat i Frölundas olika juniorlag men sen tog han "den långa vägen" genom universitetshockey och AHL. Senaste säsongen spelade han 51 matcher för Minnesota Wild.

Eddie Läck (till Calgary Flames)
Målvakten byttes bort av Carolina Hurricanes som varit mycket aktiva på marknaden. Läck är nog inte jätteledsen för att blivit bortbytt, då hans coach Bill Peters öppet kritiserat målvakten inför media.